Wednesday, March 6, 2013

ΚΑΤΑ ΘΕΟΝ ΣΥΝΟΔΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ



ΚΑΤΑ ΘΕΟΝ ΣΥΝΟΔΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΟΝ κ. Α. ΠΙΤΣΙΛΛΙΔΗ, ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ, ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=================

Διαβάζουμε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία” ειδήσεις που αφορούν αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, οι οποίες δημιουργούν στους πιστούς μεγάλη ψυχική ευφορία:

“Ἡ Ἱερὰ Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Κύπρου συνῆλθε σήμερα Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2013, σὲ ἔκτακτη συνεδρία, ὑπὸ τὴν προεδρία τῆς Α.Μ. τοῦ Ἀρχιεπισκόπου κ.κ. Χρυσοστόμου καὶ ἀσχολήθηκε μέ τά θέματα:

α) Τοῦ νομοσχεδίου γιὰ τὴν ρύθμιση τῆς ἐλεύθερης συμβίωσης ἀτόμων.

β) Τοῦ νομοσχεδίου γιὰ τὴν καύση τῶν νεκρῶν.

γ) Τῆς ἀπαλλαγῆς τῶν μαθητῶν ἀπό τό μάθημα τῶν Θρησκευτικῶν.

Ἐπὶ τῶν θεμάτων αὐτῶν ἡ Ἱερὰ Σύνοδος ἐξέδωσε ἀνακοινώσεις, γιὰ τὶς θέσεις της καὶ συστάσεις της πρὸς τὸ χριστεπώνυμο πλήρωμα.

2. Ἡ Ἱερὰ Σύνοδος ἀσχολήθηκε μὲ καταγγελίες πιστῶν, ὡς πρὸς τὶς τοποθετήσεις τοῦ κ. Ἀνδρέα Πιτσιλλίδη στὰ Μ.Μ.Ε καὶ δηλώνει ὅτι οἱ θέσεις τοῦ κ. Πιτσιλλίδη δὲν ἐκφράζουν τὸ ἦθος, τὸ φρόνημα καὶ τὸν τρόπο ζωῆς τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας.

Ὡς ἐκ τούτου, τὸν καλεῖ ὅταν παρουσιάζεται ὡς Θεολόγος νὰ μεταφέρει, ὄχι τὶς προσωπικές του θέσεις, ἀλλὰ τὴν παράδοση καὶ ζωὴ τῆς Ἐκκλησίας, ὅπως αὐτὰ βιώνονται μέσῳ τῶν αἰώνων.

3. Ἀπεδέχθη τὴν παραίτηση τοῦ Μητροπολίτη Κιτίου ἀπὸ τὴ θέση του, ὡς ἐκπροσώπου τῆς Ἐκκλησίας τῆς Κύπρου, στὸ διάλογο μὲ τοὺς Ἀγγλικανούς, γιὰ λόγους τοὺς ὁποίους ὁ ἴδιος ἐξήγησε.

4. Δέχτηκε τὸν Ὑπουργὸ Παιδείας κ. Κυριάκο Κενεβέζο τὸν ὁποῖο συνεχάρη γιὰ τὸ διορισμό του καὶ μὲ τὸν ὁποῖο ἀντάλλαξε ἀπόψεις γιὰ θέματα ἀμοιβαίου ἐνδιαφέροντος.”

Σημειώνουμε με άκρα ικανοποίηση ότι πριν ή στεγνώσει το μελάνι της αναφοράς μας για τον ανεκδιήγητο κ. Ανδρέα Πιτσιλλίδη, ο κ. ευρωβουλευτής δέχτηκε επίσημο συνοδικό χαστούκι για τις κακοδοξίες που εκφράζει.

Να ελπίσουμε, άραγε, ότι η Ιερά Σύνοδος έμμεσα καταδικάζει και τον μέντορα του κ. Α. Πιτσιλλίδη - κ. Χρ. Γιανναρά - με την καταδίκη του Νεονικολαίτη και Νεορθόδοξου ευρωβουλευτή;

Θα αποδειχθεί στην πράξη αν σταματήσουν οι συνεχείς προσκλήσεις στον κακόδοξο κ. Γιανναρά για να μεταβαίνει για συνέδρια και ομιλίες στην Κύπρο.

Σημειώνουμε επίσης την πιο ειλικρινή μας χαρά επειδή η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου πήρε την ορθή θέση για το θέμα της απαλλαγής από το μάθημα των θρησκευτικών, αρνήθηκε την προτεινόμενη αντιχριστιανική καθιέρωση της καύσης - αντί της ταφής - των νεκρών και προβάλλει αντιρρήσεις για την προτιθέμενη ψήφιση συμφώνου κοινής συμβίωσης για ετεροφυλόφιλα και ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Εκφράζουμε επίσης την πιο ειλικρινή χαρά μας επειδή ο νέος υπουργός παιδείας - άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του - παρέστη στη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου, γεγονός που δείχνει την καλή διαθεση της νέας κυβέρνησης και του ιδίου του κ. υπουργού, να έχει αρμονικές σχέσεις με την Εκκλησία, η οποία έχει - και πρέπει να διατηρήσει πάντοτε - αδιάπτωτο ενδιαφέρον για την παιδεία των Ελληνόπαιδων της Κύπρου και την ορθόδοξη διαπαιδαγώγησή τους.

Θα επανέλθουμε για να κάνουμε ειδική αναφορά για τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου για την καύση των νεκρών, την απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών και την καθιέρωση συμφώνου συμβίωσης μεταξύ ετεροφυλοφίλων και ομοφυλοφίλων προσώπων.

Τούτο λέγουμε μόνον τώρα. 

Εύγε στους Αγίους Συνοδικούς της Εκκλησίας της Κύπρου για τις κατά Θεόν αποφάσεις που πήραν για όλα τα θέματα.

Ελπίζουμε ότι ο "διά τας αμαρτίας ημών" Αρχιεπισκοπος Ιερώνυμος θα προβληματιστεί για τη δική του ένοχη σιωπή ή και εκ των παρασκηνίων υποστήριξη σε αντιχριστιανικούς νόμους.

No comments:

Post a Comment