Friday, February 24, 2012

ΟΙ ΣΥΝΔΑΙΤΗΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΙΕΖΑΒΕΛ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΔΑΝΙΗΛ ΑΕΡΑΚΗ


ΟΙ ΣΥΝΔΑΙΤΗΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΙΕΖΑΒΕΛ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΔΑΝΙΗΛ ΑΕΡΑΚΗ



Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==================


Οτι ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Δανιήλ Αεράκης εκφράζει κακόδοξες θέσεις για πλείστα όσα θέματα της πίστεως (Νεοβαρλααμικά, Οικουμενιστικά, Νεωτεριστικά, Νεορθόδοξα, Μακρακιστικά, αγιομαχικά) είναι τοις πάσιν γνωστόν.


ΟΙ ΥΨΗΛΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ Π. ΔΑΝΙΗΛ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ

___________


Οτι ο Αρχιμανδρίτης Δανιήλ Αεράκης όμως βρίσκεται υπό την υψηλή προστασία ανθρώπων που επ’ ουδενί λόγω θα έπρεπε να τον υποστηρίζουν και να τον καλύπτουν και να του παρέχουν θεολογική και πνευματική ασυλία για να ασχημονεί ασυδότως τυγχάνει εξίσου γνωστό.


Αναμένουμε από τους υψηλούς προστάτες του π. Δανιήλ Αεράκη (από τη Ζωοδόχο Πηγή μέχρι την Πάτρα, από την Πελοπόννησο μέχρι το Τορόντο και από τη Φλώρινα μέχρι την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη) να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να καταδικάσουν τον ανεκδιήγητο αυτό κληρικό.


ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΑΞΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ

____________


Αν δεν τον πράξουν, όποιοι και αν είναι, όπου και αν βρίσκονται, όσο υψηλά και άν ίστανται, θα μας εξαναγκάσουν - παρά την σφοδρή επιθυμία μας να αποφύγουμε την ονομαστική αναφορά σε αυτούς - να επανέλθουμε και να τους ελέγξουμε δημόσια και ονομαστικά με χριστιανική φυσικά πάντοτε ανεξικακία.


Τούτο λέμε μόνον τώρα. Η προσωποληψία σε βάρος της αλήθειας της Εκκλησίας είναι εντελώς απαράδεκτη.


Θα δώσουμε ένα εύλογο διάστημα ολίγων ημερών σε όλους τους προστάτες του π. Δανιήλ και εις ην περίπτωσιν οι παρέχοντες θεολογικό άσυλο στον ανεκδιήγητο αυτό κληρικό δεν πράξουν το καθήκον τους, ας μη έχουν καμία αμφιβολία ότι εμείς προτιθέμεθα να πράξουμε το δικό μας.


ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

_____________


Να συγχαρούμε τέλος θερμά τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος με πολλή αγάπη και διάκριση αναίρεσε τις έωλες θέσεις του σε πολλά κακοδοξούντος Αρχιμανδρίτη.


Προσευχόμαστε την επιείκεια της επισκοπικής πατρικής καρδίας του Σεβ. Πειραιώς ο π. Δανιήλ Αεράκης να μην την εκλάβει ως ανοχή προς τις κακοδοξίες του αν και επειδή μελετήσαμε επισταμένως τη νοοτροπία του από καιρό φοβούμεθα φόβον μέγα ότι αυτό ακριβώς δυστυχώς θα συμβεί!


ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΚΑΚΟΔΟΞΙΑΣ

__________


Ο π. Δανιήλ, ο οποίος διανύει την όγδοη δεκαετία της ζωής του, αλλά και όσοι του παρέχουν θεολογικό άσυλο για να ασχημονεί, πρέπει να αντιληφθούν ότι το προβεβηκώς της ηλικίας του π. Δανιήλ δεν του παρέχει απολύτως κανένα δικαίωμα να συνηγορεί άλλοτε συγκεκαλυμμένα και άλλοτε απροκάλυπτα υπέρ κακόδοξων ρευμάτων.


Το αντίθετο έπρεπε να συμβαίνει. Του θανάτου την έλευση αισθανόμενος θα έπρεπε να είναι ευαίσθητος όχι να διασφαλίζει με τσιμέντο και σίδερο τον απύθμενο εγωισμό και την παφλάζουσα ματαιοδοξία του, αλλά να ετοιμάζεται για την έξοδο εκ του ματαίου αυτού κόσμου, με την καλλιέργεια της ευαισθησίας για τα θέματα της πίστεως.

No comments:

Post a Comment