Thursday, March 14, 2013

Ο ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΡΙΟΥ ΑΘΕΝΣ




Ο ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΡΙΟΥ ΑΘΕΝΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==================

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής εξέδωσε την ακόλουθη λακωνική - αλλά περιεκτική - Ανακοίνωση για την κοίμηση του μεγάλου φιλάνθρωπου ευεργέτη της Ομογένειας, του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Ελλάδας και της Κύπρου:

“Επί τη θλιβερά αγγελία του θανάτου του, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος επικοινώνησε αμέσως με την οικογένεια του μεταστάντος και εξέφρασε τα ολόψυχα συλλυπητήρια του ενώ στη συνέχεια δήλωσε:

«Εκ μέρους της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου του κλήρου και του πιστού λαού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής εκφράζω τα ολόψυχα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια και τους οικείους του Άντριου Άθενς.

Ο μεταστάς υπήρξε ακούραστος εργάτης της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού για πολλές δεκαετίες, ως Άρχων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ως πρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, ως παγκόσμιος πρόεδρος του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού, και ως ιδρυτής, υποστηρικτής και μέλος πλειάδος φιλανθρωπικών οργανισμών και ιδρυμάτων.

Ο Άντριου Άθενς υπήρξε γίγας προσφοράς προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο, προς την Ομογένεια, προς την Ελλάδα, την Κύπρο και γενικά προς τον Ελληνισμό.

Η εκδημία του δημιουργεί ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Η διαχρονική και ανιδιοτελής προσφορά του προς την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Εύχομαι ο Θεός να αναπαύει την ωραία και μεγάλη Ορθόδοξη και Ελληνική ψυχή του, και να διατηρεί την μνήμη του αιωνία».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος θα μεταβεί την Τρίτη 19 Μαρτίου 2013 στο Σικάγο για να τελέσει την κηδεία του μεταστάντος.”

Μακάρι να είχε η ομογένεια πολλούς ανθρώπους, όπως τον αείμνηστο Αντριου Αθενς, μια απλή και άδολη ψυχή, ένα πραγματικά καλοκάγαθο άνθρωπο που εργαζόταν άοκνα και χρηματοδοτούσε γενναιόδωρα σε τόσους τομείς.

Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του μεταστάντος “εν χώρα ζώντων”.

No comments:

Post a Comment