Friday, March 8, 2013

ΟΙ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ ΤΟΥ “ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ” ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ κ. ΠΙΤΣΙΛΛΙΔΗ




ΟΙ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ ΤΟΥ “ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ” ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ κ. ΠΙΤΣΙΛΛΙΔΗ 

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
================

Διάβασα τρία άρθρα, στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας “Ο Φιλελεύθερος”, που αναφέρονται στις αποφάσεις της πρόσφατης συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου.

Το πρώτο άρθρο του κ. Γ. Καλλινίκου “Ο δογματισμός της Ιεράς Συνόδου “ηρωοποιεί” ένα ανοιχτόμυαλο θεολόγο”.

Το δεύτερο άρθρο της κυρίας Χρυστάλλας Χατζηδημητρίου “Τι θα γίνει με την τέφρα των ομοφυλοφίλων;” 

Και το τρίτο άρθρο του κ. Νίκου Τόκα “Ιεράρχες...επιάσετε τωρά το ξηκανναούρισμαν”.

Και τα τρία άρθρα είναι μνημεία θεολογικής - και όχι μόνον - απαιδευσίας. 

Ουδεμία αναίρεση στην ουσία τους χρειάζονται. 

Απλά είναι εκτός θέματος και εκθέτουν ουσιαστικά τους συντάκτες τους.

Συνιστούν όμως ταυτόχρονα την πιο πανηγυρική επιβεβαίωση ότι ορθότατα έπραξε η Ιερά Σύνοδος να πάρει ιστορικές αποφάσεις για το Σύμφωνο Συμβίωσης ετεροφυλόφιλων και ομοφυλόφιλων προσώπων, την καύση των νεκρών, τον υποχρεωτικό χαρακτήρα του μαθήματος των θρησκευτικών και την καταδίκη των κακοδοξιών που διατυπώνει συστηματικά στα ΜΜΕ ο βουλευτής κ. Ανδρέας Πιτσιλλίδης.

Αν δημοσιογράφοι κάποιας οπωσδήποτε παιδείας της εγκυρότερης - από πολλές απόψεις - εφημερίδας της Κύπρου, διατυπώνουν τόσο απροκάλυπτα αντιχριστιανικές θέσεις δείχνει πόσο μεγάλο στάδιο ανοίγεται για την Εκκλησία να κατηχήσει τους πιστούς στη διδασκαλία της πίστης μας για τα εν λόγω θέματα.

Πολλοί γνωστοί και άγνωστοι είχαν την ευγένεια να επικοινωνήσουν μαζί μου ηλεκτρονικά, για να εκφράσουν τη χαρά τους για όσα έγραψα για τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου και την καταδίκη του κ. Πιτσιλλίδη. 

Με παρότρυναν μάλιστα να ασχοληθώ επισταμένα για να αναιρέσω τις κακοδοξίες του.

Θέλω να διευκρινίσω καταρχήν - με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο - ότι ορθότατα έπραξε η Ιερά Σύνοδος να διαχωρίσει τη θέση Της από τις πλάνες του κ. Πιτσιλλίδη. 

Δυστυχώς οι συνεχείς παρεμβάσεις του στα ΜΜΕ δημιούργησαν σοβαρό ποιμαντικό πρόβλημα στην Εκκλησία εξαιτίας της σύγχυσης των πιστών για τις αλήθειες της πίστης μας.

Πλην όμως ο κ. Πιτσιλλίδης δεν είναι παρά "η κορυφή του παγόβουνου"

Δεν είναι παρά ο εκφραστής της Νεορθοδοξίας και του Νεονικολαιτισμού στα Κυπριακά ΜΜΕ.

Ο αρχηγέτης των κακοδοξιών - ο πολύς κ. Γιανναράς - είναι ο θεωρητικός αυτών των τάσεων στη σύγχρονη θεολογία, ο οποίος εισάγει απροκάλυπτα την πιο στυγνή εκκοσμίκευση στην Εκκλησία.

Οσοι λοιπόν θέλουν να καταπιαστούν με το πρόβλημα οφείλουν να ασχοληθούν με τις ετεροδιδασκαλίες του κ. Γιανναρά και όχι απλά με τον κ. Πιτσιλλίδη.

Η Ιερά Σύνοδος έκανε ήδη το καθήκον της αναφορικά με τις κακοδοξίες του κ. Πιτσιλλίδη.

Προειδοποίησε - με τον πιο σαφή τρόπο - το ποίμνιό της - ως όφειλε - ότι όσα λέγει ο κ. Πιτσιλλίδης δεν εκφράζουν το φρόνημα και την πίστη της Εκκλησίας.  

Τώρα οι μεν ποιμένες της Εκκλησίας και οι θεολόγοι πρέπει να κατηχήσουν ορθόδοξα το λαό του Θεού και οι εφιέμενοι να αναιρέσουν τις ετεροδιδασκαλίες του κ. Πιτσιλλίδη, αντί να "δέρνουν το σαμάρι", είναι επιβεβλημένο να "δείρουν τον γάιδαρο."

Ο Νεονικολαιτισμός και η Νεορθοδοξία έχουν εισβάλει ακόμη και στη θεολογική σκέψη μελών της Ιεράς Συνόδου. 

Δεν ενστερνίζονται βέβαια όλες τις απόψεις του κ. Πιτσιλλίδη. 

Πλείστοι όσοι όμως Συνοδικοί εμφορούνται από ακραιφνώς Νεονικολαιτικές και Νεορθόδοξες πεποιθήσεις.

Η περί τον μέχρι μυελού οστέων Γιανναρικό Αρχιμανδρίτη Συμεών Συμεών ομάδα, προκαλεί από δεκαετίες τεράστια ζημιά σε θέματα ποιμαντικής και θεολογίας. 

Από την άλλη ο Σεβ. Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος και οι άλλοι γόνοι του αείμνηστου Γέροντα Ιωσήφ του Βατοπαιδινού - και όχι μόνον - δίνουν καθαρά αντορθόδοξη γραμμή για την αποφυγή της τεκνογονίας.

Αυτά τα θέματα πρέπει να συζητηθούν εν Συνόδω και να ληφθούν κατά Θεόν αποφάσεις. 

Επαναλαμβάνω κατά Θεόν.

Οχι αποφάσεις, όπως αυτή που αφορούσε την έγκριση της πρακτικής του Αγίου Λεμεσού που συγκρότησε χορό με γυναίκες και αντικαθιστά τους κανονικούς ψάλτες.

Και μόνον αυτή η απόφαση δείχνει το εύρος του προβλήματος που υπάρχει στα Συνοδικά δώματα.

Κατά την άποψη του γράφοντος το θέμα με τον κ. Πιτσιλλίδη έκλεισε οριστικά και αμετάκλητα. 

Καταδικάστηκε επίσημα από τη Σύνοδο, τον καλέσαμε όλοι αδελφικά να αναλογιστεί την ευθύνη του απέναντι στο Θεό και να αναιρέσει τις πλάνες του και τον παρακαλέσαμε προπαντός να μη βάζει σε κίνδυνο την ψυχή του και την ψυχή των συνανθρώπων του με τις ετεροδιδασκαλίες του.

Αν θέλουμε να ασχοληθούμε σοβαρά με το θέμα, η προσοχή μας εφεξής πρέπει να στραφεί στο δάσος. Οχι στο δέντρο. Στις ρίζες! Οχι στο άρρωστο φύλλο.

No comments:

Post a Comment