Tuesday, November 15, 2011

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΑΥΛΕΙΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛ


ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΕΟΦ. ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΔΙΑΥΛΕΙΑΣ κ. ΓΑΒΡΙΗΛ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Πολυεπίπεδες δημόσιες σχέσεις καλλιεργεί σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Διαυλείας Γαβριήλ Παπανικολάου.

Θορυβώδης πάντοτε και ενοχλητική η παρουσία όπου η Εκκλησία έχει σχέσεις με τον καίσαρα. Ο τέλειος σύνδεσμος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με τους Πασόκους. Ο εμφανώς μπροστά στην κάμερα κατά την ορκωμοσία του “Σημιτάνθρωπου” Παπαδήμου - Τσολάκογλου.

Πλουσιότατο Οικουμενιστικό βιογραφικό, παρόλο το νεαρό της ηλικίας του.

Αυτός είναι ο έμπιστος του Μακαριότατου Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ Παπανικολάου, ο οποίος γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλο να τα έχει καλά με όλες τις εκκλησιαστικές και πολιτικές αρχές.

Ξεκίνησε ως αυλικός του αλήστου μνήμης Χριστόδουλου και είναι σήμερα ο υπό αριθμόν ένα έμπιστος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου χωρίς να χαλάσει το παράπαν τις καλές σχέσεις του με τους Χριστοδουλικούς.

Στις δημόσιες σχέσεις παίρνει άριστα. Στις οικουμενιστικές επιδόσεις υπό το μηδέν. Ικανότητες “μανδαρίνου” όλων των εν εξουσία όντων πολιτικών και εκκλησιαστικών αρχόντων μοναδικές.

Αυτός είναι ο ευνοούμενος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, ο οποίος σήμερα ταξιδεύει στο Φανάρι, για να υποβάλει τα σέβη του στον Παναγιότατο. Είναι απαραίτητο;

Και μετά; Τι έχει υπόψη να προγραμματίσει; Θα αρχίσει “ειρηνικές” επισκέψεις σε όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες, για να αναγγείλει το κοσμοιστορικό γεγονός της εκλογής του στο αντικανονικότατο αξίωμα του βοηθού επισκόπου ή θα πάει σε καμιά συνεδρία του ΠΣΕ;

Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.

*****

ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ Ο ΔΙΑΥΛΕΙΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΚΑΙ ΑΡΧΙΜ. ΜΑΞΙΜΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ

Του Νίκου Παπαχρήστου
==============
Σύντομη επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη και στο Ιερό Κέντρο της Ορθοδοξίας πραγματοποιούν, σήμερα, ο Επίσκοπος Διαυλείας κ.Γαβριήλ, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο Αρχιμανδρίτης κ.Μάξιμος Παπαγιάννης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών προκειμένου να λάβουν την ευχή και την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Είναι η πρώτη επίσκεψή τους ύστερα από την εκλογή του Επισκόπου Γαβριήλ και την ανάληψη των νέων καθηκόντων τους.

Οι δύο δραστήριοι κληρικοί αναμένεται να επιστρέψουν αυθημερόν.


ΠΗΓΗ:

Πυλώνας Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ

No comments:

Post a Comment