Friday, November 11, 2011

22 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΞΕΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΣΕ


22 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ ΜΕΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΞΕΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΑ ΘΕΟΝ ΠΛΑΙΣΙΑ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΣΕ



Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==============


Συμπληρώθηκαν σήμερα 22 χρόνια από την εις ουρανούς μετάσταση του οσιακής βιοτής και πατερικού φρονήματος Αρχιμανδρίτη Επιφάνιου Θεοδωρόπουλου.


Η μεγάλη αυτή εκκλησιαστική μορφή λείπει, όσο ποτέ άλλοτε, από την Εκκλησία.


Ο μακαριστός Γέροντας ήταν για δεκαετίες ο πραγματικός ηγέτης εναντίον του Οικουμενισμού που έθεσε τα κατά Θεόν πλαίσια διεξαγωγής του αγώνα.


ΠΟΛΛΟΙ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΑΙΣΙΑ ΠΟΥ ΕΘΕΣΕ Ο π. ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ

_______


Σήμερα δυστυχώς γίνεται συστηματική προσπάθεια - εκ μέρους ορισμένων - να ακολουθήσουν άλλο δρόμο από αυτόν που μας κληροδότησε ο π. Επιφάνιος.


Η πεπατημένη ασφαλής οδός των Πατέρων της Εκκλησίας - που κωδικοποίησε ο Γέροντας Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος και έκανε λόγο και πράξη ζωής - νοθεύεται από ανθρώπους που - όπως φαίνεται - έχουν αποτειχιστικό και σχισματικό φρόνημα.


ΑΔΙΣΤΑΚΤΕΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΙΟΡΕΙΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ

__________


Αδίστακτες συκοφαντίες εξακοντίζονται εναντίον των Ηγουμένων των Αγίου Ορους ότι δήθεν είναι Οικουμενιστές. Οτι δήθεν πρόδωσαν την πίστη μας, επειδή υποδέχθηκαν - ως είχαν αδήριτο χρέος - στο Αγιον Ορος τον οικείο ιεράρχη, τουτέστιν τον Οικουμενικό Πατριάρχη!


Τους αποδίδονται, χωρίς ίχνος ντροπής, τα πιο ταπεινά ελατήρια ότι θέλουν να ξεπουλήσουν την πίστη μας για να λάβουν τα ευρωαργύρια. Και διατυπώνονται αυτές οι αδίστακτες συκοφαντίες χωρίς ίχνος απόδειξης.


ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ

______


Αναμέναμε ότι οι συκοφάντες των Αγιορειτών πατέρων - αλλά και του Γέροντος Παισίου και του Γέροντος Εφραίμ της Αριζόνας ότι δήθεν ξεπούλησαν την πίστη μας επειδή και αυτοί υποδέχθηκαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη - θα ανακαλούσαν τις αδίστακτες συκοφαντίες ή ότι θα τις στοιχειοθετούσαν με ακλόνητα στοιχεία.


Ούτε το ένα έπραξαν, ούτε το άλλο.


Με αταπείνωτο φρόνημα συνεχίζουν να συκοφαντούν τους Αγιορείτες Ηγουμένους - παρόλον ότι όλοι ανεξαίρετα είναι βράχοι της πίστεως - ότι δήθεν έβαλαν νερό στο κρασί τους κατά του Οικουμενισμού για να παίρνουν τα κονδύλια της Ενωμένης Ευρώπης!!!


Ως εάν η Ενωμένη Ευρώπη σκοτίστηκε αν οι Αγιορείτες εγκρίνουν ή δεν εγκρίνουν τις συμπροσευχές των Οικουμενιστών με τους αιρετικούς ή ως εάν οι Αγιορείτες Ηγούμενοι, που αφιέρωσαν τη ζωή τους στο Χριστό, είναι τόσον ποταποί ώστε να προδώσουν την πίστη μας για τα ευρωαργύρια.!!!


ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ “ΖΗΛΩΤΙΣΜΟΥ”

____________


Ο Γέροντας Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος έθεσε τα πλαίσια του αγώνα εναντίον των δύο άκρων. Του Οικουμενισμού και του Ζηλωτισμού.


Τρισχείριστη υπηρεσία προσφέρουν στον αγώνα εναντίον του Οικουμενισμού όσοι βγαίνουν έξω από τους όρους που έθεσε ο π. Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος.


Θα δώσουν λόγο στο Θεό όσοι υποστηρίζουν τους καταληψίες της Μονής Εσφιγμένου, που έχουν κάθε είδους εκκλησιασιαστική κοινωνία με τους αιρετικούς και σχισματικούς Παλαιοημερολογίτες της ομάδας του Κιούση, οι οποίοι δεν έχουν κανονική - αλλά υπερόριο - χειροτονία και οι οποίοι βλαστημούν το Αγιο Πνεύμα, επειδή αρνούνται την εγκυρότητα των μυστηρίων της Εκκλησίας.


Ερωτώ: Θα γίνονταν αυτά τα εγκληματικά λάθη αν ήταν εν ζωή ο π. Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος;


No comments:

Post a Comment