Wednesday, February 15, 2012

ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΦΕΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ


ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΦΕΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==========


Αναφέρει το ιστολόγιο “Χριστιανική Βιβλιογραφία” ότι


ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΗΓΟΡΟΙ ΤΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΕΦΡΑΙΜ


Νέα προσφυγὴ στὸ Συμβούλιο Ἐφετῶν κατέθεσαν οἱ συνήγοροι τοῦ ἡγουμένου Ἐφραίμ, ζητώντας τὴν ἀποφυλάκισή του, μετὰ τὴν ἄρνηση τῆς ἀνακρίτριας νὰ κάνει δεκτὸ τὸ αἴτημά του γιὰ ἀντικατάσταση τῆς προσωρινῆς του κράτησης μὲ περιοριστικοὺς ὅρους.


Στὸ αἴτημα τοῦ ἡγουμένου Ἐφραὶμ γιὰ ἀποφυλάκιση εἶχε ἀπαντήσει θετικὰ ὁ ἁρμόδιος εἰσαγγελέας.


Ευχόμαστε διακαώς το Συμβούλιο Εφετών να κάνει αποδεκτή την αίτηση των συνηγόρων του Γέροντα Εφραίμ και να του επιτρέψει με περιοριστικούς όρους να επιστρέψει στη Μονή της μετανοίας του.

Ούτε να διαφύγει στο εξωτερικό έχει την πρόθεση ο Γέροντας και να αφήσει ορφανούς τους 120 μοναχούς του, ούτε είναι σε θέση - ακόμη και αν έχει την πρόθεση - να προβεί σε οικονομικές δραστηριότητες που να παραβλάπτουν το δημόσιο. Ολα τα περιουσιακά στοιχεία της Μονής είναι δεσμευμένα και ως εκ τούτου η συνεχιζόμενη κράτηση του Γέροντα στον Κορυδαλλό εις ουδέν αποσκοπεί.


Απλά προσθέτει βάρος στην επισφαλή υγεία του και στερεί την Αδελφότητα της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου από τον πνευματικό της πατέρα.


Ενώνουμε τη φωνή μας με την έκκληση των πατέρων της αδελφότητας - που παραθέτουμε στη συνέχεια - και ευχόμαστε διακαώς το Συμβούλιο Εφετών να αναθεωρήσει την απόφαση για προφυλάκιση του π. Εφραίμ.


*****


ΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ


Της Αδελφότητας της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου

==============


Η Αδελφότητα της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για την απόρριψη του αιτήματος που υποβλήθηκε για την αποφυλάκιση του Καθηγουμένου μας Γέροντος Εφραίμ.


Θεωρούμε άδικη και υπερβολική τη συνεχιζόμενη προφυλάκιση του Γέροντος Εφραίμ.


Διαφωνούμε και αδυνατούμε να κατανοήσουμε το δικαιολογητικό, όπως αυτό περιγράφεται, στη Διάταξη που εκδόθηκε από την Ειδική Ανακρίτρια, κ. Ειρήνη Καλού, η οποία ισχυρίζεται, μεταξύ άλλων, ότι ο Γέροντας Εφραίμ έχει ροπή στην εγκληματικότητα.


Ως Αδελφότητα γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα, ζώντας τον νυχθημερόν, ποιός είναι ο Γέροντας.


Ένας άνθρωπος της προσευχής, της ασκητικής ζωής, της ακτημοσύνης και της προσφοράς.


Ο βίος και η πνευματική πορεία του, κάθε άλλο παρά αποδεικνύει την δήθεν σταθερή βούλησή του προς διάπραξη εγκλημάτων.


Θεωρούμε, επίσης, αδιανόητο τον ισχυρισμό ότι οι πράξεις του προδιαγράφουν ως πολύ πιθανή και την εγκληματική συμπεριφορά του στο μέλλον, αν αφεθεί ελεύθερος.


Με όλη τη δύναμη της ψυχής μας δηλώνουμε πως βρισκόμαστε στο πλευρό του Γέροντός μας και πορευόμαστε μαζί του σε αυτή την Σταυρική δοκιμασία.


Επιμένουμε στην πλήρη αθωότητά του και προσβλέπουμε στην όσο το δυνατό πιο γρήγορη δικαίωσή του.


Με αυτή την ευκαιρία θέλουμε να εκφράσουμε την αγάπη και τις ευχαριστίες μας προς όλους αυτούς που έσπευσαν και σπεύδουν να στηρίξουν εμπράκτως τον Γέροντα Εφραίμ και την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.


Με τη βοήθεια του Θεού και της Παναγίας μας είμαστε βέβαιοι ότι θα λάμψει η αλήθεια και θα αποκατασταθεί το δίκαιο.



ΠΗΓΗ:


Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”



2 comments: