Tuesday, March 19, 2013

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ




Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΟΡΘΙΟΣ ΣΤΟ ΜΕΤΕΡΙΖΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===============

Ανέφερα πολλές φορές ότι αγνοώ παντελώς τα οικονομικά θέματα 

Γι’ αυτό αποφεύγω τη διατύπωση γνώμης σε ένα τομέα που αγνοώ ακόμη και τα στοιχειώδη.

Οι ειδήμονες όμως θα αξιολογήσουν τις απόψεις του Μακαριότατου και θα αποφασίσουν αν είναι προς το συμφέρον της Κύπρου η έξοδος από το Ευρώ και η επιστροφή στην Κυπριακή λίρα, αλλά  και τις όποιες άλλες προτάσεις έχει υποβάλει για την υπέρβαση του φοβερού αδιεξόδου που ζούμε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος.

Το σίγουρο είναι ότι ο Μακαριότατος διερμηνεύει με τον πιο δυναμικό τρόπο τα συναισθήματα και την αποφασιστικότητα του Ελληνισμού της Κύπρου. 

Με την ειλικρίνεια που τον χαρακτηρίζει μιλά για τον ανήθικο τρόπο που οι Ευρωπαίοι μεταχειρίστηκαν την Κύπρο και διερμηνεύει την αποφασιστικότητα του λαού μας να προχωρήσει ενωμένος για να αποφύγει τις οδυνηρές συνέπειες ενός καταστροφικού Μνημονίου.

Εκφράζουμε την εν Χριστώ ελπίδα ότι ο Αγιος Θεός θα δώσει για τον Ελληνισμό - και στην Κύπρο και στην Ελλαδα - καλύτερες μέρες.

Η περίοδος της Μεγάλης Τεσσαρακοστής ας είναι εγερτήριο σάλπισμα μετανοίας όλων μας, για να μας βοηθήσει ο Θεός να γλυτώσουμε, όχι μόνον από την οικονομική καταστροφή, αλλά και από τον εθνικό ακρωτηριασμό που επισείεται αδυσώπητος πάνω από το κεφάλι μας. 

No comments:

Post a Comment