Thursday, March 28, 2013

ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΘΟΥΝ ΣΕ ΔΙΚΗ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ, ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΚΕΛΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ




ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΘΟΥΝ ΣΕ ΔΙΚΗ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ, ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΚΕΛΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===============

Διαβάσαμε στη Romfea.gr:

“Την άμεση παραίτηση του Υπουργού Οικονομικών και του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, ζητά ο Αρχιεπίσκοπος, προκειμένου να αποσύρει την προσφυγή που υπέβαλλε στο Ανώτατο Δικαστήριο, η οποία θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευση της Τράπεζας Κύπρου.

Ο Μακαριότατος σε δηλώσεις στο newsit.com.cy παραδέχθηκε ότι η προσφυγή του στο Ανώτατο κατά της απόφασης της Τρόικα, να καταργήσει τους υφιστάμενους μετόχους της Τράπεζα Κύπρου και να περάσει η τράπεζα στα χέρια των καταθετών, ελλοχεύει τον κίνδυνο κατάρρευσης της τράπεζας, επιρρίπτει ωστόσο την ευθύνη της απόφασης του Eurogroup στον ΥΠΟΙΚ και τον Διοικητή της ΚΤ.

«Αν υποβάλλουν την παραίτηση τους ο Υπουργός και ο Διοικητής τότε θα αποσύρω την προσφυγή μου, διότι το επόμενο βήμα είναι η τρόικα να θελήσει να καταρρεύσει την Τράπεζα Κύπρου».

«Θεωρώ» είπε ότι «και οι δύο ενήργησαν αντισυνταγματικά αποδεχόμενοι την απόφαση του Eurogroup».

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας η οποία κατέχει το 5% των μετοχών της Τράπεζας Κύπρου κατηγορεί τους δύο κρατικούς αξιωματούχους ότι «ασέλγησαν κατά του κυπριακού λαού. Δεν με ενδιαφέρουν τα κεφάλαια της Εκκλησίας. Η Εκκλησία θα επιβιώσει να παραιτηθούν όμως αυτοί που έφεραν τον τόπο σε αυτή την κατάσταση».

Διαβάσαμε επίσης στην εφημέριδα “Σημερινή” το ακόλουθο άρθρο του έγκυρου αναλυτή κ. Σάββα Ιακωβίδη:

“Όσο περνούν οι μέρες, τόσο επιβεβαιώνεται η από πολλών μηνών εκτίμηση του γράφοντος ότι ο τέως Πρόεδρος Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ ενσυνείδητα οδήγησαν σε κατάρρευση το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου. Οι πράξεις, οι ενέργειές τους και, κυρίως, οι κραυγαλέες παραλείψεις τους συνέβαλαν, ώστε οι δύο μεγάλες τράπεζες να υποστούν τέτοιες ζημιές, που τις οδήγησαν στο σημερινό κατάντημα:

Η Λαϊκή να μετατραπεί σε «καλή» και «κακή» τράπεζα και η Κύπρου να υποστεί τις αμαρτίες της Λαϊκής. Ποια ήταν η ιδεολογία γύρω από την οποία ο Δ. Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ λειτούργησαν κατά τη διάρκεια της ολέθριας πενταετίας τους; Στην προσπάθειά τους να αποδείξουν και να πείσουν ότι νοιάζονται περισσότερο από άλλες κυβερνήσεις «για τον απλό άνθρωπο», εξανέμισαν σε διάστημα λίγων μηνών το μισό δισεκ. ευρώ, που τους άφησε ο μ. Τάσσος. Και ενώ ήδη η κρίση είχε αρχίσει να δείχνει τα κοφτερά δόντια της και η ανεργία να πλήττει ανελέητα τον τόπο, Χριστόφιας-ΑΚΕΛ συνέχιζαν απτόητοι την κατασπατάληση εκατοντάδων εκατομμυρίων τον χρόνο σε κοινωνικές παροχές και επιδόματα, όταν την ίδια στιγμή τα έσοδα του κράτους μειώνονταν δραματικά.

Με απλά λόγια: Το 2009, π.χ., οι δημόσιες δαπάνες αυξήθηκαν κατά 7,8%, ενώ τα έσοδα μειώθηκαν κατά 8,5%. Η έκρηξη στο Μαρί ανατίναξε την ενεργειακή υποδομή του κράτους και χειροτέρεψε την οικονομική κατάσταση. Ακολούθησαν δύο εγκλήματα. Πρώτον, στις 26/10/2011, στη σύνοδο του Γιούρογκρουπ, ο Δ. Χριστόφιας συναίνεσε στο κούρεμα των ελληνικών ομολόγων, αλλά δεν άνοιξε το στόμα του να διεκδικήσει όπως οι κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα ενταχθούν στο ελληνικό μνημόνιο.

