Tuesday, February 21, 2012

ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΡΩΤΑ Ο ΙΔΙΟΣ



Φωτογραφία του Edwarto Alted Amoros

ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΡΩΤΑ Ο ΙΔΙΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==============

Είναι άξια των πιο ειλικρινών μας συγχαρητηρίων η έκκληση του Μακαριότατου που έκανε προς τον Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδας κ. Προβόπουλο να διευκολύνουν οι τράπεζες τους δανειολήπτες για να μη χάσουν οι πολίτες τα σπίτια τους.

Το ίδιο ισχύει για τις δηλώσεις του Μακαριότατου που αναφέρονταν στο Ευρωπαικό Σύνταγμα για το οποίο ορισμένοι υποστηρίζουν ότι δεν έχουμε καν ρίζες χριστιανικές.

Μακαριότατε! Τους μεν λόγους σας επικροτούμε εκ βαθέων, αλλά παρακαλούμε θερμά πριν ενδιαφερθείτε για το Ευρωπαικό Σύνταγμα να ενδιαφερθείτε για τον ορθόδοξο χαρακτήρα του μαθήματος των θρησκευτικών.

Εξακολουθείτε να είστε η κύρια δύναμη του κ. Γιαγκάζογλου και των ΚΑΙΡΟΣκόπων του στην προσπάθειά τους να απο - ορθοδοξοποιήσουν το μάθημα των θρησκευτικών.

Ενόσω διατηρείτε τον κ. Γιαγκάζογλου σε επιτελικές θέσεις της Εκκλησίας και ενόσω απουσιάζετε ηχηρά από τους αγώνες των πιστών εναντίον του Οικουμενισμού, της “Μεταπατερικής” θεολογίας, του Νεοβαρλααμισμού και των άλλων αιρέσεων οι πιστοί θα ακούν τις δηλώσεις σας με πολύ σκεπτικισμό.

Σας παρακαλούμε θερμά να απομακρύνετε από το περιβάλλον σας όλους τους νεωτεριστές, Νεοβαρλααμίτες, Αγουριδικούς, Νεορθόδοξους και Οικουμενιστές θεολόγους και σας παρακαλούμε προπαντός να αναθεωρήσετε τις θέσεις σας για την απο - ορθοδοξοποίηση του μαθήματος των θρησκευτικών.

Τι νόημα έχει να αγωνιούμε για το Σύνταγμα της Ευρώπης όταν στην ίδια την πατρίδα μας τα παιδιά μας θα διδάσκονται πρωτίστως τον συγκρητισμό και τις δαιμονικές πλάνες των άλλων θρησκειών αντί τη θρησκεία των πατέρων μας;

No comments:

Post a Comment