Monday, February 6, 2012

ΟΧΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ


ΟΧΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=============


Η Εκκλησία δεν χρειάζεται ανανέωση, επειδή δεν γηράσκει. Είναι το Σώμα του Αιώνιου και Αναρχου Χριστού.


Το Βατικανό πάλιν - που δεν έχει φυσικά καμιά σχέση με την Εκκλησία - χρειάζεται όχι απλά ανανέωση - όπως δήλωσε ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ΄-, αλλά αναβαπτισμό μέσα στους κόλπους της Ορθοδοξίας.


Τρομερό σκάνδαλο και κτηνώδης συνήθεια η παιδοφιλία, αλλά και αυτό το όντως ασυγχώρητο έγκλημα να μην είχε σε βάρος του το Βατικανό, και πάλιν χώρος αίρεσης και διαστροφής του Ευαγγελίου θα ήταν.


Αν ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ΄θέλει να μείνει στην Ιστορία - όχι απλά την επίγεια αλλά προπαντός την επουράνια - ως ο Μέγας Πάπας της Ρώμης ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει. Ας ζητήσει την επιστροφή του Παπισμού εν μετανοία στην Ορθόδοξη Εκκλησία - την μόνη αληθινή Εκκλησία - και ας σπεύσει και ο ίδιος και οι οπαδοί του να βαπτιστούν από ορθόδοξους κληρικούς.


Οι υπόλοιπες “ανανεώσεις” δεν οδηγούν πουθενά. Τι ανανέωση θέλει ένα τερατούργημα όπως τον Παπισμό; Ανανέωση της αίρεσης; Τι είδους ανανέωση είναι αυτή;


Μετάνοια χρειάζεται το Βατικανό και επιστροφή στην αλήθεια.


Αλλά να μην παραλείψουμε να καταγράψουμε το μέγεθος της υποκρισίας του Πάπα.


Τον ενοχλεί η παιδοφιλία, λέγει τώρα.


Καλά! Γιατί κάλυπτε τους παιδόφιλους Φραγκοπαπάδες όταν ήταν Παπικός “Αρχιεπίσκοπος” Μονάχου και αργότερα υπεύθυνος για την ακρίβεια της πίστεως του Βατικανού;


Αν θέλει να φέρει πνεύμα ανανέωσης οφείλει να παραιτηθεί ο ίδιος πρώτα και ύστερα να απευθύνεται σε άλλους που είναι ίσως λιγότερο ένοχοι για την κάλυψη του τρομερού αυτού εγκλήματος.


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΥ ΙΣΤ΄ ΓΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ

==========


Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ' απηύθυνε έκκληση για «μια βαθιά ανανέωση της Εκκλησίας», σε μήνυμά του προς τους συμμετέχοντες του συμποσίου που διοργανώθηκε από την Καθολική Εκκλησία σχετικά με την πρόληψη της παιδεραστίας σήμερα στη Ρώμη.


«Η ανακούφιση των θυμάτων θα πρέπει να είναι ύψιστης σημασίας για τη χριστιανική κοινότητα και θα πρέπει να συνοδεύεται από μια βαθιά ανανέωση της Εκκλησίας σε όλα τα επίπεδα», δήλωσε ο Πάπας, κατά την έναρξη του συμποσίου, που αποσκοπεί στην πρόληψη της επανάληψης σκανδάλων παιδεραστίας τα οποία έχουν πλήξει την Καθολική Εκκλησία τα τελευταία χρόνια.



ΠΗΓΗ:


Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”,


ΑΠΕ-ΜΠΕ


2 comments:

  1. "Aγιε Πατερα"χαιρετίσμτα απο τα παιδιά σου!Ξέρεις εσύ!Τον άγιο Καλαμάτας!Τον άγιο Δημητριάδος!Τον άγιο Περγάμου!Ο κατάλογος είναι μικρός δόξα τω Θεώ!Αλλά τώρα που αγιοποιά μασώνους πάπες ο Βενέδικτος δεν ξέρω αν μακρύνει η λίστα!Απλά απορώ για τους εν Ελλάδι και Κύπρο Ιεράρχας!Ως πότε θα φωλιάζουν ηγέτες(ιεράρχες) προδότες...όπως λέει και ο Σφακιανάκης στο τραγουδάκι του!!!

    ReplyDelete
  2. Και τον Αγιο Σύρου πώς τον άφησες εξω Παναή; θα στεναχωρεθεί ο καυμένος.

    ReplyDelete