Thursday, March 7, 2013

ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΩΝ




ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
================

Διαβάσαμε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία” απάντηση της Φιλορθοδοξου Ενώσεως “Κοσμάς Φλαμιάτος” στην επιστολή του Σεβ. Πειραιώς Σεραφείμ που δημοσιεύθηκε στο ίδιο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων.

Αναφέρει - μεταξύ άλλων - ο ανώνυμος συντάκτης του κειμένου της επιστολής προς τον Σεβ. Πειραιώς:

“7. Ως προς την κατάληξη της Επιστολής του, ότι «οι αγαπητοί αδελφοί της Φιλορθοδόξου Ενώσεως έχουν άμεσον ανάγκην πνευματικής βοηθείας υπό εμπείρου, χαρισματούχου και εντός της Εκκλησίας πνευματικού πατρός. Ίλεως γενού αυτοίς Κύριε!», απαντούμε ότι, ασφαλώς και δεν αρνούμαστε ότι έχουμε ανάγκη πνευματικού.

Να είναι σίγουρος ότι έχουμε φροντίσει γι’ αυτό. Κανείς πνευματικός μας δεν βρίσκεται εκτός Εκκλησίας, όπως αυθαιρέτως διατείνεται.

Ο πνευματικός μάλιστα του συντάκτη του παρόντος, έχει επαινεθεί επανειλημένως (μέχρι και εσχάτως) από τον μητροπολίτη Πειραιώς.

«Φιλορθόδοξος Ένωσις “Κοσμάς Φλαμιάτος”.

Μπορούμε να μάθουμε ποιος είναι ο πνευματικός, που επαινέθηκε μάλιστα από τον Σεβ. Πειραιώς πάλαι τε και επ’ εσχάτων - κατά τον ισχυρισμό των Αποτειχιστών πάντοτε - που οδηγεί τους ανθρώπους διά της Αποτειχίσεως στο Σχίσμα;

Γράφει επίσης η ανώνυμη επιστολή:

“Είναι φανερό εδώ, ότι ο κ. Σεραφείμ θέτει στην ίδια μοίρα και θεωρεί το ίδιο αιρετικούς εκείνους που αγωνίζονται εναντίον της Οικουμενισμού, με εκείνους που τον διδάσκουν, δηλαδή, τον αρχηγέτη των Οικουμενιστών Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον μητροπολίτη Περγάμου, κ. Ιω. Ζηζιούλα και όσους άλλους. 


Μας εκπλήσσει πολλαπλώς ο κ. Σεραφείμ. 

Επιδεικνύει τοιούτου είδους σοβαρότητα, ώστε αφ’ ενός μεν βραβεύει τον π. Γεώργιο Μεταλληνό και τον π. Θεόδωρο Ζήση (που καταγγέλλουν τις αιρετικές θεωρίες της μεταπατερικής θεολογίας της Θεολογικής Ακαδημίας Βόλου) και με την ίδια ευκολία «βραβεύει» και τον πρόεδρο της Ακαδημίας Βόλου, κ. Ιγνάτιο!!!

Καλοί αδελφοί! Γιατί λέτε κολοβή την αλήθεια και επομένως ψέματα;

Ο Σεβ. Πειραιώς εκτός από τον π. Γεώργιο Μεταλληνό και τον π. Θεόδωρο Ζήση βράβευσε και ένα τρίτο πρόσωπο παρά τις αντιρρήσεις των υπολοίπων από εμάς! 

Γιατί δεν τον αναφέρετε στην επιστολή σας; 

Γιατί απεδέχθη ο εν λόγω κύριος να τον βραβεύσει ο Σεβ. Πειραιώς για τους αντι - οικουμενιστικούς αγώνες του, αφού η στάση του Σεβ. Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ έναντι του Πατριαρχείου ήταν παγκοίνως γνωστή;

Δυστυχώς. Η ομάδα του κ. Σημάτη - όπως για χρόνια τώρα κρούω τη θύρα του κινδύνου - είναι μόνον η κορυφή του παγόβουνου του τι μπορεί να συμβεί όταν γίνονται "μη συντεταγμένες" αποτειχίσεις - και μάλιστα σε εποχή που είναι εντελώς αχρείαστες - ή όταν γίνονται αποτειχίσεις με στρατηγούς που δεν μπορούν να διαγνώσουν τους κινδύνους.

