Wednesday, June 6, 2012

ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΧΡΙΔΩΝ ΙΩΑΝΝΗΣ


ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΧΡΙΔΩΝ ΙΩΑΝΝΗΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

===========


Ο μαρτυρικός Αρχιεπίσκοπος Αχριδών Ιωάννης εξακολουθεί να παραμένει φυλακισμένος κάτω από απάνθρωπες συνθήκες από τους εθνοφυλετιστές Σκοπιανούς, οι οποίοι παραβίασαν και παραβιάζουν κάθε έννοια δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων για να συνθλίψουν την κανονική τάξη στα Σκόπια και να επιβάλουν τους σχισματικούς των Σκοπίων - που αυτοαποκαλούνται "Εκκλησία της Μακεδονίας" - την οποία δεν αναγνωρίζει καμία ορθόδοξη Εκκλησία ως την κανονική Εκκλησία της FYROM.


Εκφράζουμε τη χαρά μας επειδή κινητοποιήθηκαν παράγοντες στις ΗΠΑ εναντίον της αδικίας σε βάρος του Σεβασμιότατου Αχριδών καθώς επίσης για την υποστήριξη που παρέχει το Πατριαρχείο Ρωσίας προς τον αδικοδιωγμένο Αρχιεπίσκοπο Ιωάννη και τη μαρτυρική κανονική Εκκλησία των Αχριδών.


Παραθέτουμε στη συνέχεια το δημοσίευμα που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΜΕΡΙΝΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ FYROM ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ


Της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος

==============


Στις 31 Μαϊου 2012,στην Ουάσιγκτον, μπροστά στην Πρεσβεία της FYROM, Αμερικανοί πολίτες πραγματοποίησαν ειρηνική διαμαρτυρία, ζητώντας την άμεση απελευθέρωση από την φυλακή του Αρχιεπισκόπου Αχρίδος και Μητροπολίτη Σκοπίων κ.κ. Ιωάννη και την παύση των διώξεων, για θρησκευτικούς λόγους και των λοιπών Επισκόπων, ιερομονάχων, μοναχών, μοναζουσών και πιστών της Ορθόδοξης Αρχιε πισκοπής Αχρίδος.

Η διαμαρτυρία, δεόντως οργανωμένη, πραγματοποιήθηκε με την έγκριση της Αστυνομίας της Ουάσιγκτον. Οι πολίτες που συμμετείχαν πορεύτηκαν με αναμμένα κεριά και εικόνες και έκαναν Παράκληση στην Παναγία, μπροστά στο κτίριο, όπου στεγάζεται η Πρεσβεία της π.Γ.Δ.Μ.

Από τους συμμετέχοντες διανεμήθηκαν φυλλάδια, όπου εξηγούν εν συντομία την τρομοκρατία,τα βασανιστήρια, τις ταπεινώσεις και τις διώξεις που υφίστανται, εδώ και μιά δεκαετία, τα μέλη της κανονικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αχρίδος, από τις κρατικές αρχές της πΓΔΜ και την σχισματική εκκλησιαστική οργάνωση των Σκοπίων, που αυτοαποκαλείται "Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία".

Οι διοργανωτές της παραπάνω ειρηνικής διαδήλωσης, ανακοίνωσαν ότι θα την επαναλάβουν και θα πραγατοποιήσουν πορεία προς το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Τα μέλη της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος, ρασοφόροι και λαϊκοί, λυπούνται που οι αστυνομικές και εσαγγελικές παραβιάσεις των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους, καθώς και των θρησκευτικών ελευθεριών τους, γίνονται αιτία και αφορμή να δημιουργείται στην Διεθνή κοινή γνώμη, άσχημη εικόνα για την πατρίδα τους.

Ευχόμαστε η συμπαράσταση του Αμερικανικού λαού στην δοκιμαζόμενη Αρχιεπισκοπή Αχρίδος, να βρεί μιμητές και στον υπόλοιπο ελεύθερο κόσμο της οικουμένης, ώστε να παύσει το κακό που συντελείται, για δέκα συνεχόμενα χρόνια, σε βάρος της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος, της κανονικής και πανορθοδόξως αναγνωρισμένης Ορθόδοξης Εκκλησίας στο κράτος της FYROM.


Το Πατριαρχείο Ρωσίας υποστηρίζει την Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αχρίδος

_____________


Tην 4-6-2012, από την ανδρώα Ι.Μ.Danilof του Πατριαρχείου Ρωσίας, εκδόθηκε και τέθηκε σε κυκλοφορία στην ρωσική γλώσσα, το βιβλίο του Αρχιεπισκόπου Αχρίδος κ.κ.Ιωάννη, με τίτλο: "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ". Στην παρουσίαση του βιβλίου, σε τηλεοπτικό κανάλι, ο π. Georgij Maximof αναφέρθηκε λεπτομερώς στην φυλάκιση του κ.Ιωάννη και στις διώξεις και ταλαιπωρίες των πιστών, ρασοφόρων & λαϊκών, της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος, για θρησκευτικούς λόγους. Η Ρωσική Εκκλησία, είπε, στηρίζει την Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αχρίδος ακόμη περισσότερο γιατί το ρωσικό κοινό είναι εξοικειωμένο στους, επί 70 χρόνια, διωγμούς και βασανιστήρια της Εκκλησίας τους. Χαρακτήρισε δε τον Αρχιεπίσκοπο Ιωάννη, "νέο μάρτυρα & ομολογητή" όπως τα τελευταία χρόνια εμφανίζονται πολλοί νεομάρτυρες στην Ρωσία.



ΠΗΓΗ:


Πυλώνας εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ

No comments:

Post a Comment