Sunday, March 31, 2013

ΔΥΣΑΡΕΣΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ



ΔΥΣΑΡΕΣΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===========

Στη στήλη “Μικρά και ενοχλητικά” της εφημερίδας “Το Παρόν” διαβάσαμε το πιο κάτω λίαν ανησυχητικό σχόλιο:

“Έφυγε την περασμένη εβδομάδα από τη ζωή ο μητροπολίτης Αργολίδος Ιάκωβος και οι ψίθυροι για τη διαδοχή του φούντωσαν ακόμη περισσότερο.

Είχαν ξεκινήσει πριν μήνες, όταν ο μακαριστός είχε υποβάλλει την παραίτησή του στη Σύνοδο, όμως τώρα και μέχρι τον Οκτώβριο προβλέπονται μάχες ομηρικές. Τα ονόματα που ακούγονται είναι πολλά και κυρίως από τον κύκλο των ανθρώπων του Αρχιεπισκόπου.

Οι πηγές μας ωστόσο λένε πως θα αναλάβει τελικά την ιστορική μητρόπολη πρόσωπο έκπληξη, που δεν έχει ακουστεί και δεν έχει γραφτεί σχεδόν ποτέ...

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας, πάντως, φέρεται να υποσχέθηκε στον Επίσκοπο του Άργους Καλλίνικο πως, αν τελικά δεν εκλεγεί ο ίδιος (κάτι που ήθελε ο μακαριστός Ιάκωβος), είναι ευπρόσδεκτος να πάει στη Μητρόπολή του.”

Αγνοούμε ασφαλώς την ακρίβεια ή και την οποιανδήποτε σκοπιμότητα της είδησης.

Αν όμως η είδηση αληθεύει υπάρχουν τα εξής αρνητικά στοιχεία:

1.) Υπάρχουν πολλοί από το Αρχιεπισκοπικό περιβάλλον που ορέγονται τη Μητρόπολη Αργολίδος.

2.) Η έκβαση της εκλογής δεν είναι βεβαία. Γι' αυτό προβλέπονται ομηρικές μάχες.

3.) Η υπόσχεση του Σεβ. Μεσογαίας ότι ο Θεοφιλέστατος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος είναι ευπρόσδεκτος στη Μητρόπολη Μεσογαίας, αν δεν κατορθώσει να εκλεγεί Μητροπολίτης Αργολίδος, επιτείνει τις πληροφορίες για την αβεβαιότητα της έκβασης της μάχης.

4.) Ο Αρχιεπίσκοπος φαίνεται - κατά την είδηση της εφημερίδας πάντοτε - να έχει "άσσο" στο μανίκι του για τη Μητρόπολη Αργολίδος.

Τι σημαίνουν όλα τα πιο πάνω; 

Το Αρχιεπισκοπικό περιβάλλον δεν χώνεψε την ήττα του στη Μητρόπολη Μαρωνείας και θα αποδυθεί σε ομηρικές μάχες για να εμποδίσει την εκλογή του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Επιδαύρου κ. Καλλίνικου.

Το χειρότερο είναι ότι δεν ξέρουμε καν - τουλάχιστον προς το παρόν - ποιον υποψήφιο προωθούν. 

Αγνοούμε αν μιλούν για "άσσο" στο μανίκι του Μακαριότατου επειδή όντως ο Μακαριότατος διαθέτει αυτόν τον “άσσο”, ή για να μας αποπροσανατολίσουν απο άλλο υποψήφιο που προωθούν.

Αν το Αρχιεπισκοπικό περιβάλλον ένιωθε βεβαιότητα για την εκλογή του δικού του υποψηφίου, δεν θα περίμενε την Σύνοδο της Ιεραρχίας του Οκτωβρίου για να προβεί στην εκλογή νέου Μητροπολίτη Αργολίδος. 

Προσευχόμαστε να παρακαμφθούν οι όποιες σκοπιμότητες και να εκλεγεί ως νέος Μητροπολίτης Αργολίδος ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος. 

Ο Θεοφιλέστατος τυγχάνει πνευματικό τέκνο του κυρού Ιάκωβου.

Ο μακαριστός Ιάκωβος τον προωθούσε για να τον διαδεχθεί, ενώ παράλληλα τυγχάνει της αγάπης και του σεβασμού του κλήρου, του μοναχισμού και του λαού της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος.

No comments:

Post a Comment