Friday, February 24, 2012

ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ


ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=========

Αναφέρει το Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”:

“Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα τελέστηκε το βράδυ της Παρασκεύης 24 Φεβρουαρίου, Ιερά Αγρυπνία υπέρ ενισχύσεως του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ.

Η αγρυπνία τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου του Ομωνύμου Δήμου, παρουσία πλήθος κληρικών και πιστών.

Στη Δοξολογία συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Προικονήσου κ. Ιωσήφ και Γλυφάδας κ. Παύλος.

Να αναφερθεί ότι στο ιερό, παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος.”

Ενώνουμε τις προσευχές μας με τους Σεβασμιότατους ευλαβείς και παραδοσιακούς ιεράρχες που συλλειτούργησαν ή συμπροσεύχονταν μαζί με πλήθος πιστών για τον προφυλακισμένο Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτη Εφραίμ.

Eυχόμαστε το Συμβούλιο Εφετών, στη νέα του σύνθεση, που θα εξετάσει την αίτηση αποφυλάκισης του Γέροντα, να αναιρέσει την εντελώς αχρείαστη προφυλάκισή του και να του επιτρέψει με περιοριστικούς όρους να επιστρέψει στο Μοναστήρι του, όπως συμβαίνει και με τον συγκατηγορούμενό του μοναχό Αρσένιο.

Χρειάζονται τον Γέροντα οι 120 μοναχοί της Αδελφότητας της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου και το επιβάλλει και η επισφαλής κατάσταση της υγείας του.

Ούτε να διαφύγει στο εξωτερικό προτίθεται, ούτε η αποφυλάκισή του ενισχύει ή αποδυναμώνει την ικανότητά του να επηρεάζει άρχοντες και πιστούς.

Απόδειξη τούτου είναι ότι υπέγραψαν ήδη το αίτημα αποφυλάκισής του περισσότεροι από εκατό χιλιάδες πιστοί!

Δηλαδή μεγαλύτερος αριθμός από όσους υπέγραψαν εναντίον της ηλεκτρονικής φυλακής και πενταπλάσιοι περίπου όσων υπέγραψαν την Ομολογία Πίστεως για τον Οικουμενισμό.

Αρα προς τι η προφυλάκιση, αφού ήδη ο Γέροντας Εφραίμ μπορεί και από τον Κορυδαλλό να απολαμβάνει τόσο μεγάλης υποστήριξης;

Η παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Προικοννήσου κ. Ιωσήφ στην αγρυπνία δείχνει την διακριτική και σταθερή υποστήριξη του Φαναρίου προς τον Γέροντα Εφραίμ.

Η παρουσία των ευλαβών και παραδοσιακών Μητροπολιτών Γλυφάδας και Μεσογαίας φανερώνει τα συναισθήματα της αγάπης της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τον π. Εφραίμ.

Η παρουσία τόσων πιστών στην αγρυπνία συνιστά μια πνευματική έκκληση προς την ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη να εξαντλήσει, όχι την αυστηρότητα, αλλά την επιείκεια της έναντι του Γέροντα.

Ας ελπίσουμε ότι σε λίγες μέρες ο Γέροντας Εφραίμ θα αποφυλακιστεί και ότι η υπόθεση θα εκδικαστεί σύντομα επί της ουσίας για να τελειώνει αυτή η ιστορία για να μπορέσει το μοναστήρι να συνεχίσει χωρίς περισπασμούς το έργο του.

No comments:

Post a Comment