Monday, March 18, 2013

ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ




ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
================

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Ακτίνες” αποκαλυπτική συγχαρητήρια επιστολή που απέστειλε στο νέο Πάπα Ρώμης Φραγκίσκο, ο Πατριάρχης Ρουμανίας Δανιήλ.

“Στην επιστολή, αφού αποκαλεί τον Πάπα: «Προς την Αυτού Αγιότητα Πάπα Φραγκίσκο και Αγιώτατε» μεταξύ άλλων αναφέρει:  «Η Ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία ενώνει την χαρά της αυτές τις στιγμές χαράς της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ως αποτέλεσμα της εκλογής της Αγιότητά σας ως Επισκόπου της Ρώμης.

Και συνεχίζει: «Είναι απαραίτητο να συνεργαστούν (Ρωμαιοκαθολική και Ορθόδοξη Εκκλησία)  για να επιτύχουν την αλληλεγγύη σε εκείνους που υποφέρουν περισσότερο από την οικονομική και πνευματική κρίση της σύγχρονης κοινωνίας, για να δώσουν μια κοινή χριστιανική μαρτυρία στον κόσμο…».

Και τελειώνει την επιστολή του ο Πατριάρχης Ρουμανίας λέγοντας: «Η Αγιότητά σας ελπίζουμε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τους Ορθόδοξους Ρουμάνους πιστούς που ζουν σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και ιδιαίτερα στην Ιταλία, όπως έκαναν συνεχώς οι προκάτοχοί σας, Πάπας Ιωάννης Παύλος Β΄ και Πάπας Βενέδικτος XVI.”

Οι προσδοκίες του Μακαριότατου Πατριάρχη Ρουμανίας Δανιήλ είναι ανάγλυφες στο τηλεγράφημα.

Ζητά συνεργασία για να δοθεί η χριστιανική μαρτυρία στη ραγδαία αποχριστινοποιούμενη Ευρώπη και για να στηριχθούν οι διωκόμενοι χριστιανοί. 

Ζητά επίσης τη συνέχιση της υποστήριξης των Ορθόδοξων Ρουμάνων στην Ιταλία και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, από τον Πάπα Φραγκίσκο την οποία απολάμβαναν από τον Πάπα Ιωάννη - Παύλο Β΄(Βοιτύλα) και τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ΄.

Βεβαίως, ενώ η συνεργασία που ζητά το τηλεγράφημα, περιορίζεται σε εγκόσμιες επιδιώξεις, υποκρύπτει σ' αυτό αποδοχή της Συμφωνίας του Μπαλαμάντ περί των δήθεν “αδελφών Εκκλησιών” έστω και προσεκτικά διατυπωμένη όπως είναι.

Τις πραγματικές εξετάσεις θα τις δώσει σήμερα η Εκκλησία της Ρουμανίας κατά την ενθρόνιση του αιρεσιάρχη του Βατικανού.

Καταρχήν θα στείλει αντιπροσωπεία στην ενθρόνιση; 

Αν θα γίνει αυτή η ανεπίτρεπτη ενέργεια συμπροσευχής κατά την ενθρόνιση ενός αρχηγού αίρεσης, σε ποιο βαθμό θα διολισθήσουν όποιοι αντιπροσωπεύσουν το Πατριαρχείο Ρουμανίας σε οικουμενιστικές ασχημίες;

Προσευχόμαστε να διαψευστούν οι φόβοι μας, επειδή το Πατριαρχείο Ρουμανίας και ο Μακαριότατος κ. Δανιήλ προσωπικά, μας πίκραναν πολλές φορές στο παρελθόν με τις συμπροσευχές τους με Παπικούς και άλλους αιρετικούς.

No comments:

Post a Comment