Thursday, February 2, 2012

Ο ΣΕΒ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΤΗΛΙΤΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΚΛΗΣΙΟΜΑΧΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ


Ο ΣΕΒ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΣΤΗΛΙΤΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΚΛΗΣΙΟΜΑΧΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=======

Πολύ γενναία η τοποθέτηση του Σεβ. Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιου αναφορικά με την ουσιαστική κατάργηση της Εορτής των Τριών Ιεραρχών αφού με τη διαβόητη εγκύκλιο του Υπουργείου “Διά βίου Μάθησης και παιδείας” καταργείται στην πράξη ο εκκλησιασμός των μαθητών ακόμη και κατά την ημέρα της Εορτής της Παιδείας.

Συγχαίρουμε θερμά και υικά τον Σεβασμιότατο για το θάρρος να πει τα πράγματα με τό όνομά τους και να μιλήσει έξω από τα δόντια για την κατοχική κυβέρνηση που όλοι ελπίζουμε μετρά μέρες, αν και κανείς ας μην είναι τόσο σίγουρος για την αντοχή των Γερμανοτσολιάδων που μας κυβερνούν.

Ερωτούμε: Αν ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος έστελλε με την ίδια σαφήνεια αυτά τα μηνύματα θα τολμούσαν οι εκκλησιομάχοι που μας κυβερνούν να τσαλαπατούν με αυτή την ασυδοσία την πίστη, την ιστορία και την παιδεία μας;

Σας παρακαλούμε θερμά να ακούμε πιο συχνά και για όλα τα θέματα, Σεβασμιότατε Κορίνθου, παρόμοιες παρεμβάσεις σας.

Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφομή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.

*****

ΚΟΡΙΝΘΟΥ: ΟΙ ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑΠΩΣ ΕΡΜΗΝΕΥΣΙΜΕΣ
=========

Την έντονη ανησυχία του για τις εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, εξέφρασε με δήλωσή του ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος.
«Εκείνο που με ανησυχεί είναι ότι η επίσημη ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, αντί να στραφεί προς αυτή την κατεύθυνση (σ.σ. εννοεί την διδασκαλία των Τριών Ιεραρχών) προσπαθεί με πονηριές και εκδίδει εγκυκλίους οι οποίες είναι πολλαπλός ερμηνεύσιμες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος.
Επίσης πρόσθεσε: «Αυτό μας θλίβει βαθύτατα, διότι δεν μας έλειπε ακόμη μια αργία! Εκείνο που μας χρειαζόταν ήτανε η ημέρα αυτή να αξιοποιηθεί από διδάσκοντες και διδασκόμενους, προκειμένου να ωφεληθούμε από το έργο και την διδασκαλία των πατέρων».
Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Κορίνθου ανέφερε, πως «αυτό είναι λίγο περίεργο τώρα που πάει να τελειώσει και το έργο της Κυβέρνησης και να πάει στο καλό! Πιστεύω θα είναι η τελευταία της πράξη…»

ΠΗΓΗ:

Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment