Tuesday, February 7, 2012

ΠΟΙΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΟΣ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ;



ΠΟΙΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΟΣ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ;

Του Ιατρού κ. Λυκούργου Νάνη
=================

Η επιεικώς θλιβερή περίπτωση του μητροπολίτη Μεσσηνίας θέτει επί τάπητος το μείζον ζήτημα της εκλογής των ενδεδειγμένων και καταλλήλων να καταλάβουν το επισκοπικό αξίωμα κληρικών.

Δεν προτίθεμαι να συμπυκνώσω στα πλαίσια ενός βραχείας εκτάσεως σχολίου τα ολισθήματα του εν λόγω επισκόπου τα οποία εξ αντικειμένου συνθέτουν το πλαίσιο της κατάταξής του στην κατηγορία των εκκλησιαστικών αξιωματούχων που δεν ορθοτομούν τον λόγον της αληθείας.

Η βοώσα πραγματικότητα αρκεί για να βεβαιώσει του λόγου το ασφαλές.

Έχουν γραφεί πάμπολλλα κι όλα τεκμηριωμένα.

Ο προβληματισμός μου συνίσταται στα κριτήρια με τα οποία επιλέγονται απ την πλειοψηφία της ΙΣΙ οι εκάστοτε ποιμένες των μητροπόλεων και η συνακόλουθη ευθύνη που βαρύνει τους εκλέκτορες.

Και ΔΥΣΤΥΧΩΣ ο περί ου ο λόγος προτάθηκε και εξελέγη απ την τότε πλειοψηφούσα μερίδα της ΙΣΙ που προσέκειτο ευνοικά προς το προηγούμενο κρατούν εκκλησιαστικό καθεστώς.


ΠΗΓΗ:

Ακτίνες

2 comments:

  1. Νομίζω ο σεβασμιώτατος Μεσσηνείας να προσέχη απο τον ήλιο και καίει!Θα γεμίσει ρυτίδες και μετά δεν θα τον κάνει καρδινάλιο "άγιος πατέρας"του!Εκτός, και εάν κάνω λάθος!....Για τον ήλιο βέβαια!Μπάς και είναι SOLARIUM;

    ReplyDelete
  2. Μη στεναχωριέσαι Παναή. Ο Αγιος πατερας τετοια διαμαντια δεν τα αφηνιε αναξιοποίητα

    ReplyDelete