Thursday, November 10, 2011

ΔΥΟ ΝΕΟΙ ΕΥΛΑΒΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


ΔΥΟ ΝΕΟΙ ΕΥΛΑΒΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=================


Με μεγάλη χαρά πληροφορούμαστε ότι δύο νέοι ιεράρχες προσετέθησαν στο σώμα της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.


Στη Μητρόπολη Ζακύνθου ενθρονίστηκε ο Σεβασμιότατος κ. Διονύσιος, ο οποίος χαίρει φήμης πολύ εναρέτου και πνευματικού ανθρώπου, και στη Χίο ο Σεβασμιότατος κ. Μάρκος, ο οποίος είναι σε όλους αποδεκτός ως ενάρετος και ασκητικός ιεράρχης.


Μακάρι ο Θεός να φωτίζει τους Ιεράρχες μας πάντοτε να προωθούν ενάρετους και πνευματικούς κληρικούς, οι οποίοι δοξάζουν το όνομα του Αγίου Θεού με το ήθος και τη διακονία τους.


Ο Σεβασμιότατος Χίου στον ενθρονιστήριο λόγο του διεκήρυξε ότι δεν έχει σκοπό να μετατεθεί σε νέα πολύφερνη Μητρόπολη αλλά θέλει να διακονήσει μέχρι το τέλος του βίου του το ποίμνιό του στη Χίο.

Για τη Μητρόπολη Ζακύνθου πέραν των ευσήμων που αξίζει ο νέος της ιεράρχης πρέπει να ομολογηθεί - για λόγους αληθείας και δικαιοσύνης - ότι είναι απολύτως προς τιμή του Σεβασμιότατου πρώην Ζακύνθου και νυν Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομου, επειδή επέλεξε και μεθόδευσε την εκλογή του νυν ενάρετου Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονύσιου.


Γι’ αυτό δεν θα κουραστούμε να παρακαλούμε το Σεβασμιότατο Δωδώνης να ανακαλέσει την κακοδοξία περί προγαμιαίων σχέσεων, που διατύπωσε, πριν τον καλέσει ο Κύριος στην αντίπερα όχθη.


Οπως ο Αγιος Θεός φώτισε τον Σεβασμιότατο να προωθήσει ένα κατά πάντα άξιο κληρικό ως διάδοχό του μπορεί ασφαλώς να τον φωτίσει να κινηθεί προς την ορθή κατεύθυνση και να αποκηρύξει την κακοδοξία που διατύπωσε για τις προγαμιαίες σχέσεις και δεν την ανακάλεσε έκτοτε δυστυχώς.


Ποτέ δεν είναι καιρός να αμαρτάνουμε ή να διατυπώνουμε κακοδοξίες, αλλά και ποτέ δεν είναι αργά να μετανοούμε για τις προσωπικές μας αμαρτίες και για τις όποιες κακοδοξίες τυχόν διατυπώσαμε.


No comments:

Post a Comment