Wednesday, November 16, 2011

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΣ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΙΣΤΕΩΣ


Ο ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΣ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

============

Είναι αξέπαινος ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσογαίας για το ποιμαντικό ενδιαφέρον του να αντιμετωπίσει τον προσηλυτισμό άλλων θρησκειών σε βάρος του ποιμνίου του, αλλά και για την ξεκάθαρη θέση που παίρνει για τους αιρετικούς και σχισματικούς Παλαιοημερολογίτες, που λυμαίνονται την ευσέβεια των απλοικών πιστών.

Οι θέσεις του Σεβασμιότατου είναι ξεκάθαρες. Μιλά με παρρησία και για τους αλλόθρησκους, αλλά και για τους Παλαιοημερολογίτες.

Απευθύνεται επίσης στους δημοτικούς άρχοντες, οι οποίοι έδρασαν με ανευθυνότητα για το θέμα, και κάλυψαν την προσηλυτιστική δράση σε βάρος των ορθόδοξων πιστών.

Ενα αποκαρδιωτικό στοιχείο της είδησης είναι ο τρόπος που ασκούν την ποιμαντική τους δραστηριότητα οι σχισματικοί και αιρετικοί Παλαιοημερολογίτες. Ενώ κατηγορούν όλο τον κόσμο ότι είναι νεωτεριστές και Οικουμενιστές, οι ίδιοι δεν έχουν πρόβλημα να κάνουν αγιασμό για την ευόδωση των προσηλυτιστικών ενεργειών των αλλοθρήσκων.!!! Τόση συναίσθηση ευθύνης και ορθόδοξης ευαισθησίας τους διακρίνει.!!! Λυμαίνονται κυριολεκτικά τη ευσέβεια των πιστών αυτές οι “μονές” (και ο Θεός να τις κάνει!) και αυτοί οι “κληρικοί” (και ο Θεός να τους κάνει!).!!!

Είναι παρήγορο και αξιέπαινο ότι ο Σεβασμιότατος Μεσογαίας μίλησε με τόση σαφήνεια - αμέσως μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός - και ότι έστρεψε την προσοχή του προς όλες τις κατευθύνσεις, για να προστατεύσει το ποίμνιό του από τους βαρείς λύκους του Ινδουισμού και του Παλαιοημερολογιτισμού που έπεσαν για να κατασπαράξουν το ποίμνιό του.

Παραθέτουμε στη συνέχεια την εγκύκλιο του Σεβασμιότατου Μεσογαίας που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.

*****

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΙΝΔΟΥΙΣΤΩΝ ΠΑΙΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΕΥΔΟΚΑΛΟΓΕΡΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ ΤΗΣ ΜΥΡΕΛΑΙΟΥ

«…να αποφύγετε κάθε σχέση με τους επικίνδυνους δήθεν κληρικούς της λεγόμενης Μονής του Μυρελαίου»

Σπάτα, 1η Οκτωβρίου 2011

Προς τους ευσεβείς χριστιανούς του Κορωπίου, της Παιανίας και των Γλυκών Νερών

Αγαπητοί μου αδελφοί,

Χθες μόλις, περιέπεσε στα χέρια μας πρόσκληση, δια της οποίας ανακοινώνεται εκδήλωση της οργανώσεως Σατυανάντασραμ, την προσεχή Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011, στην αίθουσα Συνιδιοκτησίας Παιανίας, με θέμα την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού μέσω γιόγκα.

