Thursday, November 24, 2011

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ


ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=================


Μεγάλο πράγμα να περιμένει κάποιος στην ουρά για 17 ώρες κάτω από το τσουχτερό κρύο της Μόσχας για να προσκυνήσει την Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου, την οποία ο Ηγούμενος του Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτης Εφραίμ πήγε στη Μόσχα από το Αγιον Ορος. Και όμως αυτό ακριβώς συμβαίνει!


Θυμάστε ότι τα ίδια συγκινητικά γεγονότα συνέβηκαν στην Αθήνα όταν έφεραν οι Αγιορείτες την Εικόνα του “Αξιον Εστίν.” Ατέλειωτες ουρές ανθρώπων κάθε ηλικίας - με συμμετοχή πολλών νέων - περίμεναν στην ουρά όλο το εικοσιτετράωρο για να προσκυνήσουν την Εικόνα της Παναγίας.


Η Παναγία και οι Αγιοι εμπνέουν τον ορθόδοξο λαό μας. Είναι οι αληθινοί δάσκαλοί του στην εν Χριστώ ζωή και γι’ αυτό η Εκκλησία πορεύεται το δρόμο Της με όλα τα σκάνδαλα, τις αποτυχίες και τα προβλήματα που αναφύονται στο δρόμο Της.


Δόξα τω Θεώ!


Να το ξέρουν οι Ρώσοι ομόδοξοι αδελφοί μας ότι και εμείς περιβάλλουμε με την ίδια αγάπη τον ευσεβή ρωσικό ορθόδοξο λαό, με τα δεκάδες εκατομμύρια των μαρτύρων και των μεγάλων Αγίων, και ότι στην καρδιά μας υπάρχει ένα προσκυνητάρι βαθειάς ευσέβειας για τους Ρώσους αγίους που τιμούμε όπως ακριβώς τους άλλους Αγίους της Εκκλησίας μας ασχέτως εθνικής προέλευσης.


Μπορεί να έγιναν και να συνεχίζουν να γίνονται εκ μέρους των ηγετών της Ρωσικής Εκκλησίας πολλά οικουμενιστικά και εθνοφυλετικά παρατράγουδα που μας στεναχώρησαν και μας στενοχωρούν ιδιαίτερα, αλλά η πηγαία και μεγάλη ευσέβεια του Ρωσικού λαού εκμηδένισαν ότι αρνητικό δημιουργήθηκε.


Η Υπεραγία Θεοτόκος, οι Αγιοι, τα Ιερά Λείψανα, η Τιμία Ζώνη της Θεοτόκου κρατούν την πίστη μας ως ζώσα παρουσία του Κυρίου στη ζωή μας.


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


400,000 ΠΙΣΤΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ

__________________


Ο αριθμός των προσκυνητών που έφτασαν στον Ναό του Σωτήρος της Μόσχας, για να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη της Παναγίας, έχει ξεπεράσει τις 400 χιλιάδες.


Σύμφωνα με εκπροσώπους του Ιδρύματος του Αγίου Ανδρέα, καθημερινά επισκέπτονται τον Ναό του Σωτήρος 85.000 άτομα, ενώ μέχρι σήμερα έχουν φτάσει στη Μόσχα 750 λεωφορεία από άλλες περιοχές.


Επίσης εκπρόσωπος του Ιδρύματος ανέφερε ότι, το περισσότερη ώρα που περίμεναν πιστοί στην ουρά ήταν 17 ώρες.


Να σημειωθεί ότι επί 24 ώρες μοιράζετε ζεστό φαγητό και τσάι από 500 ενεργούς εθελοντές, ενώ γιατροί προσφέρουν συνεχώς τις υπηρεσίες τους, σε ηλικιωμένους που τυχόν αισθανθούν αδιαθεσία.


Τέλος ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμ. Εφραίμ το βράδυ της Πέμπτης, επισκέφθηκε την ουρά χιλιομέτρων που έχουν σχηματίσει οι πιστοί για να τους ευλογήσει και να τους ενισχύσει μέχρι να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη.



ΠΗΓΗ:


Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”

1 comment:

  1. Αυτά τα περι εθνοφυλετισμού είναι οι αρλούμπες και θα πρέπει να ντρέπεστε που τα λέτε. Η Μόσχα είναι πολυεθνική χώρα και επειδή μένω εκεί εδώ και 4 χρόνια, γνωρίζω καλύτερα και τις διαθέσεις του λαού και του κλήρου και την πραγματικότητα. Δεν έχουν καμμία σχέση με αυτά που λέτε. Εχετε κόμπλεξ από ιστορικές μνήμες της ψευδοϊδεολογίας πανσλαβισμού του 18 αιώνα και δεν μπορείτε να το ξεπεράσετε. Ξυπνήστε! Στον 21 αιώνα ζουμε. Εχουν αλλάξει πολλά. Οσο για τα γεννέλθλια - δεν είναι ούτε καλό, ούτε κακό για την ορθοδοξία. Κανείς άγιος πατέρας δεν απαγορεύει να γιορτάσουμε τα γενέθλια. Αυτά έμειναν ως παράδοση από τα 70 χρόνια κομμουνισμού και δεν είναι και κάτι τρομερό που ο Πατριάρχης μας ταυτόχρονα γιόρτασε τα γενέθλια του. Εξάλλου η Ζώνη ήρθε τον οκτώβρη και τα γενέθλια του Κυρίλλου είναι το νοέμβριο. Αν δεν είχε μεγάλη προσέλευση κόσμου, μπορεί η Ζώνη να είχε επιστρέψει ήδη στο Αγιον Όρος. Αυτή τη στιγμή ο Πατριάρχης μας μας στηρίζει και παρηγορεί σε αυτό τον δύσκολο καιρό. Γι' αυτό μετανοήστε και σταματήστε να λέτε ανοησίες!

    ReplyDelete