Thursday, February 9, 2012

ΝΑ ΚΑΘΑΙΡΕΘΕΙ ΑΝΥΠΕΡΘΕΤΩΣ Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


ΝΑ ΚΑΘΑΙΡΕΘΕΙ ΑΝΥΠΕΡΘΕΤΩΣ Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==========

Νέα προσπάθεια του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου να βγάλει λάδι τον επιστήθιο φίλο του Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο.

Ο ΠΑΤΡΩΝ ΜΕΤΑΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΩΣ ΕΙΡΗΝΟΠΟΙΟΣ
___________

Το σχετικό ρεπορτάζ του κ. Νίκου Παπαχρήστου - ιδιοκτήτη του “Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ” - αναφέρει ότι ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος θα μεταβεί στην Καλαμάτα για να συναντήσει ως ειρηνοποιός τον κ. Σαββάτο για το φραστικό επεισόδιο μεταξύ των Σεβ. Μεσσηνίας και του Σεβ. Γλυφάδος που συνέβηκε πρόσφατα στο συνέδριο της Παντέλης.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΥΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ;
____________

Αλλά γιατί άραγε χρειάζεται να πάει ο Σεβασμιότατος Πατρών στην Καλαμάτα για να συναντήσει τον Σεβ. Μεσσηνίας;

Γιατί δεν λύνουν αυτές τις διαφορές στη Σύνοδο της Ιεραρχίας;

Απλούστατα.

Φοβάται ο Μεσσηνίας και ο πανούργος προστάτης του - ο διά τας αμαρτίας ημών Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος - ότι, αν αχθεί το θέμα στη Σύνοδο της Ιεραχίας, θα σπάσει τα μούτρα του, επειδή η πλειοψηφία των μελών της Ιεραρχίας θα ψηφίσει εναντίον των θέσεων του!.

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΓΙΔΕΥΣΟΥΝ ΤΟΝ ΓΛΥΦΑΔΟΣ
__________

Ετσι ο παμπόνηρος Αρβανίτης αποφάσισε να βάλει μπροστά τον αγαθό τη καρδία Αγιο Πατρών για να βοηθήσει το φιλαράκι του τον Μεσσηνίας να τη βγάλει “αβρόχοις ποσίν”.

Λες και είναι ο Μεσσηνίας ο αδικημένος και γι’ αυτό πηγαίνει διαμεσολαβητής να τον παρακαλέσει να αποδεχθεί τη συγγνώμη του Σεβασμιότατου Γλυφάδος σε συνάντηση κοροιδία την οποία μεθοδεύει ο πανούργος Αρχιεπίσκοπος.

Στήνεται με άλλα λόγια σκηνικό παρόμοιο με τον εξευτελισμό του Αγίου Κυθήρων.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΝΑ ΑΠΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ
____________

Θα παρακαλέσουμε τον μεν Αγιο Πατρών - παραδοσιακό ιεράρχη, αφιλοχρήματο, με πλούσιο ποιμαντικό και φιλανθρωπικό έργο και με καλές προθέσεις, αλλά παιγνιδάκι ανίσχυρο στα χέρια του ραδιούργου Αρχιεπισκόπου - να αποποιηθεί την ευθύνη της μετάβασης στην Καλαμάτα.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΛΥΦΑΔΟΣ ΝΑ ΑΡΝΗΘΕΙ ΚΑΙ ΙΔΙΑΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
_________

Τον δε ομολογητή Μητροπολίτη Γλυφάδος παρακαλούμε θερμά να απορρίψει ασυζητητί κάθε ιδέα κατ’ ιδίαν συνάντησης με τον αλλοτριοεπίσκοπο της Μεσσηνίας και εκπρόσωπο της “διηρημένης” Εκκλησίας.

Ουδεμία συγγνώμη άμεση ή έμμεση οφείλει στον καθαιρετέο Μητροπολίτη Χρυσόστομο Σαββάτο ο Αγιος Γλυφάδος, τον οποίο ο πανούργος και ύπουλος Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ταπείνωσε με την συνδρομή του Μεσσηνίας όταν αρμοδίως - και με τη μεγαλύτερη δυνατή ευγένεια - ζήτησε να πληροφορηθεί για την πορεία των διαλόγων.

ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΝΑ ΚΑΘΑΙΡΕΘΕΙ
_________

Ο κ. Σαββάτος οφείλει πάραυτα και αμελλητί να παραιτηθεί για να εκλεγεί ιεροπρεπής κληρικός αδιάβλητου ήθους και ορθόδοξων φρονημάτων να ποιμάνει θεοφιλώς τη Μητρόπολη Μεσσηνίας.

Ο κ. Σαββάτος έλαβε εντολή από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας να μην συμμετέχει σε συμπροσευχές με αιρετικούς.

Παρόλα αυτά έπραξε το ακριβώς αντίθετο.

