Friday, November 25, 2011

ΕΓΙΝΑ "ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΦΙΛΟΣ"; ΟΧΙ ΑΚΡΙΒΩΣ!



ΕΓΙΝΑ “ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΦΙΛΟΣ”;

ΟΧΙ ΑΚΡΙΒΩΣ!


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

============


Θα διερωτηθείτε, καλοί αναγνώστες, αν έχασα τα λογικά μου και άρχισα να ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο. Οχι! Οχι! Δεν έφτασα - για την ώρα - μέχρις εκεί!


Απλά δεν μπορώ να κρύψω τη χαρά μου επειδή οι Ρώσοι ομόδοξοι αδελφοί μας έδειξαν την αγάπη τους προς τους Ελληνες της Ελλάδας και της Κύπρου σε πρόσφατο αγώνα της Ελληνοκυπριακής ομάδας ΑΠΟΕΛ στη Μόσχα.


Είναι πράγματι συγκινητικό να διαπιστώνει κανείς αυτή την ομοψυχία των Ορθοδόξων, που πηγάζει από την κοινή πίστη και από τη συμμετοχή μας στο κοινό Ποτήριο της Ζωής και εκδηλώνεται με πολλούς τρόπους, όπως βλέπουμε με την συγκλονιστική έκφραση της τιμής προς την Υπεραγία Θεοτόκο και την Τιμία Ζώνη Της, που παρατηρείται αυτές τις μέρες στη Ρωσία.


Τώρα διαπιστώνουμε ότι η αγάπη αυτή έφτασε μέχρι τα γήπεδα όπου οι Ρώσοι φίλαθλοι κατέβηκαν με συνθήματα με Ελληνικά πανό για να υποστηρίξουν το ΑΠΟΕΛ, αλλά και τα εθνικά δίκαια του Ελληνισμού.


Τους ευχαριστούμε - με όλη μας την καρδιά - γι’ αυτή τους την αγάπη. Ας μην έχουν καμιά αμφιβολία ότι τα ίδια ακριβώς συναισθήματα αγάπης πλημμυρίζουν τις καρδιές των απανταχού της γης Ελλήνων.


Μας ενώνει το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου! Τι άλλο είναι δυνατόν να μας χωρίζει; Τα δίπτυχα, τα πρωτεία και ο τρόπος ανακήρυξης του Αυτοκεφάλου; Για όνομα του Θεού!


Να ευχαριστήσω τον φίλο κ Ντόνα που κατόρθωσε να με κάνει “ποδοσφαιρόφιλο” με το ηλεκτρονικό μήνυμα που μου έστειλε με το ρεπορτάζ της αγάπης των Ρώσων φιλάθλων προς την πατρίδα μας, που παραθέτουμε στη συνέχεια.


*****


ΡΩΣΙΚΗ ΛΑΤΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΠΡΟ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΕΛ

- HELLAS - SERBIA - RUSSIA ORTHODOX TROOPS MARCHING!


Του κ. Μ.Μ. ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ

===================


Στον αγώνα Ζενιτ-ΑΠΟΕΛ στην Αγία Πετρούπολη, οι Ρώσοι φίλαθλοι απλά δεν μπορούσαν να κρύψουν την αγάπη του για την Κύπρο και την Ελλάδα και την απέχθειά τους για τους εισβολείς στην Μεγαλόνησο:


Για πρώτη φορά, ίσως στην ιστορία των αγώνων της UEFA, οπαδοί μιας ομάδας, ανάρτησαν πανό που υποστήριζε την … αντίπαλη ομάδα ("΄ΚΥΠΡΟΣ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ") και την χώρα από την οποία προέρχεται! Όταν δε, διεκόπη ο αγώνας λόγω καπνογόνων, οι Ρώσοι έκαψαν και μία τούρκικη σημαία! Μάλιστα τα συνθήματα ήταν γραμμένα στα ελληνικά στις... κερκίδες όπου βρίσκονταν οι φίλαθλοι της Ζενίτ και παρά την απαγόρευση της UEFA για ανάρτηση πανό με πολιτικά συνθήματα οι φίλαθλοι της ρωσικής ομάδας καθώς και η διοίκηση της σημαντικότερης ρωσικής ομάδας των τελευταίων χρόνων, απέδειξαν εμπράκτως ότι στέκονται στο πλευρό της Κύπρου, και αποκηρύσσουν το ψευδοκράτος, που αυθαίρετα έχει θέσει υπό κατοχή το βόρειο τμήμα του νησιού.


Το σπουδαιότερο είναι ότι όταν πληροφορήθηκε η διοίκηση της ρώσικης ομάδας για την επικείμενη ανάρτηση του πανό, επικρότησε την κίνηση, προτρέποντας τους οπαδούς να το «σηκώσουν» και θα πληρώσουν οποιοδήποτε χρηματικό πρόστιμο επιβάλλει η ΟΥΕΦΑ, εφόσον η ανάρτηση πανό με πολιτικό περιεχόμενο απαγορεύεται.


Μέσα σε αυτό το κλίμα, ήταν αδύνατον για το ΑΠΟΕΛ να μην αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα (0-0) και να προκριθεί έτσι για πρώτη φορά στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ μια κυπριακή ομάδα στους «16» καλύτερους της διοργάνωσης.



ΠΗΓΗ:


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

2 comments:

  1. «Απλά δεν μπορώ να κρύψω τη χαρά μου επειδή οι Ρώσοι ομόδοξοι αδελφοί μας έδειξαν την αγάπη τους προς τους Ελληνες της Ελλάδας και της Κύπρου σε πρόσφατο αγώνα της Ελληνοκυπριακής ομάδας ΑΠΟΕΛ που έπαιζε με -Τουρκική- ομάδα στη Μόσχα. »


    Με ρώσικη ομάδα κ. Τελεβάντε, τη Ζενιτ Αγ. Πετρούπολης.

    ReplyDelete
  2. Καλά να πάθω! Ακου να περάσω τη Ρωσική ομάδα για Τουρκική! Ευτυχώς που έβαλα το "ποδοσφαιρόφιλος" σε εισαγωγικά αλλιώς θα γινόμουν εντελώς ρεζίλι.

    Θα το διορθώσω αμέσως. Ευχαριστώ για την υπόδειξη.

    ReplyDelete