Sunday, February 26, 2012

ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΤΕ ΟΙ ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΩΝ ΔΙΑΛΟΓΩΝ;


ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΤΕ ΟΙ ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΩΝ ΔΙΑΛΟΓΩΝ;


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

===================


Η νέα επίθεση αυτοκτονίας σε εκκλησία στη Νιγηρία, που οργάνωσε η ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση “Μπόκο Χαράμ”, ουδένα εξέπληξε.


Πριν λίγες μέρες έκαψαν ζωντανούς 600 χριστιανούς στη Νιγηρία και τώρα ακολούθησε νέο χτύπημα με επίθεση αυτοκτονίας που στοίχισε τρεις ζωές και δεκάδες τραυματίες και μετέτρεψε το μεγαλύτερο μέρος της εκκλησίας σε ερείπια.


Οι οπαδοί του "προφήτη" συνεχίζουν απτόητοι στο στόχο τους: Την επιβολή της “Σαρίας” του οπισθοδρομικού θρησκευτικού νόμου διαβίωσης όπου κάθε έννοια ανεξιθρησκείας ποδοπατείται ασύστολα.


Και οι Οικουμενιστές;


Συνεχίζουν εξίσου απτόητοι το έργο τους.


Διάλογοι σε εξωτικούς προορισμούς, συναντήσεις με τους αγιατόλλαχ, τους μοφτήδες και τους μουλλάδες, συμπόσια, δείπνα, Ημερίδες, συνδιασκέψεις και κάθε άλλου είδους συναντήσεις για την αμοιβαία γνωριμία και την αλληλοκατανόηση των πολιτισμών.


Και το αποτέλεσμα;


Ο ναός της του Θεού Σοφίας στη Νίκαια μετατράπηκε σε Ισλαμικό τέμενος, η Θεολογική Σχολή της Χάλκης ακόμη είναι κλειστή και πότε ανατινάζουν, πότε καίνε ζωντανούς τους χριστιανούς της Νιγηρίας, εξολόθρευσαν ήδη σχεδόν στην ολότητά τους τους χριστιανούς του Ιράκ, βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο η εξολόθρευση των χριστιανών της Αιγύπτου και “σώπα όπου να’ ναι θα σημάνουν οι καμπάνες” του συστηματικού διωγμού των χριστιανών της Συρίας.


Αλλά οι Διαθρησκειακοί διάλογοι καλά κρατούν.! Σε χλιδάτα πάντοτε ξενοδοχεία. Σε εξωτικούς προορισμούς όπου στο Μολώχ του συγκρητισμού και του ευσεβοποθισμού θυσιάζονται και οι Κανόνες της Εκκλησίας και αυτή η πίστη της Εκκλησίας αλλά και η αξιοπρέπεια του ανθρώπου.


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

==========


Ένας καμικάζι έριξε το αυτοκίνητο που οδηγούσε και το οποίο ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά σε μια χριστιανική εκκλησία της πόλης Τζος στην κεντρική Νιγηρία, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η θεία λειτουργία της Κυριακής, προκαλώντας το θάνατο σε τoυλάχιστον δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας 38 άλλους.


«Ήταν μια επίθεση αυτοκτονίας. Ο δράστης οδηγώντας το αυτοκίνητο παραβίασε την πόρτα και εισβάλλοντας στην εκκλησία την ώρα της λειτουργίας, ανατινάχτηκε», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.


Μεγάλο μέρος της εκκλησίας καταστράφηκε, ενώ επί ώρες σιγόκαιγε η φωτιά που προκλήθηκε.


Η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ πραγματοποιεί συχνά επιθέσεις σε χριστιανικές εκκλησίες.


Η Μπόκο Χαμάρ που επιδιώκει την εφαρμογή του ισλαμικού νόμου (σαρία) στη Νιγηρία, χρησιμοποιεί όλο και πιο βίαιες μεθόδους στις αιματηρές επιθέσεις που εξαπολύει τους τελευταίους έξι μήνες και έχει εντάξει στους στόχους της εκτός από την αστυνομία κι άλλα όργανα εξουσίας και τους Χριστιανούς.



ΠΗΓΗ:


Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment