Sunday, March 31, 2013

ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΕΠΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΒΑΣΕΩΣ




ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΕΠΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΒΑΣΕΩΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===============

Διαβάσαμε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”:

“Πάλι όρους θέτει ο Ερντογάν για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Ο τούρκος πρωθυπουργός στην συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο Kanal D τόνισε πως είναι έτοιμος «να ανοίξει η Θεολογική Σχολή ταυτόχρονα με την επίλυση του θέματος των μουφτήδων στη δυτική Θράκη».!

«Στην Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου, όλα τα μέλη θα πρέπει να είναι Τούρκοι υπήκοοι. Όμως λόγω της μη λειτουργίας της Σχολής δεν υπάρχουν υπήκοοι. Εγω είχα πει στον Βαρθολομαίο «εσείς φέρτε αρχιερείς από το εξωτερικό κι εμείς να τους δώσουμε υπηκοότητα. Αυτό τους ικανοποίησε.» δήλωσε ο Ερντογάν.

Ο τούρκος πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη συνάντηση του με τη Μέρκελ και τόνισε «η Μέρκελ όταν ήρθε εδώ περίμενε άλλα πράγματα για τη Θεολογική Σχολή. Τότε της αποκάλυψα πως ο μουφτής στη δυτική θράκη ακόμα διορίζεται. Η ίδια δήλωσε πως το αγνοούσε αυτό. Κι εγώ τότε της είπα «οι δικοί μας μουφτήδες ας έψχουν το δικαίωμα να εκλέξουν τον τον αρχιμουφτή, κανονίστε αυτό κι εγώ θα είμαι έτοιμος να λύσω ταυτόχρονα το ζήτημα της Θεολoγικής Σχολής της Χάλκης.”

Οι Τούρκοι μας λένε ξεκάθαρα ότι μόνον τότε θα ανοίξει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης αν ως Ελληνες συμμορφωθούμε με όλες τις απαιτήσεις τους.

Αντί η Τουρκία - ως χώρα υπό ένταξη στην Ευρωπαική Ενωση - να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο, εκβιάζει την Ελλάδα να προχωρήσει σε αυτοχειρία στη Θράκη, στο Αιγαίο, στα Δωδεκάνησα, στην ΑΟΖ και όχι μόνον.

Λίγα λόγια - αλλά καθαρά και σταράτα - εκ μέρους της Ελλάδας και της Κύπρου και πολλή προετοιμασία για πόλεμο. 

Οι Τούρκοι μόνον τη γλώσσα της δύναμης κατανοούν. Γι’ αυτό πρωταρχικό μέλημα του Ελληνισμού πρέπει να είναι η ενίσχυση της πολεμικής μας μηχανής και η συνομολόγηση εκείνων των συμμαχιών που θα ενεργήσουν αποτρεπτικά προς την Τουρκική επιθετικότητα.

No comments:

Post a Comment