Sunday, June 10, 2012

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΜΟΣΧΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ


ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΜΟΣΧΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

===========


Νέο ορόσημο στις σχέσεις των δύο Εκκλησιών χαρακτήρισε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος την ιστορική επίσκεψη του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κυρίλλου στην Κύπρο.


Προσφωνώντας το πρωί τον Προκαθήμενο της ρωσικής Εκκλησίας κατά την τελετή απονομής του Χρυσού Παρασήμου του Αποστόλου Βαρνάβα, που αποτελεί την ανώτατη διάκριση της Εκκλησίας της Κύπρου, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στους ιερούς ναούς στα κατεχόμενα και κατήγγειλε την Τουρκία ότι προσπαθεί να εξαφανίσει τα τεκμήρια της χριστιανικότητας της νήσου.


Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος κατήγγειλε επίσης την Τουρκία ότι παγιώνει τα τετελεσμένα και στοχεύει στην κατάληψη ολόκληρης της Κύπρου, εφαρμόζοντας τη μέθοδο του εθνικού ξεκαθαρίσματος.


Απαντώντας ο Πατριάρχης Κύριλλος ευχαρίστησε για την παρασημοφόρηση και εξήρε τις ενέργειες της Εκκλησίας της Κύπρου για ενδυνάμωση των σχέσεων της με τη ρωσική Εκκλησία.


Ευχήθηκε επίσης να αποκατασταθεί το ενιαίο του κυπριακού κράτους και να επανέλθουν στην κυπριακή Εκκλησία όλοι οι ιεροί ναοί που βρίσκονται στα κατεχόμενα.


Νωρίτερα ο Πατριάρχης Κύριλλος και ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος προέστησαν αρχιερατικού συλλείτουργου στον Ιερόν Ναό της του Θεού Σοφίας στο Στρόβολο.


Το απόγευμα ο Πατριάρχης θα μεταβεί στην Ιερά Μονή Κύκκου όπου θα τον υποδεχθεί ο Μητροπολίτης Κύκκου και Τυλληρίας Νικηφόρος. Ακολούθως θα ψαλεί δοξολογία στο καθολικό της Ιεράς Μονής και στη συνέχεια θα τελεστεί τρισάγιο και θα γίνει κατάθεση στεφάνων στον τάφο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ' στο Θρονί.



ΠΗΓΗ:


Φιλελεύθερος

No comments:

Post a Comment