Thursday, February 2, 2012

ΔΙΕΘΝΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ




ΔΙΕΘΝΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

===============


Δεν φτάσαμε να συνέλθουμε από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα της προηγούμενης βδομάδας και τώρα νέο οικουμενιστικό χτύπημα μας έρχεται από το Οικουμενιστικό φόρουμ της Γερμανίας.


Την προηγούμενη βδομάδα, που τη βάφτισαν “Εβδομάδα για την ενότητα των χριστιανών” (γράφε καταπάτησης των Ιερών Κανόνων, σκανδαλισμού των πιστών και εμπέδωσης του “λαικού Οικουμενισμού”), οι Οικουμενιστές (μεταξύ αυτών και ο Πατριάρχης Ρουμανίας) πραγματοποίησαν δεκάδες συμπροσευχές με τους κάθε λογής αιρετικούς.


Για δέστε όμως τι μας επεφύλαξαν λίγες μέρες αργότερα.


ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

______________


“Στο Trier της Γερμανίας ξεκίνησε τη Δευτέρα 30/01/2012 διεθνές οικουμενιστικό φόρουμ με συμπροσευχές και ομιλίες για τον άρραφο χιτώνα του Χριστού.

Στο φόρουμ λαμβάνουν μέρος ο Πρόεδρος του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Προώθηση της Χριστιανικής Ενότητας, Καρδινάλιος Kurt Koch, ο πρόεδρος της Ευαγγελικής “Εκκλησίας” στη Γερμανία, Nikolaus Schneider, ο Γενικός Γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου “Εκκλησιών”, Δρ Olav Tveit, ορθόδοξη αντπροσωπεία με επικεφαλής το Μητροπολίτη Γερμανίας Αυγουστίνο (Οικουμενικό Πατριαρχείο), Μεθοδιστές, o πρόεδρος της κεντρικής επιτροπής των Γερμανών Ρωμαιοκαθολικών, Alois Glueck, κ.α. Στις φωτογραφίες ο βοηθός Επίσκοπος Λεύκης Ευμένιος (Ι.Μ. Γερμανίας). Στα πλαίσια του φόρουμ οι συμμετέχοντες υφαίνουν συμβολικά το χιτώνα του Χριστού!!!” αναφέρει το ιστολόγιο “Ακτίνες”.


Ο ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΥΦΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΧΙΤΩΝΑ;

____________


Τι συμβολίζει η ύφανση του χιτώνα του Χριστού; Πρόκειται για αναπαράσταση της “θεωρίας των κλάδων”. Ποια είναι αυτή η “θεωρία των κλάδων;” Δεν υπάρχει - λένε οι Αγγλικανοί και όσοι δέχονται την εκκλησιολογία τους - η “Μία”, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία”, που ομολογούμε στο Σύμβολο της Πίστεως. Διασπάστηκε σε κλάδους που εκπροσωπούν τμήμα της Μίας Εκκλησίας, η οποία για να ανασυγκροτηθεί πρέπει οι κλάδοι Της να ενωθούν για να αποτελέσουν την Μία Εκκλησία (“Una Sancta”).!!!


Δεν εκπλήττεται βέβαια κάποιος επειδή σε τέτοιου είδους συναντήσεις συμμετέχουν οι κάθε λογής Προτεστάντες. Επιτέλους! Αυτό τους επιβάλλει η δοξασία τους.!


Εκείνο που δεν κατανοούμε είναι τι δουλειά έχουν οι Ορθόδοξοι εκπρόσωποι σ’ αυτές τις οικουμενιστικές ασχημίες;


Οι Αγγλικανοί λ.χ. ακολουθούν την κακοδοξία που θέσπισε το Α΄ Συνέδριο του Λάμπεθ όπου και βρήκε την έκφρασή της η διαβόητη “θεωρία των κλάδων” (“Branch theory”). Είναι θέμα συνέπειας γι’ αυτούς να συμμετέχουν σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις.


Οι Ορθόδοξοι εκπρόσωποι όμως;


Δεν είναι υποχρεωμένοι να πιστεύουν στην “Μίαν, Αγία, Καθολική και Αποστολική αδιαίρετη Εκκλησία;” Επομένως τι δουλειά έχουν σε τέτοιες οικουμενιστικές εκδηλώσεις που προσβάλλουν ευθέως την πίστη της Εκκλησίας;

No comments:

Post a Comment