Επομένως υπάρχει μείζον θέμα για το οποίο ο Σεβασμιότατος πρέπει ανυπερθέτως να καθαιρεθεί χωρίς καμία χρονοτριβή.

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΤΑΠΕΙΝΩΣΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
_____________

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ταπείνωσε δύο φορές για θέματα πίστεως τον Αγιο Γλυφάδος.

Καταρχήν όταν έδωσε αναρομοδίως στον κ. Σαββάτο την επιστολή που του έστειλε ο Αγιος Γλυφάδος και ακολούθως όταν παρέπεμψε στις "Ελληνικές Καλένδες" την καταγγελία του Αγίου Γλυφάδος για τον ανεκδιήγητο πρωτοπρεσβύτερο π. Παύλο Κουμαριανό ότι κοινώνησε σε παπικό ναό στην παρουσία ορθόδοξων Επισκόπων.

Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά δεν θα δεχθεί με κανένα τρόπο να τον καπελλώσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο καθαιρετέος Μητροπολίτης Μεσσηνίας.

Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.

*****

"ΕΙΔΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ!

Του Νίκου Παπαχρήστου
===============

«Ειδικός απεσταλμένος» της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου πρόκειται να μεταβεί τις επόμενες ημέρες στην Καλαμάτα για να συναντηθεί με τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο προκειμένου να διερευνήσει τους λόγους για τους οποίους έχει επέλθει διάσταση με τον Μητροπολίτη Γλυφάδας Παύλο και να του μεταφέρει την άποψη της ΔΙΣ ότι δεν θα πρέπει να υπάρχουν τέτοιες εντάσεις. Τον ρόλο του «πρεσβευτή» αναλαμβάνει ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος ο οποίος στη σχετική συζήτηση που διεξήχθη στη συνεδρίαση της ΔΙΣ φέρεται να κράτησε αποστάσεις - σύμφωνα με συνοδικούς παράγοντες - από κάποιες αυστηρές τοποθετήσεις.

«Οι συζήτηση έγινε σε πολιτισμένη ατμόσφαιρα αν και ορισμένες απόψεις που διατυπώθηκαν είχαν, θα έλεγα, ασυνήθιστα συντηρητικές αποχρώσεις. Αλλά ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές ευαισθησίες και τρόπο έκφρασης», θα σχολιάσει ένας εκ των Συνοδικών Μητροπολιτών που στήριξε τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο. «Ενόχλησε ορισμένους η άποψη που διατύπωσε ο Άγιος Μεσσηνίας για την απόφαση που λάβαμε για τον ηγούμενο Εφραίμ καθώς και η διένεξη με τον Άγιο Γλυφάδας στην Πεντέλη», προσθέτει.

Άλλος Μητροπολίτης που μίλησε στο Amen.gr ήταν περισσότερο δεικτικός και μάλλον ενοχλημένος. «Μας έθιξε. Με ποιο δικαίωμα τοποθετήθηκε δημόσια για μια απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου;». Μάλιστα, ένας εκ των Μητροπολιτών φέρεται να ζήτησε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας να κληθεί ενώπιον της ΔΙΣ. Ο Αρχιεπίσκοπος, ωστόσο, υποστηρίζουν οι ίδιοι συνοδικοί παράγοντες, εξισορρόπησε τα πράγματα. Μίλησε με θετικά λόγια για τα χαρίσματα, την προσωπικότητα και την προσφορά των δύο Ιεραρχών.

«Τελικά επικράτησε η ψύχραιμη θέση να γίνει μια προσέγγιση στον Άγιο Μεσσηνίας και να του μεταφερθούν οι απόψεις των Αγίων Αδελφών έτσι ώστε να εκτονωθεί η ένταση», υποστηρίζει Ιεράρχης-μέλος της ΔΙΣ. «Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που ένας Μητροπολίτης εκφράζει την άποψή του μέσω των ΜΜΕ. Και ο Αρχιεπίσκοπος ακόμα, όταν ήταν Θηβών, διατύπωνε συχνά την αντίθεσή του με αποφάσεις της Συνόδου, όπως κατά τη σύγκρουση για τις Μητροπόλεις των «Νέων Χωρών». Αλλά και άλλοι αδελφοί δημοσιοποιούν διαφορετικές απόψεις, μέσω των ΜΜΕ, οι οποίες έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με επίσημες θέσεις της Ιεραρχίας όπως για παράδειγμα σε ό,τι αφορά το διάλογο με τους Ρωμαιοκαθολικούς», προσθέτει.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται, μετά την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος στην Καλαμάτα, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος να καλέσει τους Μητροπολίτες Γλυφάδας Παύλο και Μεσσηνίας Χρυσόστομο προκειμένου να συζητήσουν και να «κλείσει» το ανακύψαν θέμα.

ΠΗΓΗ:

Πυλώνας Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ

No comments:

Post a Comment