Tuesday, March 5, 2013

Ο κ. Α. ΠΙΤΣΙΛΛΙΔΗΣ ΚΑΙ Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ



Ο κ. Α. ΠΙΤΣΙΛΛΙΔΗΣ ΚΑΙ Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===============

Πληροφορούμαστε ότι ο κ. Ανδρέας Πιτσιλλίδης, ως πρώτο επιλαχών, θα γίνει σύντομα ευρωβουλευτής, λόγω της υπουργοποίησης του κ. Ι. Κασουλίδη και ότι θα μεταβεί προς τούτο στις Βρυξέλλες.

Για όσους αγνοούν τον νέο ευρωβουλευτή αναφέρουμε ότι πρόκειται για θεολόγο, ο οποίος πήγε να “εκκλησιαστεί” στο στάδιο που ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ΄τέλεσε “λειτουργία", όταν επισκέφθηκε την Κύπρο, αντί να εκκλησιαστεί σε ορθόδοξη εκκλησία, παρόλον ότι ήταν Κυριακή.!!!

Και όχι μόνον αυτό. Βδομάδες πριν την παπική επίσκεψη γύριζε τα τηλεοπτικά κανάλια και έλεγε "άρρητα ρήματα" άκρως οικουμενιστικά και αντορθόδοξα.

Γι’ αυτό όταν εξελέγη βουλευτής λυπηθήκαμε βέβαια για τη μικρόνοια των ψηφοφόρων του, αλλά διατυπώσαμε την ευχή ότι τουλάχιστον θα άφηνε ήσυχη την Εκκλησία και τη θεολογία.

Πλην όμως γελαστήκαμε πικρά! Ο κ. Πιτσιλλίδης και ως βουλευτής συνέχισε απτόητος - με αμείωτη ένταση - να το παριστά τηλεοπτικός αστέρας και να αποφαίνεται κακόδοξα για πολλά θέματα της πίστης μας.

Μεταξύ άλλων, ο εν λόγω κύριος, δήλωσε από τηλεοράσεως ότι τρώει το πρωί και μετά πάει και κοινωνά, επειδή πουθενά δεν υπάρχουν, ισχυρίζεται, Κανόνες που να το απαγορεύουν.!!!

Επίσης κηρύττει Νεορθόδοξη και Νεονικολαιτική ετεροδιδασκαλία για τις προγαμιαίες - και όχι μόνον - σχέσεις. 

Πουθενά λέγει - ακριβώς όπως και ο μέντοράς του κ. Χρ. Γιανναράς - το Ευαγγέλιο δεν απαγορεύει τις προγαμιαίες σχέσεις.!!! 

Μόνον ο "επί χρήμασιν" προγαμιαίος έρωτας απαγορεύεται από το Ευαγγέλιο, σύμφωνα με την ετεροδιδασκαλία του κ. Πιτσιλλίδη.!!!

Δειγματοπληπτικά αυτά από τα πολλά κακόδοξα που λέγει δημόσια. 

Λέγει και ορισμένα άλλα στα οποία θα αποφύγουμε την αναφορά από σεβασμό προς τους αναγνώστες του ιστολογίου.

Το ερώτημα είναι γιατί η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου δεν ασχολήθηκε με το φαινόμενο Ανδρέας Πιτσιλλίδης;

Συμμερίζεται τις θέσεις του; 

Οχι βέβαια!

Τουλάχιστον αυτό θέλουμε να πιστεύουμε, αν και μας προβληματίζουν σοβαρά οι απανωτές προσκλήσεις προς τον μέντορα του κ. Πιτσιλλίδη - τουτέστιν τον κ. Γιανναρά - για διάφορες ομιλίες, Ημερίδες και συνέδρια! 

Γιατί δεν βάζει η Σύνοδος στη θέση του τον κ. Πιτσιλλίδη;

Γιατί του επιτρέπει να νοθεύει την αλήθεια του Ευαγγελίου;

Ιερείς στην Κύπρο, με πόνο ψυχής, αναφέρουν ότι πολλές φορές αντιμετωπίζουν σοβαρό ποιμαντικό πρόβλημα, εξαιτίας των κακοδοξιών που διατυπώνει ο κ. Πιτσιλλίδης. 

Πολλοί - κυρίως νέοι - διαμφισβητούν τη διδασκαλία της Εκκλησίας ή τουλάχιστον επηρεάζονται αρνητικά αναφορικά με την αποφυγή των σαρκικών αμαρτιών! 

Επομένως γιατί κωφεύει η Σύνοδος; Ποιοι και γιατί τον καλύπτουν εκ μέρους των Αγίων Συνοδικών;

Διερωτόμαστε: 

Τώρα που θα πάει στις Βρυξέλλες θα ησυχάσουμε από τις παρεμβάσεις του ή μήπως θα κάνει περισσότερες τηλεοπτικές εμφανίσεις και με το κύρος μάλιστα του ευρωβουλευτή;

Πέραν του ότι πρέπει οπωσδήποτε να αποσχολήσει σοβαρά το κόμμα και τους ψηφοφόρους η παρουσία αυτού του κυρίου στις τάξεις τους, εμάς μας ενδιαφέρει πρώτιστα να μάθουμε γιατί υπάρχει αυτή η "ομερτά της σιωπής" εκ μέρους της Εκκλησίας;

Μέχρι πότε θα ανέχεται η Ιερά Σύνοδος θεολόγο να κηρύσσει "από των δωμάτων" αιρέσεις και να κακοποιεί την αλήθεια του Ευαγγελίου;

No comments:

Post a Comment