Η μεγάλη μας έκπληξη ήταν ότι την πρόσκληση την απευθύνει ο Δήμος της Παιανίας και την υπογράφει ο Δήμαρχος κ. Δημήτριος Δάβαρης. Αμέσως εκφράσαμε την απορία και προς τον ίδιο: πως είναι δυνατόν οι ίδιοι άνθρωποι, έλληνες και ορθόδοξοι χριστιανοί που μόλις πέρσυ με τόση ευλάβεια τίμησαν το λείψανο του Αγίου Λουκά Κριμαίας, που τιμούν τις γιορτές μας με ειλικρινή πίστη, που πριν από χρόνια σθεναρά, προκειμένου να προστατεύσουν τον τόπο μας από πολιτισμική αλλοίωση, ύψωσαν τη φωνή τους και έντονα αντέδρασαν στη δημιουργία ισλαμικού τεμένους στα όρια της Παιανίας, οι ίδιοι τώρα, όχι απλά να ανέχονται, αλλά να συνδιοργανώνουν με αυτήν την παράξενη ινδουϊστική εταιρεία αυτήν την αμφίβολη εκδήλωση;

Είμαστε σίγουροι πως ό,τι συμβαίνει γίνεται από άγνοια και παραπληροφόρηση. Κατόπιν τούτου, αφού εκφράσουμε τη βεβαιότητα ότι ο δήμαρχος μαζί με το σύνολο των εκπροσώπων μας θα λάβει τα μέτρα του και τώρα και στο μέλλον να προστατεύσει τον τόπο από όλα τα νεοφανή πνευματικά αμφίβολα και συχνά επικίνδυνα φιλοσοφικοθρησκευτικά μορφώματα, αισθανόμαστε την υποχρέωση να καταθέσουμε τα εξής:

Α. Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε τους πολλούς πολίτες της Παιανίας που άμεσα έσπευσαν να επιστήσουν την προσοχή της Μητροπόλεώς μας και να ζητήσουν επίμονα τη σαφή παρέμβασή μας.

Β. Η παραπάνω φιλοϊνδουϊστική οργάνωση που ενεργοποιείται από ετών στην περιοχή μας συγκαταλέγεται μεταξύ αυτών που επίσημα η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος θεωρεί ως ασυμβίβαστη με την Ορθόδοξη πίστη (Ζ΄ Συνδιάσκεψη για τις αιρέσεις και παραθρησκείες, αρ. λίστας 173, 193, 331).

Γ. Το άκρως επικίνδυνο, που οπωσδήποτε παραπλάνησε και τους δημοτικούς άρχοντές μας, είναι ότι η δράση της εν λόγω οργάνωσης άρχισε τον Οκτώβριο του 2009 με τέλεση αγιασμού από δύο ψευτοϊερομονάχους που, χωρίς την ευλογία μας, δραστηριοποιούνται παραπλανητικά στην περιοχή μας, με τα ονόματα Ποιμένας και Γελάσιος. Οι δύο αυτοί κληρικοί, που μάλιστα συχνά φορούν και χρωματιστά Ρώσικα σκουφιά, είναι έλληνες, δεν έχουν καμμία σχέση με τις κανονικές εκκλησίες και ισχυρίζονται ότι ανήκουν σε κάποια εκκλησία της Ουκρανίας, η οποία καθώς γνωρίζουμε είναι σχισματική.

Κατόπιν όλων αυτών, σάς εφιστούμε την προσοχή και σάς συνιστούμε να σταθείτε μακρυά από όλα αυτά τα συστήματα που οι διδασκαλίες τους είναι πολύ πιο παράξενες από τα ονόματά τους, όπως επίσης και να αποφύγετε κάθε σχέση με τους επικίνδυνους δήθεν κληρικούς της λεγόμενης Μονής του Μυρελαίου, στη Χαλιδού.

Τέλος, παρακαλώ για μια ακόμη φορά τις δημοτικές αρχές μας, επειδή αγαπούν τον τόπο και τον λαό μας και διακρίνονται για την ευσέβειά τους, να προσέχουν τις συνεργασίες με αμφίβολες οργανώσεις, μήπως αντί για πολιτισμό μας κουβαλήσουν ξενόφερτες αιρέσεις, παραθρησκείες και επικίνδυνες πνευματικές ασθένειες.

ΠΗΓΗ:


Αντιαιρετικόν Εγκόλπιον,

Ακτίνες,

http://www.imml.gr/webpages/egkyklioi/2011/64.pdf)


No comments:

Post a Comment