Monday, November 28, 2011

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΣΕ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ


Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΣΕ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=========


Απλά δεν προλαβαίνουμε να παρακολουθούμε τα οικουμενιστικά τερτίπια των ταγών της Ορθόδοξης Εκκλησίας, οι οποίοι δεν χάνουν ευκαιρία να πορευθούν σε διαλόγους Διαθρησκειακούς και Διαχριστιανικούς για να κατασκανδαλίσουν τους πιστούς με τις συμπροσευχές με αιρετικούς και τους αλλόθρησκους και για να εμπεδώσουν τον λεγόμενο “λαικό οικουμενισμό”.


Αυτή τη φορά μαθαίνουμε για το Διαθρησκειακό διάλογο του Καυκάσου, στον οποίο θα παρεβρεθεί ο ίδιος ο Πατριάρχης Κύριλλος με τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα, για να συζητήσουν με τους Μουσουλμάνους και τους Αρμένιους Μονοφυσίτες τρόπους για να επιτευχθεί η ειρήνη στον Καύκασο!!!


Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε! Αφού η Ρωσική Εκκλησία διατηρεί τόσο άριστες σχέσεις με τη Ρωσική Πολιτεία γιατί δεν απευθύνεται στους Ρώσους ηγέτες για να προστατεύσουν τους χριστιανούς του Καυκάσου από τη χριστιανομάχο μανία των Μουσουλμάνων; Αν η τρομακτική ρωσική ισχύς δεν μπορεί να αποτρέψει τα καταχθόνια σχέδια των Μουσουλμάνων θα τα αποτρέψουν οι διάλογοι και οι συμπροσευχές με τους Μονοφυσίτες και τους Μουσουλμάνους;


Μα είμαστε σοβαροί;


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΜΟΣΧΑΣ ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΣΤΟΥΣ ΜΟΝΟΦΥΣΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΕ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ

===========


Στο Ερεβάν αφίχθη στις 28 Νοεμβρίου 2011 ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος. Τον Πατριάρχη συνοδεύουν στην επίσκεψη ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, ο Επίσκοπος Σλονετσνογκόρσκ Σέργιος, Διευθυντής της Διοικητικής Γραμματείας του Πατριαρχείου Μόσχας, ο Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος γις σχέσεις Εκκλησίας και Κοινωνίας πρωθιερέας Βσέβολοντ Τσάπλιν, ο Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος Πληροφοριών κ. Β. Λεγκοΐντα και ο τελών χρέη Διευθυντή του Ιδιατέρου Γραφείου του Αγιωτάτου Πατριάρχη κ. Μ. Κούξωφ.


Στο αεροδρόμιο της αρμενικής πρωτεύουσας ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας έγινε δεκτός από τον «Ύπατο Πατριάρχη και Καθολικό πάντων των Αρμενίων» Καρεκίν Β΄, τον «Επίσκοπο» Αρσάκ Χατσατριάν, τον υφυπουργό εξωτερικών της Αρμενίας Σαβάρς Κοτσαργιάν και τον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη χώρα αυτή Β. Κοβαλένκο.


Το πρόγραμμα της επισκέψεως του Πατριάρχη Κυρίλλου στην Αρμενία περιλαμβάνει τη συμμετοχή στη συνεδρίαση του Προεδρείου του Διαθρησκειακού Συμβουλίου της Κοινοπολιτείας των Ανεξαρτήτων Κρατών, τη συμμετοχή στη τριμερή συνάντηση των θρησκευτικών ηγετών της Ρωσίας και της Υπερκαυκασίας, την επίσκεψη στον Ιερό Ναό της Αγίας Σκέπης της Παναγίας και στον υπό κατασκευή Ιερό Ναό Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.



ΠΗΓΗ:


Θρησκευτικά

1 comment:

  1. Δεν προκύπτει πουθενά εδώ συμπροσευχή αλλά διάλογος προ των όπλων.
    Και ναι η προσευχή και μη συμπροσευχή έχει καλύτερα αποτελέσματα από την ανθρώπινη βία από όλες τις απόψεις.

    ReplyDelete