Tuesday, November 29, 2011

ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ


ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=======


Οι διαβεβαιώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλου ότι το μάθημα των Θρησκευτικών δεν θα υποβαθμιστεί και ότι η Εκκλησία θα έχει ενεργό ρόλο στο σχεδιασμό του, αν η "Νέα Δημοκρατία" γίνει κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές, δίνουν κάποια ελπίδα θετικής αντιμετώπισης του προβλήματος.


Αυτό που μας ενδιαφέρει όμως είναι τι θα κάνει τώρα η "Νέα Δημοκρατία" και όχι μόνον ΟΤΑΝ και ΕΑΝ θα γίνει κυβέρνηση. Αυτό που ζητούμε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να βάλουν φρένο στην κυρία Διαμαντοπούλου και στους συνεργάτες της. Να μας βεβαιώσουν ότι δεν θα τους επιτραπεί να υποβαθμίσουν το μάθημα των Θρησκευτικών, ούτε να αλλοτριώσουν τον ορθόδοξο χαρακτήρα του.


Δεν μπορούμε να περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει η “Νέα Δημοκρατία” αν και όταν γίνει κυβέρνηση.


Καταρχήν δεν ξέρουμε πότε θα γίνουν εκλογές. Αλλά και αν γίνουν εντός του Φεβρουαρίου δεν ξέρουμε αν θα προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση της “Νέας Δημοκρατίας,” που θα μπορεί να εφαρμόσει δικό της πρόγραμμα.


Γι’ αυτό ακούμε τις υποσχέσεις τους κ. Αρβανιτόπουλου επιφυλακτικά. Μοιάζουν περισσότερο με ψηφοθηρικές δηλώσεις παρά για δέσμευση τιμής του τι θα πράξει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αν ποτέ γίνει κυβέρνηση.


Αν ο κ. Αναπληρωτής Υπουργός και το κόμμα του θέλουν να αποσπάσουν την εμπιστοσύνη μας πρέπει από τώρα να δείξουν απολύτως αποφασιστική στάση για το μάθημα των Θρησκευτικών αλλιώς, αντί να πετύχει να εξασφαλίσει την ψήφο μας, θα καταστήσει την υπόσχεση μπούμερανγκ κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Συνοψίζω. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Αρβανιτόπουλο για την προσέγγισή του. Ακούσαμε με πολύ ενδιαφέρον τις υποσχέσεις του, αλλά αν θέλει να αποδειχθούν φερέγγυες στα αυτιά μας, πρέπει από τώρα να δείξει ΑΚΛΟΝΗΤΗ αποφασιστικότητα για να εμποδίσει τα σχέδια των εκκλησιομάχων.


Ας τον βοηθήσουν να το αντιληφθεί αυτό η ΠΕΘ, ο Σύνδεσμος των Θεολόγων Μακεδονίας - Θράκης και ο Σεβασμιότατος Πειραιώς με τον οποίο - ως βουλευτής Πειραιώς - ο κ. Αρβανιτόπουλος φαίνεται ότι διατηρεί άριστες σχέσεις.


No comments:

Post a Comment