Tuesday, November 15, 2011

ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΕΦΡΑΙΜ;


ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΕΦΡΑΙΜ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΣ;


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=============


Οταν ακούσαμε τις φρικτές συκοφαντίες εναντίον των Ηγουμένων των Ιερών Μονών του Αγίου Ορους ότι δήθεν είναι Οικουμενιστές και ότι έγιναν προδότες της πίστης μας, για να εξασφαλίσουν τα ευρωαργύρια!!!, ζητήσαμε τα συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία στοιχειοθετούν αυτές τις απίστευτες συκοφαντίες.


Η ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ π. ΕΦΡΑΙΜ

_______


Και τι απάντηση μας έδωσαν; “Πώς αλλιώς να ερμηνεύσουμε την παρουσία και την ενεργό συμμετοχή του Καθηγουμένου της Ι. Μ. Βατοπαιδίου, π. Εφραίμ, στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας, σε διεθνές συνέδριο με θέμα «Συνεισφορά του Αγίου Όρους στην Ευρωπαϊκή πνευματική και διανοητική παράδοση», όταν αυτό το συνέδριο, όπως αποκάλυψε σε εκπομπή του Ρ/Σ της Ι. Μ. Δημητριάδος (την οποία έχουμε ολόκληρη στο αρχείο μας), ο «ιθύνων νους» της «Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών», κ. Παντελής Καλαϊτζίδης, χρηματοδοτήθηκε και από το γνωστό Ιησουϊτικο πανεπιστημιακό ίδρυμα «Fordham University», της Νέας Υόρκης και «λαμπρύνθηκε» με την παρουσία γνωστών και πρωτοκλασσάτων οικουμενιστών επισκόπων, όπως ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ, Ιλαρίων;”


ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ

________


Κύριε ελέησον! Δηλαδή συκοφαντείτε τον Αρχιμανδρίτη Εφραίμ ότι είναι Οικουμενιστής, απλά και μόνον επειδή πήγε να μιλήσει σε συνέδριο με θέμα την προσφορά του Αγίου Ορους στην Ευρωπαική διανόηση; Διατύπωσε κάποια οικουμενιστική αίρεση εκεί ή μήπως όλα όσα είπε ήταν απολύτως άψογα εξ επόψεως ορθοδόξου; Συκοφαντείται ένας Ηγούμενος με τόση ασυνειδησία ως οικουμενιστής μόνον και μόνον επειδή προσφώνησε διεθνές συνέδριο για το Αγιον Ορος, όπου και παρουσίασε τα ιστορικά στοιχεία που δείχνουν τη μεγάλη προσφορά του Αγίου Ορους στην Ευρωπαική διανόηση;


ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΘΕΟ;

_______


Καλά! Δεν φοβάστε το Θεό; Είναι λόγος αυτός για να χαρακτηρίζουμε ένας Ηγούμενο οικουμενιστή;


Αυτοί που εξακοντίζουν αυτές τις συκοφαντίες δεν γνωρίζουν ότι υπάχει Θεός και Ημέρα της Κρίσεως;


Προσευχόμαστε ο Θεός να τους δίνει μετάνοια για το έγκλημα της φρικτής αμαρτίας της συκοφαντίας το οποίο έχουν διαπράξει σε βάρος ορθοδοξότατων πατέρων ως δήθεν οικουμενιστών!


Ας μην έχουν καμιά αμφιβολία. Η συκοφαντία ότι ο Αρχιμανδρίτης Εφραίμ και οι άλλοι Αγιορείτες Ηγούμενοι είναι οικουμενιστές θα λάβει ένδικη μισθαποδοσία.


Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΕΦΡΑΙΜ ΗΤΑΝ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΡΙΜΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

_________


Ως γνωστόν ο Πανοσιολογιότατος κ. Εφραίμ, μαζί με τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Γρηγορίου Αρχιμανδρίτη Γεώργιο (Καψάνη) και τον Οσιολογιότατο Μοναχό της Ιεράς Μονής Φιλοθέου π. Λουκά - πνευματικό ανάστημα του Γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας - υπήρξαν η τριμελής επιτροπή η οποία συνήθως συνέτασσε τα κείμενα της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Ορους κατά του Οικουμενισμού.


ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΕΝΘΑΡΡΥΝΟΥΝ ΤΑ ΣΧΙΣΜΑΤΑ

________


Αυτοί που ανοίγουν τόσο μεγάλη γλώσσα εναντίον των Αγιορειτών Πατέρων μόνο και μόνον επειδή υποδέχθηκαν στο Αγιον Ορος τον επιχώριο επίσκοπο - τουτέστιν τον Οικουμενικό Πατριάρχη - ως προδότες της πίστεως, είναι επιβεβλημένο να σταματήσουν να ενθαρρύνουν σχισματικές και αποτειχιστικές κινήσεις και να αποφεύγουν να μετέρχονται συκοφαντίες εναντίον πατέρων που προμαχούν κυριολεκτικά - με αξιοζήλευτη συνέπεια - εναντίον του Οικουμενισμού.

No comments:

Post a Comment