Τώρα θυμηθήκατε, αδελφοί, την Αποτείχιση; Οταν η κοινή επιτροπή Ορθοδόξων και Παπικών δεν μπορεί να εκδώσει ούτε ένα κοινό κείμενο;


Δεν πήρατε είδηση ότι ο Σεβ. Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας διέλυσε εντελώς την προοπτική επιτυχίας του διαλόγου; 

Επομένως την αποτείχιση τι την θέλετε; 

Επισημάναμε, από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας της, ότι σπέρματα αποτειχιστικών τάσεων ενυπάρχουν ήδη στην “Ομολογία πίστεως για τον Οικουμενισμό”, με την αθεολόγητη και αντορθόδοξη θεωρία ότι όσοι προβαίνουν σε συμπροσευχές και διατυπώνουν κακοδοξίες είναι αυτόματα "κατ’ ουσίαν εκτός Εκκλησίας" πριν συνοδική διαγνώμη.!!!

Τώρα φυσικά είναι κοινή πεποίθηση ότι οι μεν αρχηγοί του αντι-οικουμενιστικού αγώνα οπωσδήποτε δεν θα προχωρήσουν σε αποτείχιση.

Κυρίως διότι δεν τολμούν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες παρά επειδή έχουν το ορθό φρόνημα.

Αλλά δυστυχώς ορισμένες ομάδες και στην Ελλάδα και αλλού, δεν έχουν τον ανάλογο φόβο, ούτε την ανάλογη παιδεία και τώρα βρίσκονται αντιμέτωπες με το σχίσμα.

Μόνον τούτο λέγω για να καταδείξω την ασυνέπεια των αποτειχιστών.

Ισχυρίζονται ότι αποτειχίσθηκαν εξαιτίας των Οικουμενιστών. 

(Ας μην τσακώνονταν με τον Σεβ. Καλαβρύτων και θα σου έλεγα αν είναι για τον Οικουμενισμό που αποτειχίστηκαν).

Τι εμποδίζει λ.χ. τον κ. Σημάτη να εκκλησιάζεται στον πλησιόχωρο στην κατοικία του ναό που λειτουργεί ο π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος; 

Γιατί δεν εκκλησιάζεται σε ναό της παρακείμενης Μητρόπολης Αιτωλοακαρνανίας που μνημονεύει τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κοσμά;

Είναι και ο π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος και ο Σεβ. Μητροπολίτης Αιτωλοακαρνανίας Οικουμενιστές;

Τόση διάθεση συκοφαντίας πια;!!!

Δυστυχώς!

Εδώ οδηγούνται τα πράγματα όταν αυτοσχεδιάζουμε. 

Οταν εγκαταλείπονται οι κατευθυντήριες γραμμές του αγώνα εναντίον του Οικουμενισμού που μας κληροδότησαν δύο Πατερικά αναστήματα του 20ού αιώνα: 

Ο Οσιος Ιουστίνος Πόποβιτς και ο Γέροντας Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος.

Είναι ανάγκη, διατείνεται ο Σεβ. Πειραιώς, προσφυγής των Αποτειχιστών σε χαρισματικό πνευματικό. 

Φοβούμαι, Σεβασμιότατε, ότι είστε υπεράγαν αισιόδοξος! 

Η προσφυγή σε πνευματικό, χωρίς μετάνοια, δεν οδηγεί πουθενά. Ούτε εμάς, ούτε τους Αποτειχιστές, ούτε κανένα άλλο.

No comments:

Post a Comment