Sunday, November 27, 2011

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ



Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ Η ΜΟΝΗ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===========

Στους πολλούς επισκόπους της Εκκλησίας μας, που δεν κάνουν φιέστες για τα ονομαστήριά τους, αλλά καλούν τους πιστούς, αντί δώρο,υ να προσφέρουν ότι επιθυμούν στο τεράστιο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας, προστέθηκε και ο ευλαβής και παραδοσιακός επίσκοπος της Καστορίας κ. Γρηγόριος.

ΣΥΝΗΓΟΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΕΡΓΟ
_________

Παράλληλα ακόυσαμε για τις παρεμβάσεις άλλων Μητροπολιτών (Μεσογαίας, Πατρών, κτλ.) προς τη μεταβατική κατοχική κυβέρνηση υπέρ του πενομένου λαού, ενώ δεκάδες χιλιάδες είναι οι μερίδες φαγητού που προσφέρει καθημερινά η Εκκλησία στον σκληρά δοκιμαζόμενο λαό μας.

Η ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
__________

Συγκινητική υπήρξε και η τηλεοπτική παρέμβαση του παραδοσικαού και ομολογητή Μητροπολίτη Γλυφάδας κ. Παύλου, ο οποίος διεκτραγώδησε την πενία και το μέγεθος του προβλήματος, και εξήγησε με πολύ συγκινητικό τρόπο, ότι ο κόσμος πηγαίνει στην Εκκλησία για παρηγοριά, βοήθεια και ψυχική ανάταση.

ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ;
_______

Και οι πολιτικοί; Βάζουν χαράτσια δυσβάστακτα, υποθηκεύουν την ανεξαρτησία της πατρίδας μας, ξεπουλούν τα εθνικά μας θέματα, ετοιμάζουν τον εγκλεισμό μας σε ηλεκτρονική φυλακή, στραπατσάρουν την ορθόδοξη φυσιογνωμία της πατρίδας μας και σπαταλούν μυθικά ποσά, εν μέσω της πρωτοφανούς κρίσης, για να διατηρήσουν γραμματείς, φαρισαίους, εκπροσώπους τύπου στα γραφεία τους και “φουσκωτούς” για την ασφάλειά τους.

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ Η ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΥΣΠΡΑΓΟΥΝΤΟΣ ΛΑΟΥ
_________
Τα λόγια είναι περιττά. Η Εκκλησία αποδεικνύεται στην πράξη η μόνη αληθινή Κιβωτός του ευλογημένου μας έθνους σε μια στιγμή που ο λαός μας νιώθει προδωμένος και ανασφαλής. Υποφέρει για όσα υφίσταται και φοβάται για όσα χειρότερα θα ακολουθήσουν με μαθηματική ακρίβεια, όταν τον Μάρτιο - όπως μας πληροφορούν οι ειδικοί αναλυτές - η οικονομική κρίση θα φτάσει στο απόγειό της.

Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.

*****

ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΘΕΙ ΕΥΧΕΣ ΣΤΟ ΕΠΙΣΚΟΠΕΙΟ Ο ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ
========

Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011 η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Σεραφείμ Επισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου του θαυματουργού.
Την ίδια ημέρα άγει και τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ.
Συμμεριζόμενος όμως την δύσκολη οικονομική συγκυρία στην οποία βρίσκεται ο λαός μας και τις ανάγκες για φιλανθρωπία που είναι ιδιαίτερα αυξημένες, ο Επίσκοπός μας δίνει προτεραιότητα στους σκοπούς αυτούς και δεν θα εορτάσει επισήμως, όπως άλλες χρονιές.
Έτσι, θα αρκεστεί στην τέλεση των Ακολουθιών του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας.
Τέλος, δεν θα δεχθεί ευχές στο Ιερό Επισκοπείο και αντί δώρων ο Ποιμενάρχης μας παρακαλεί όσους το επιθυμούν να συνεισφέρουν στο Φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.


ΠΗΓΗ:


Εκκησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment