Wednesday, March 6, 2013

ΟΙ ΛΕΥΚΟΝΤΥΜΕΝΟΙ “ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ” “ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΑΣ ΡΩΜΗΣ”




ΟΙ ΛΕΥΚΟΝΤΥΜΕΝΟΙ “ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ” “ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΑΣ ΡΩΜΗΣ”

Του Παναγιώτη Τελεβάντου 
=========

Διαβάζουμε στη Romfea.gr το ακόλουθο ρεπορτάζ του κ. Ιωάννη Λότσιου: ​

“Η ενασχόληση με το θέμα αυτό είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα. Και είναι κατανοητό. Είναι σημαντικό να δούμε πως εξελίσσεται η διαδοχή και η εκλογή ενός Πάπα (με ευρισκομένο εν ζωή τον απερχόμενο).

Το γεγονός ότι είμαστε ορθόδοξοι ή όχι δεν νομίζω ότι στερεί το ενδιαφέρον, ούτε αφορά ένα πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων, παρά τα σχόλια ορισμένων, γιατί αυτό στοχεύει να προσφέρει ειδήσεις, νέα και προβληματισμούς για τον εκκλησιαστικό χώρο σε διεθνές επίπεδο….. ​

Είναι ανέκαθεν παράδοση ο νεοεκλεγείς Πάπας να δίνει όρκο για διακονία μέχρι το θάνατο του. Βεβαίως υπάρχουν περιπτώσεις παραιτήσεων με έσχατη την παραίτηση του Βενέδικτου.

Όμως μπορεί να εξασφαλιστεί η ενότητα και η άσκηση εξουσίας από τον νεοεκλεγέντα Πάπα;

Θα υπάρχουν δύο Πάπες μετά την εκλογή του νέου Πάπα και την επιστροφή του Βενέδικτου στο Βατικανό;

​Ο Antonio Sansonetti μιλά για τον “Πάπα του Κάστρου του Γκαντόλφο”. Ωστόσο η προσφώνηση στο Γράμμα που απέστειλε σήμερα το Κονκλάβιο των Καρδιναλίων προς τον Βενέδικτο, βλέπουμε να ονομάζεται “επίτιμος Πάπας”.

Είναι ένα ευχαριστήριο Γράμμα για την διακονία του ως Ποντίφικα. ​Μέχρι την ημέρα της εκλογής όμως, συνεχώς θα τίθεται το θέμα για την σχέση του Βενέδικτου με τον νέο Πάπα.

O Βενέδικτος παραιτήθηκε και θα διαμείνει σε ένα μοναστήρι εντός του Βατικανού και ο νέος Πάπας στα παπικά διαμερίσματα.

Είναι μια ασυνήθιστη κατάσταση και κάπως ενοχλητική. Βεβαίως ο ίδιος ο Βενέδικτος δήλωσε ότι θα περάσει το υπόλοιπο της ζωή του στην προσευχή και στην αφάνεια.

Παραμένει το ερώτημα όμως πώς πρέπει να ερμηνευθεί η παρουσία του μέσα στο Βατικανό, δηλαδή η παρουσία δύο ανθρώπων που είναι “ντυμένοι στα λευκά”;

​Φαίνεται ότι η παραίτηση της 28ης Φεβρουαρίου περιπλέκει τα πράγματα παρά τα διευκρινίζει.

Το θέμα που καλείται πλέον να αντιμετωπίσει η Αγία Εδρα είναι ακριβώς η συνύπαρξη μέσα στο Βατικανό του Βενέδικτου και του διαδόχου. ​

Οι πιστοί αναρωτιούνται καθώς αυτό αποτελεί μια πολύ περίπλοκη εικόνα και αναρωτιούνται για την σκοπιμότητα της πρωτοφανής αυτής ενέργειας.

Το μέλλον θα δείξει τι εξυπηρετεί.”

Αυτά γράφει ο κ. Λότσιος μας.

Νομίζω ότι στο συγκεκριμένο θέμα μπορεί να καθησυχάσω τον κ. Λότσιο και να προτείνω λύση στο πρόβλημα. 

Αντιλαμβάνομαι πόσο σοβαρό είναι να υπάρχουν δύο "λευκοντυμένοι" στο Βατικανό και τι προβλήματα μπορεί να προκαλέσει η συγκατοίκηση των δύο Παπών. 

Η καλύτερη λύση της συγκατοίκησης και της περιβολής των δύο Παπών, είναι ο "Αγιότατος" ομότιμος Πάπας Βενέδικτος να οδηγηθεί στη Χάγη, ντυμένος με ενδύματα που ταιριάζουν σε υπόδικο, για να απολογηθεί για τα κατά συρροήν εγκλήματα της “Αγίας Εδρας” σε βάρος της ανθρωπότητας.

Με αυτόν τον τρόπο ούτε θα συγκατοικούν οι Πάπες στο Βατικανό, ούτε θα βρίσκονται δύο "λευκοντυμένοι" στην “Αγία Εδρα”, αλλά - το και σπουδαιότερο - θα ικανοποιηθεί το περί δικαίου αίσθημα των αθώων παιδιών που μόλεψαν οι φραγκοπαπάδες με την ανοχή και την κάλυψη του “Αγιότατου” κ. Βενέδικτου και των υπόλοιπων “Αγιότατων” καρδιναλίων του. 

Ορισμένοι ίσως θεωρήσουν ότι είναι εξεζητημένο να ζητώ παραπομπή του Πάπα στη Χάγη για να δικαστεί για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Η αλήθεια είναι ότι, αν ο Πάπας Βενέδικτος δεν ήταν ο Αρχηγός του Βατικανού, αν επί παραδείγματι ήταν αρχηγός μιας οποιασδήποτε νομοκρατούμενης Δημοκρατικής Πολιτείας, τότε οπωσδήποτε θα οδηγείτο στη Χάγη για να δώσει λόγο για τα εγκλήματά του.

Τώρα φυσικά ουδείς έχει την ψευδαίσθηση ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο. 

Γι’ αυτό ας γίνει η ακόλουθη εισήγηση στον Πάπα Βενέδικτο: Οπως συμφώνησε να μη φορά καπέλλο, τα κόκκινα σκαρπίνια, το “δακτυλίδι του ψαρά” και άλλα κοσμήματα, να καταστρέψει την Παπική βούλλα κτλ., ας κάνει και την υπέρτατη θυσία να φορά ένδυμα άλλου χρώματος από το λευκό. 

Εδώ ο "Αγιότατος" αποδέχθηκε να μην τον φρουρούν οι Ελβετοφρουροί, αλλά η αστυνομία του Βατικανού, και θα θεωρήσει μείζον θέμα τα λευκά ενδύματα;

Το λέμε αυτό επειδή επ’ ουδενί λόγω δεν θα θέλαμε οι “επίσκοποι” “της αδελφής Εκκλησίας της πρεσβυτέρας Ρώμης” να αντιμετωπίζουν προβλήματα!

Είναι απαράδεκτο να κωλύονται να επιτελούν το Θεοφιλές έργο τους για να διατηρούν στην πλάνη της αίρεσης 1.200.000 ανθρώπους ή να μην έχουν τη δυνατότητα να καλύπτουν τους φραγκοπαπάδες τους για να μολύνουν και άλλα παιδάκια. 

Επιτέλους! 

Αυτός δεν είναι ο σκοπός της Εκκλησίας;!!!

No comments:

Post a Comment