Saturday, March 30, 2013

ΙΔΟΥ ΠΟΙΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΑΦΗΣΕ Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ




ΙΔΟΥ ΠΟΙΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΑΦΗΣΕ Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===============

Διαβάζουμε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”:

“Την πρώτη Ιερατική σύναξη με τους Ιερείς της Μητροπόλεως Αργολίδος, έκανε σήμερα Σαββάτο 30 Μαρτίου 2013 ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, ο οποίος έχει ορισθεί από την Ιερά Σύνοδο Τόποτηρητής της Μητροπόλεως Αργολίδος.

Ο μητροπολίτης λίγο πριν ξεκινήσει η σύναξη τόνισε πως κάλεσε την σύναξη αυτή για να γνωρίσει τους Ιερείς αλλά και οι Ιερείς να γνωρίσουν τον ίδιο.

Σε κλίμα φανερά φορτισμένο ο μητροπολίτης Αλέξανδρος τέλεσε τρισάγιο εις μνήμη του μακαριστού μητροπολίτη Αργολίδος κυρού Ιακώβου κι αμέσως μετά ξεκίνησαν οι εργασίες.

Να σημειωθεί πως ο μητροπολίτης Αλέξανδρος θα ορίσει μία ημέρα την εβδομάδα για να δέχεται τον κόσμο στο Επισκοπείο στο Ναύπλιο. Παρών στην πρώτη αυτή σύναξη κι επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος.”

Για δέστε τη φωτογραφία της ανάρτησης! Ολοι ανεξαίρετα οι ιερείς της Μητροπόλεως Αργολίδος είναι κληρικοί με παραδοσιακή εμφάνιση.

Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι αυτό είναι συμπτωματικό;

Προφανώς όχι!

Οταν ο επίσκοπος είναι παραδοσιακός και άνθρωπος με φόβο Θεού θα προσέξει οι κληρικοί του να μην έχουν κώλυμα ιερωσύνης και να μην είναι μοντερνίζοντες και νεωτεριστές.

Οταν όμως το ψάρι βρωμά από το κεφάλι - και είναι κανόνας απαράβατος ότι τα ψάρια βρωμούν πάντοτε από το κεφάλι - τότε βλέπεις κάθε είδους αντιπαραδοσιακή και αντιευαγγελική συμπεριφορά μεταξύ των ποιμένων της Εκκλησίας.

Η χειροτονία επισκόπων με φόβο Θεού επομένως είναι το κλειδί για να καταπολεμηθεί η εκκοσμίκευση της Εκκλησίας.

Ας ευχηθούμε, λοιπόν, ότι νέος Μητροπολίτης Αργολίδος θα είναι ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος, πνευματικό τέκνο του μακαριστού Αργολίδος Ιάκωβου, παραδοσιακός και με φόβο Θεού ιεράρχης.

No comments:

Post a Comment