Friday, October 5, 2012

Ο ΔΙΑΥΛΕΙΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛ (ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ) ΕΒΑΛΕ ΑΚΟΜΗ ΔΥΟ ΚΟΥΚΚΙΑ ΣΤΟ ΣΑΚΚΙ ΤΟΥ



Ο ΔΙΑΥΛΕΙΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛ (ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ) ΑΝΕΒΗΚΕ ΑΚΟΜΗ ΔΥΟ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΟΥ ΘΡΟΝΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=============

Θρίαμβος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Διαυλείας Γαβριήλ (Παπανικολάου) και του πάτρωνα του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στις εκλογές για την ανάδειξη των ευνοουμένων τους για τους θρόνους της Ιερισσού και της Πρέβεζας. 

Οχι μόνον στην Πρέβεζα, όπου η εκλογή του Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομου Τσιρίγκα εθεωρείτο από όλους κάτι παραπάνω από βέβαιη, αλλά και στην Ιερισσό κατόρθωσαν να εκλέξουν τον εκλεκτό τους.

Οι φόβοι μας επαληθεύθηκαν στο ακέραιο.

Ο Θεοφιλέστατος Γαβριήλ (Παπανικολάου) έχει κάθε δικαίωμα να αισθάνεται ψυχική ευφορία και απόλυτη βεβαιότητα ότι ο Αρχιεπίσκοπος θα τον ορίσει διάδοχό του.

Απλά ο Μακαριότατος θα αναμένει να αποκτήσει την απαιτούμενη απόλυτη πλειοψηφία ώστε να μη θέσει σε παραμικρή διαμφισβήτηση την επικράτηση του "Δελφίνου των ονείρων του". 

Το αποτέλεσμα των σημερινών εκλογών της Ιεραρχίας δείχνει ότι η μέρα αυτή δεν θα αργήσει.

Το πρόβλημα δεν ήταν αν θα εκλεγούν οι ευνοούμενοι του Αρχιεπισκόπου, αλλά με πόσο ευρεία πλειοψηφία θα εκλεγούν, μας προειδοποιούσε ο επικοινωνιολόγος κ. Σωτήρης Τζούμας, ο οποίος ισχυρίζεται ότι δεν είναι ο επί των εκκλησιαστικών συντάκτης της εφημερίδας "Το Παρόν", παρόλον ότι όλοι αυτό πιστεύουν.

Ο Αρχιεπίσκοπος πέτυχε απολύτως το στόχο του.

Η περιφανής νίκη που κατήγαγε δείχνει - συν τοις άλλοις - ότι λειτουργεί αποτελεσματικά η συμμαχία Ιερωνυμικών και των πλείστων Χριστοδουλικών.

Η υποψηφιότητα του Θεοφιλέστατου κ. Γαβριήλ (Παπανικολάου) είναι πια ακαταμάχητη.

Τον προωθούν ανοιχτά, εκτός απο πολιτικούς παράγοντες (κυκλώματα του ΠΑΣΟΚ και άλλων χώρων), η συντριπτική πλειοψηφία των Ιερωνυμικών και ένα μεγάλο μέρος των Χριστοδουλικών.

Το Βατοπαίδι είναι ενθουσιωδώς υπέρ του. Αμα τη εκλογή του Γαβριήλ Παπανικολάου στο επισκοπικό αξίωμα “Οι φίλοι του Βατοπαιδίου” έγραψαν με ακράτητο ενθουσιασμό: “Μην αλλάξεις σε τίποτα!!!” 

Τα Πρακτορεία Ειδήσεων “Ρομφαία”, ο Πυλώνας Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ και η εφημερίδα "Το Παρόν" υποστηρίζουν ανεπιφύλακτα την προσπάθειά του Θεοφιλέστατου Γαβριήλ (Παπανικολάου) να διαδεχθεί τον Αρχιεπίσκοπο. 

ΜΜΕ, χρήμα, κυκλώματα εκκλησιαστικά και πολιτικά, επικοινωνιολόγοι, τα ευρείας κυκλοφορίας ηλεκτρονικά μέσα είναι όλα στη διάθεσή του.

Γι’ αυτό ουδείς νουνεχής άνθρωπος που αγαπά τον Χριστό, δεν είναι ευτυχής για το αποτέλεσμα των εκλογών.

Ας ελπίσουμε ότι οι νέοι επίσκοποι θα σεβαστούν ότι πνευματικό έργο υπάρχει στη Μητρόπολη που εξελέγησαν και ότι δεν θα το γκρεμίσουν.

Ουδένα φυσικά εξέπληξε το αποτέλεσμα της εκλογής, πλην όμως η πικρή γεύση της διπλής επιτυχίας του Αρχιεπισκόπου και της πολλαπλής του Διαυλείας Γαβριήλ (Παπανικολάου) είναι ιδιαίτερα στυφή.

No comments:

Post a Comment