Thursday, November 24, 2011

ΕΚΠΛΗΞΗ! Ο ΑΡΧΙΜΑΔΡΙΤΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΚΥΚΚΩΤΗΣ ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ



ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΕΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙ ΑΓΙΩ



Του Παναγιώτη Τελεβάντου

============


Τελικά βγήκε ο άσπρος καπνός από την καμινάδα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου.


Το Αγιον και Τελεταρχικόν Πνεύμα - ως αύρα λεπτή - επεσκέψατο τα δώματα του απέριττου Αρχιεπισκοπικού Μεγάρου της Εκκλησίας της Κύπρου και επέλεξε τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Κυκκώτη ως νέο Μητροπολίτη Κυρηνείας.


Στο νέο ποιμενάρχη της πολύπαθης Κερύνειας ευχόμαστε - εκ μέσης καρδίας - κάθε παρά Κυρίου φωτισμό για την επιτέλεση των καθηκόντων του.


Εχει βεβαίως την αδήριτη ευθύνη - ως ποιμενάρχης της προσφυγικής επαρχίας του - να κρατήσει άσβεστο τον πόθο της επιστροφής των προσφύγων της Κερύνειας στις πατρογονικές τους εστίες, σε ένα ενιαίο ευνομούμενο Ευρωπαικό κράτος, που σέβεται τις ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα.


Εχει όμως πρωτίστως την ευθύνη να γεννήσει μέσα στην ψυχή των πνευματικών του παιδιών τον πόθο της αιώνιας πατρίδας. Να τα αναζητήσει στα τέσσερα σημεία της ελεύθερης Κύπρου, που έχουν διασκορπιστεί, εξαιτίας της προσφυγιάς, και να τα παρηγορήσει να τα εμπνεύσει, να τα ενισχύσει και να στρέψει το βλέμμα τους προς τον Χριστό.


Οι μεσιτείες της Υπεραγίας Θεοτόκου και των Αγίων προκατόχων του στο Θρόνο της πολύπαθης Κερύνειας, ας συνοδεύουν στην πορεία του τον νέο Μητροπολίτη που εξελέγη.


Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο νέος Μητροπολίτης Κερύνειας δεν θα μας απογοητεύσει με Οικουμενιστικά παρατράγουδα, αλλά ότι πιστός στους όρκους της αρχιερωσύνης που θα δώσει, θα κρατηθεί μακρυά από συμπροσευχές με αιρετικούς και αλλόθρησκους.


Ως Αρχιμανδρίτης ηπήκουε στον Μακαριότατο σε όλες τις οδηγίες που του έδινε διότι ένιωθε στρατιώτης που όφειλε υπακοή. Κακώς βεβαίως. Οι πρεσβύτεροι είναι αξιωματικοί. Οχι στρατιώτες και η υπακοή τους είναι προς το Χριστό. Οχι στους στρατηγούς όταν δίνουν αντιευαγγελικές οδηγίες.


Τώρα όμως που έχει εκλεγεί και θα χειροτονηθεί επίσκοπος θα είναι στρατηγός και πρέπει να ενεργεί με γνώμονα τους Κανόνες της Εκκλησίας και τα δόγματα της πίστης μας.


Θα τον παρακαλέσουμε θερμά να έχει παραδοσιακή εκφάνιση με κανονικά ράσα και γένεια πάντοτε, να αποφύγει κάθε οικουμενιστική ενέργεια, να μην υιοθετεί νεωτερισμούς και να αποφεύγει συστηματικά κάθε τι που σκανδαλίζει τους πιστούς.


Η εκλογή του ήταν για όλους έκπληξη. Ας ελπίσουμε ότι και η ποιμαντορία του θα μας επιφυλάξει μόνο ευχάριστες εκπλήξεις.

No comments:

Post a Comment