Saturday, February 11, 2012

ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΦΑΓΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ;


ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΦΑΓΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
================

Ελάχιστοι ιεράρχες μίλησαν για την ανάγκη να διατηρηθεί ο υποχρεωτικός και ορθόδοξος χαρακτήρας των Θρησκευτικών σε όλες τις βαθμίδες του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Να σημειωθεί μάλιστα ότι και οι ελάχιστοι που μίλησαν δεν επέμειναν στη σοβαρότητα του θέματος, αλλά έκαναν - κατά το μάλλον ή ήττον - περιστασιακή ή αντιπολιτευτική προς τον Αρχιεπίσκοπο αναφορά.

Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για την ολιγωρία.

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΠΟΠΟΔΙΟ ΤΟΥ κ. ΓΙΑΓΚΑΖΟΓΛΟΥ
____________

Ολοι αντιλαμβάνονται ότι ο Μακαριότατος βρίσκεται πίσω από τον στραγγαλισμό του ορθόδοξου και υποχρεωτικού χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Ο αρχιερέας του Βάαλ - κ. Σταύρος Γιαγκάζογλου - έχει ήδη το σφάγιο του μαθήματος των Θρησκευτικών δεμένο χειροπόδαρα στο βωμό και του καταφέρνει με αντίχριστη λύσσα απανωτές μαχαιριές.

Αν υπήρχε η παραμικρή αμφιβολία για το πού πηγαίνουν τα πράγματα ΔΕΝ επιτρέπεται να υπάρχει ούτε ίχνος σχετικής αμφιβολίας μετά τη δημοσίευση των προγραμμάτων σπουδών, που καθορίζουν με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τον τρόπο της άγριας δολοφονίας του ορθόδοξου και υποχρεωτικού μαθήματος των Θρησκευτικών.

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΝ
___________

Από τον Αρχιεπίσκοπο φυσικά δεν αναμένουμε τίποτε άλλο εκτός από το να υποστηρίξει μέχρι θανάτου τον κακό δαίμονα του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Το ίδιο ισχύει για ορισμένους Μητροπολίτες και οπωσδήποτε τους Σεβασμιότατους Μητροπολίτες Μεσσηνίας και Δημητριάδος, οι οποίοι βοήθησαν όσο μπορούσαν τον κ. Ιερώνυμο να παγιδεύσει τις οργανώσεις των θεολόγων στο συνέδριο της ανομίας της Πεντέλης.

Οι υπόλοιποι όμως ιεράρχες γιατί σιωπούν;

ΟΙ ΠΕΡΙ ΤΟΝ ΓΙΑΓΚΑΖΟΓΛΟΥ ΚΑΘΗΣΥΧΑΖΟΥΝ
_________

Γράφτηκε ότι οι σύμβουλοι του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και τα “κοπέλλια” της Ακαδημίας και της “Σύναξης” καθησυχάζουν όσους αρχιερείς ζητούν πληροφορίες ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Αλλά αυτό δικαιολογεί τη στάση τους;

Το να ρωτούμε τον κ. Γιαγκάζογλου και τους συνεργάτες του τι συμβαίνει με το μάθημα των Θρησκευτικών είναι σαν να απευθυνόμαστε στον κ. Ερογλου και στον κ. Νταβούτογλου για να μας πουν πώς πρέπει να λυθεί το Κυπριακό.!!!

ΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΘΕΟΛΟΓΩΝ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ
_____________

Να παρακαλέσουμε θερμά τους άγιους αρχιερείς μας - έστω και την υστάτη στιγμή - να ενδιαφερθούν για το μάθημα των Θρησκευτικών πριν είναι αργά.

Το ίδιο ισχύει για την ΠΕΘ και τον “Σύνδεσμο Θεολόγων Μακεδονίας - Θράκης”.


ΓΙΑΤΙ ΥΠΝΩΤΤΟΥΝ ΤΟΝ ΝΗΔΥΜΟ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ;
_________

Οι ηγέτες του αντιοικουμενιστικού αγώνα, αντί να αναζητούν νέο Καποδίστρια (αυτό τους μάρανε!) και να αδολεσχούν θεοφιλώς για τα καρναβάλια, εισηγούμαστε να ασχοληθούν με το γεγονός ότι ο συγκρητισμός θα είναι αυτό τούτο το περιεχόμενο του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Αφού - όπως ισχυρίζονται - πρώτιστος στόχος τους είναι να πολεμήσουν τον Οικουμενισμό, ας κάνουν ότι μπορούν επειδή θα είναι σαρωτική η επέλαση του συγκρητιστικού - θρησκειολογικού χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών που μεθοδεύουν οι ΚΑΙΡΟΣκόποι του κ. Γιαγκάζογλου με τις ευλογίες (γράφε αλογίες) του διά τας αμαρτίας ημών Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

No comments:

Post a Comment