Sunday, June 3, 2012

ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΝ Ο "ΣΥΡΙΖΑ" ΑΝΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ";


ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΝ Ο “ΣΥΡΙΖΑ” ΑΝΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ;


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

============


Διαβάζουμε στο ιστολόγιο “Θρησκευτικά” σχόλιο ανωνύμου:


“Αν εκλεγεί ο Σύριζα, θεωρείται βέβαιος ο βίαιος διαχωρισμός Εκκλησίας - Κράτους, η κατάργηση της μισθοδοσίας των ιερέων, η σταδιακή υποβάθμιση του μαθήματος των Θρησκευτικών, η κατάργηση της κρατικής ενίσχυσης στα Πατριαρχεία και στο Άγιον Όρος, η επιβολή ( για λόγους εντυπώσεων) νέων φόρων στην εκκλησιαστική περιουσία των Εκκλησιών Ελλάδας, Κρήτης, Μητροπόλεις Δωδεκανήσων, Αγίου Όρους.


Θεωρείται επίσης βέβαιη η σταδιακή κατάργηση εθνικών και θρησκευτικών αργιών και εορτών, των παρελάσεων, και κάθε πράγματος που έχει εθνική και θρησκευτική σημασία μέσα στο Δημόσιο, αλλά και εκτός αυτού.


Επιπλέον, θα υπάρξει "διωγμός" των πατριωτικών και θρησκευτικών κινήσεων σε όλη την Ελλάδα. Τα πράγματα δείχνουν ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα, μετά από πολλά χρόνια, κινδυνεύει να γίνει ένα "αθεϊστικό" κράτος και χωρίς πατριωτικά ιδεώδη, την ώρα που αλλάζουν προς το καλύτερο όλα τα Ορθόδοξα Χριστιανικά κράτη των Βαλκανίων και της πρωην Σοβιετικής Ένωσης!”


Οτι όλα αυτά που αναφέρει ο ανώνυμος σχολιογράφος και άλλα πολύ χειρότερα θα συμβούν αν στις 18 Ιουνίου ο “Σύριζα” θα σχηματίσει κυβέρνηση με την ομογάλακτη του ΔΗΜΑΡ είναι “ηλίου φαεινότερον.”


Αλλωστε ούτε οι Συριζίτες, ούτε οι ΔΗΜΑΡίτες μπαίνουν καν στον κόπο να κρύψουν τις προθέσεις και τα σχέδιά τους. Τα διακηρύσσουν urbi et orbi “από των δωμάτων”.


Αλλο εκπλήσσει! Οτι υπάρχουν άνθρωποι που δεν ανήκουν στο χώρο της “προοδευτικιάς φωταδιστικής αριστεράς” - και μάλιστα της Εκκλησίας - οι οποίοι δεν ανησυχούν από το ενδεχόμενο - που πλησιάζει τα όρια της βεβαιότητας - να δούμε τον “καταληψία” των Ακαδημαικών Ιδρυμάτων να καταλαμβάνει και το Μέγαρο Μαξίμου!


Αν αυτό δεν αποκαλύπτει σε όλο της το ειδεχθές βάθος την ευθύνη που έχουμε ως λαός για το κατάντι μας δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να μας πείσει ποιοι ευθύνονται για τα σημερινά χάλια και ποιοι θα ευθύνονται για τα ακόμη απείρως χειρότερα που θα ακολουθήσουν αν ο κ. Τσίπρας καταστεί ο επόμενος πρωθυπουργός της πατρίδας μας.


Πώς θα γίνει αυτό;


Με την “τιμία” ψήφο μας, με την “τιμία” αποχή μας ή με την υπερψήφιση λιλλιπούτειων κομμάτων που δεν έχουν απολύτως καμία πιθανότητα να εκλέξουν βουλευτή και επομένως κάθε ψήφος που παίρνουν θα λειτουργήσει νομοτελειακά υπέρ του πρώτου κόμματος.

No comments:

Post a Comment