Thursday, November 1, 2012

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΦΤΩΧΗ ΕΝΟΡΙΑ ΤΗΣ Pointe - Noire




Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΦΤΩΧΗ ΕΝΟΡΙΑ ΤΗΣ Pointe - Noire

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
================

Διαβάζουμε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία” ανταπόκριση του Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Νάρκισσου Γκάμου, που αναφέρεται στην επίσκεψη του Μακαριότατου Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρου Β΄ στην αρχαιότερη ενορία της πόλεως της Αναλήψεως του Κυρίου, στην πλέον φτωχή περιοχή της συνοικίας Pointe - Noire των εργατών των σιδηροδρόμων.

Αναφέρει συγκεκριμένα:

“Ο Μακαριώτατος τους ευχαρίστησε για την αυθόρμητη υποδοχή και τους απηύθυνε λόγους παρηγορίας και ενισχύσεως. 

Κατόπιν μετέβη τον υπό ανέγερση Ιερό Ναό της Αγίας Ισαποστόλου Φωτεινής, δαπάναις του π. Καλλιστράτου της Αδελφότητος Θεολόγων «Σωτήρος» και της Ι.Μητροπόλεως Νέας Σμύρνης, καθώς και την υπό ανέγερση επίσης κλινική του Αγ. Λουκά του Ιατρού, δωρεά του π. Κυριακού Χατζηδήμου, την οποία η ΑΘΜ χαρακτήρισε ως πολύτιμη προς αντιμετώπιση της μεγάλης θνησιμότητος μητέρων και βρεφών κατά την διάρκεια των τοκετών.

Ακολούθως ο Μακ. Πατριάρχης συνεκάλεσε ιερατική σύναξη, μετά το πέρας της οποίας κατέθεσε τον θεμέλιο λίθο για την ανέγερση πολυκλινικής στην περιοχή Nzassi σε έκταση 45 στρεμμάτων, δωρεά ιεραποστολικού συλλόγου από την Αυστραλία με πρωτεργάτη τον π. Νικόλαο Μαρκέτο.

Στον χώρο αυτό θα δημιουργηθούν επίσης γυναικολογική και παιδιατρική κλινική, καθώς και οικολογικό πάρκο.

Τέλος, το απόγευμα η ΑΘΜ παρέστη στο φεστιβάλ ορθοδόξων νεανικών χορωδιών στους χώρους του ανεγειρομένου Ιερού Ναού Αγ. Δημητρίου.”

Αυτά κάνουν οι Πατριάρχες.! 

Αυτά κάνουν οι επίσκοποι στις ποιμαντικές τους περιοδείες.! 

Αν - εννοείται - είναι αληθινοί ποιμένες του Χριστού. 

Δεν συγχρωτίζονται με τους άρχοντες του κόσμου τούτου του απατεώνος, ούτε με τους μεγιστάνες του μάταιου πλούτου και της εφήμερης δόξας, αλλά με τους αδελφούς του Χριστού τους ελάχιστους που έχουν ανάγκη να δουν στο πρόσωπο του Πατριάρχη, του Μητροπολίτη τους, τον Χριστό που ποιμαίνει τα πρόβατά Του.

Αληθινή αποκάλυψη η ποιμαντορική περιοδεία του Μακαριότατου Αλεξανδρείας στα ιεραποστολικά κλιμάκια της Αφρικής.

Τι ωραία να μαθαίνουμε πάντοτε από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και από όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες αυτού του είδους τις ειδήσεις.!

Πόση κατάνυξη και δέος δημιουργούν στην ψυχή των πιστών!

Ο Μακαριότατος Αλεξαδρείας ίσως δεν συνειδητοποιεί το βαθμό της βαθύτατης εκτίμησης που κέρδισε στη συνείδηση όλων μας με την συνεχιζόμενη σεμνή ποιμαντορική του επίσκεψη στο Κογκό.

Αλλη εικόνα εξέπεμπε το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας στις καθημερινές ειδήσεις και εντελώς διαφορετικά μηνύματα στέλλει η συνεχιζόμενη Πατριαρχική του επίσκεψη στο Κογκό.

Πριν κλείσουμε να πούμε δυο λόγια για όσους αφανείς εργάτες του Ευαγγελίου στα ιεραποστολικά κλιμάκια της Αφρικής αλλά και στα μετόπισθεν εργάζονται τόσο αθόρυβα, αλλά και τόσο αποτελεσματικά για τη δόξα του Κυρίου.

Μνησθείη Κύριος ο Θεός των κόπων και της θυσίας τους όλων των ευλογημένων αυτών πατέρων και αδελφών μας όταν έρθη εν τη Βασιλεία Του.

No comments:

Post a Comment