Αποτέλεσμα: Οι κυπριακές τράπεζες φορτώθηκαν 4,5 δισεκ. ευρώ. Δεύτερον, τώρα αποκαλύπτεται και με τα λεγόμενα του νυν Διοικητή της ΚΤΚ επιβεβαιώνεται πως η απελθούσα Κυβέρνηση Χριστόφια κρατούσε την Λαϊκή στον αναπνευστήρα μέχρι να τελειώσουν οι προεδρικές εκλογές. Αποτέλεσμα: Η Λαϊκή άντλησε από τον ELA 9,2 δισεκ. ευρώ, που φορτώθηκαν στην Τράπεζα Κύπρου και επιβαρύνουν το δημόσιο χρέος.

Δηλαδή, η Κυβέρνηση Χριστόφια-ΑΚΕΛ, αντί να ενεργεί με καθαρά οικονομικά κριτήρια, δρούσε με κομματικές σκοπιμότητες. Εμφανώς δεν ήθελε να φορτωθεί το κόστος του κλεισίματος ή της εκκαθάρισης της Λαϊκής. Χριστόφιας-ΑΚΕΛ προτίμησαν να καταστρέψουν την οικονομία και τον τόπο, παρά το κόμμα να υποστεί οποιοδήποτε κόστος. Είναι πασίγνωστη η δήλωση-θέση του Δ. Χριστόφια, που ανέμελψε πολλές φορές: «Το κόμμαν τζιαι τα μμάθκια σας». Να διατηρηθεί το κόμμα αλώβητο και ανεπηρέαστο από οποιεσδήποτε καταστάσεις και… γαία πυρί μειχθήτω.

Όταν λέγεται ότι ο νέος Πρόεδρος παρέλαβε ένα κράτος υπό διάλυση, αυτή είναι η οδυνηρή πραγματικότητα. Όταν ο Ν. Αναστασιάδης επισημαίνει ότι παρέλαβε ένα κράτος στα όρια της χρεοκοπίας, αυτό του άφησε ο Χριστόφιας. Θυμηθείτε εκείνον τον ανεκδιήγητο Χαρ. Σταυράκη, Υπουργό Οικονομικών, που δανειζόταν συνεχώς και κόμπαζε ότι δημιούργησε ένα απόθεμα…δανείων για να μπορεί, έλεγε, να αποπληρώνει άλλα δάνεια.

Θυμηθείτε την κομπαστική δήλωσή του πως «κερδίσαμε το στοίχημα». Ποιο στοίχημα; Την καταστροφή της Κύπρου. Πέρσι, ο Δ. Χριστόφιας διόρισε στη θέση του Αθ. Ορφανίδη τον εκλεκτό του και δικό του, Π. Δημητριάδη. Προχθές, στη Βουλή, αυτός παραδέχθηκε ότι η Λαϊκή δανειζόταν δισεκατομμύρια από τον ELA επειδή ήθελαν να την κρατήσουν ημιθανή μέχρι τις εκλογές. Και μετά ας χτυπιέται ο νέος Πρόεδρος και η Κύπρος.

Κάθε μέρα που περνά, επιβεβαιώνεται ότι Δ. Χριστόφιας και ΑΚΕΛ ενσυνείδητα λειτουργούσαν για την καταστροφή της οικονομίας, μόνοι τους ή δι’ αντιπροσώπων. Γι’ αυτό, ναι, το ταχύτερο δίωξη και τιμωρία όσων ευθύνονται για το κατάντημα του τόπου.”

Είναι απολύτως επιβεβλημένο ο υπουργός οικονομικών κ. Σαρρής και ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας κ. Π. Δημητριάδης να υποβάλουν ΑΜΕΣΩΣ τις παραιτήσεις τους.

Αυτό όμως δεν πρέπει να είναι παρά μόνον η αρχή. 

Στη συνέχεια είναι εξίσου επιβεβλημένο να αποδοθούν ποινικές ευθύνες στους αίτιους της καταστροφής της Κύπρου.

Ο κ. Χριστόφιας πρέπει οπωσδήποτε να διωχθεί ποινικά για τα κατ’ εξακολούθηση εγκλήματα που έκανε σε βάρος της Πατρίδας μας. 

Είναι αδιανόητο να καταστρέφεται κυριολεκτικά ένας τόπος και να μη λογοδοτεί κανένας γι’ αυτό.

Και όχι μόνον πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη ο Χριστόφιας και οι υπουργοί του, αλλά πρέπει να παραπεμφθεί και η ηγεσία του ΑΚΕΛ.

Το λιγότερο που πρέπει να συμβεί είναι να δημευθούν τα περιουσιακά στοιχεία του κόμματος, για να κλείσει η μαύρη τρύπα που άνοιξε η ανερμάτιστη και κυριολεκτικά προδοτική πολιτική τους. 

No comments:

Post a Comment