Saturday, November 26, 2011

ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ



ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ


Του περιοδικού “Χριστιανική Φοιτητική Δράσις

==========


Τα ειδησεογραφικά πρακτορεία μάς πληροφόρησαν:


«Χαοτικές σκηνές εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Κυριακής” 9 Οκτωβρίου “στο κέντρο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, όταν χριστιανοί κόπτες που διαδήλωναν έξω από την κρατική τηλεόραση (…) συγκρούστηκαν άγρια με άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας. (…) Μονάδες των δυνάμεων καταστολής με ασπίδες επιχείρησαν να απωθήσουν εκατοντάδες χριστιανούς κόπτες που φώναζαν “αυτή είναι η χώρα μας”, διαμαρτυρόμενοι για την πρόσφατη καταστροφή μιας εκκλησίας τους στη νότια επαρχία Ασουάν της Αιγύπτου. Οι κόπτες έκαψαν αφίσες του κυβερνήτη της Ασουάν Μουσταφά αλ-Σαγιέντ, απαιτώντας την καθαίρεσή του και την ανοικοδόμηση της εκκλησίας. Ο ναός των κοπτών δέχτηκε επίθεση από μουσουλμάνους μετά από δήλωση του ίδιου του κυβερνήτη ότι είχε χτιστεί χωρίς άδεια”.


Οι ταραχές “κατέληξαν στο θάνατο 26 ατόμων – ανάμεσά τους τέσσερις στρατιώτες – και τον τραυματισμό πάνω από 270 διαδηλωτών. (…) Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εξέφρασαν την ανησυχία τους για την κατάσταση, με την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον να υπογραμμίζει ότι η θρησκευτική ελευθερία “είναι απολύτως θεμελιώδης”» (in.gr, 9 και 10-10-2011).


Δυστυχώς ο ισλαμικός φανατισμός κατά τις τελευταίες δεκαετίες παρουσιάζει δυναμική εξάπλωση σε πολλές χώρες, με αποτελέσματα πολύ ανησυχητικά για το παρόν και το μέλλον των λαών. Και οι μεν πολιτικοί ηγέτες των ισχυρών κρατών δεν μπορούν να ελέγξουν την εξέλιξη αυτή στους μουσουλμανικούς πληθυσμούς. Αλλά και οι θρησκευτικοί αρχηγοί του Ισλάμ φαίνεται ότι δεν ευνοούν τον σεβασμό προς τη θεμελιώδη αρχή της θρησκευτικής ελευθερίας για κάθε θρησκευτική μειονότητα και μάλιστα για τους Χριστιανούς.


Ματαιοπονούν επομένως όσοι συμμετέχουν κάθε τόσο στις διαθρησκειακές συναντήσεις (στην Ασσίζη της Ιταλίας ή όπου αλλού) με την επίσημη μάλιστα συμμετοχή και Ορθοδόξων Εκκλησιών, αφού ο μόνος Ειρηνοποιός είναι ο Ιησούς Χριστός!



ΠΗΓΗ:


Ακτίνες,


Χριστιανική Φοιτητική Δράσις



No comments:

Post a Comment