Thursday, February 16, 2012

ΕΥΓΕ ΣΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ!



ΕΥΓΕ ΣΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ!


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=======


Για μια ακόμη φορά φάνηκαν καθαρά δύο πράγματα.


Πρώτον ότι η Εκκλησία είναι το μόνο αληθινό αποκούμπι του Γένους μας.


Η Εκκλησία της Ελλάδος μοιράζει καθημερινά 250,000 συσσίτια στους πονεμένους αδελφούς μας στην Ελλάδα.


Και η Εκκλησία της Κύπρου στέλλει μαζικά τεράστιο αριθμό τροφίμων, ρούχων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης στην Αρχιεπισκοπή και άλλες Μητροπόλεις για να βοηθήσει το τεράστιο έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος.


Αλλά η τέταρτη δόση της βοήθειας της Εκκλησίας της Κύπρου στο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος δείχνει και κάτι άλλο το οποίο ορισμένοι που πήραν διαζύγιο με την Ιστορική μνήμη και την εθνική αξιοπρέπεια δεν θέλουν να το καταλάβουν.


Οι Κύπριοι είναι τόσο Ελληνες όσο και οι Ελληνες της Μητροπολιτικής Ελλάδας.


Γι’ αυτό τον πόνο των Ελλαδιτών αδελφών τους τον αισθάνονται σαν δικό τους πόνο και γι’ αυτό συντρέχουν όσο μπορούν τι ανάγκες του Ελληνισμού.


Οσο για τους Νεοκύπριους αυτοί οι δυστυχείς ζουν στις ψευδαισθήσεις της ανοησίας τους και νομίζουν ότι μπορούν να έχουν αδέλφια όχι τους όμαιμους, ομόγλωσσους και ομόθρησκους Ελληνες, αλλά τους αλλόφυλους, αλλόγλωσσους και αλλόθρησκους καταχτητές μας.


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΥΠΡΟΥ


Της ΜΚΟ "Αποστολής"

===============


Την τέταρτη ανθρωπιστική βοήθεια σε τρόφιμα παρέδωσε, σήμερα στον Ασπρόπυργο, κλιμάκιο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Ιερώνυμο Πυλιώτη με σκοπό τη διαρκή ενίσχυση των συσσιτίων.


Ο Πρωτοσύγκελλος μετέφερε τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου Β΄ και την αμέριστη συμπαράστασή του στις συνεχώς διογκούμενες κοινωνικές ανάγκες των Ελλήνων, υπογραμμίζοντας ότι θα συνεχίσει να συνδράμει με κάθε τρόπο για ουσιαστική προσφορά και αρωγή στηρίζοντας το έργο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της «Αποστολής».


Τον π. Ιερώνυμο Πυλιώτη συνόδευαν ο Δήμαρχος Αραδίππου της Κύπρου κ. Ευάγγελος Ευαγγελίδης, ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Χριστάκης Λυμπέρης, οι Αιδεσιμολογιώτατοι Πρωτοπρεσβύτεροι, π. Παρασκευάς Παπαμιχαήλ, Γεώργιος Σεργίδης, Κωνσταντίνος Βασιλείου, Ανδρέας Παναγή, Σάββας Χατζιωνάς και ο Γενικός Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού « Ο ΛΟΓΟΣ» της Εκκλησίας της Κύπρου κ. Λουκάς Παναγιώτου.


Συγκεκριμένα παραδόθηκαν στον Ασπρόπυργο 2, 5 τόνοι κρέατος και πουλερικών με γνώμονα τις ανάγκες παρασκευής φαγητού για χιλιάδες συνανθρώπους μας που σιτίζονται καθημερινά και αύριο η αντιπροσωπεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου με τον Δήμαρχο Αραδίππου κ. Ευάγγελο Ευαγγελίδη και τον κ. Χριστάκη Λυμπέρη, θα δει τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο.


Επεσήμανε τέλος ο π. Ιερώνυμος τη συμβολή του Δήμου Αραδίππου στην αγορά των 840 κιλών βοδινού κρέατος αλλά και τη συμμετοχή του σε κοινωνικές παρεμβάσεις με στόχο την ενίσχυση αυτής της προσπάθειας.



ΠΗΓΗ:


Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”


No comments:

Post a Comment