Wednesday, March 2, 2011

ΣΧΟΛΙΟ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝ












ΣΧΟΛΙΟ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

ΤΟΥ ΜΟΝΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=============


Δολοφονήθηκε ο μόνος χριστιανός υπουργός του Πακιστάν!


Η υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Χ. Κλίντον ομολογεί και καταγγέλλει ότι οι χριστιναοί στη Μέση Ανατολή (δηλαδή για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους στις Μουσουλμανικές χώρες) καταδιώκονται απηνώς.


Και όμως! Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι - ορισμένοι από τους οποίους μάλιστα διαχειρίζονται τις τύχες της πατρίδας μας - που πιστεύουν ότι η ειρηνική συνύπαρξη με το Ισλάμ είναι δυνατή. Λες και μπορεί αυτή η ειρηνική συνύπαρξη να πάρει σάρκα και οστά χωρίς τη βούληση των Ισλαμιστών.


Ο κ. Χριστόφιας έδωσε τα πάντα στους Ταλάτ και Ερντογάν. Εκ περιτροπής προεδρία, σταθμισμένη ψήφο σε βάρος της Ελληνικής πλειοψηφίας, παραμονή εποίκων και Τουρκικού στρατού κατοχής, ακόμη και μετά τη λύση, χωρίς να εξασφαλίσει κανένα αντάλλαγμα για τους Ελληνες.


Ο κ. Παπανδρέου αρνείται να ανακηρύξει την Ελληνική ΑΟΖ, παρέδωσε τη Θράκη στην Τουρκική βουλιμία, εγκατέλειψε το Πατριαρχείο στα χέρια των αιμοβόρων Αγαρηνών και αποποιήθηκε τις ευθύνες του για την Κύπρο, ενώ αλωνίζουν καθημερινά τα μαχητικά πλοία υποβρύχια και αεροσκάφη του προαιώνιου εχθρού της πίστης και του Γένους μας στο Αιγαίο και στους Ελληνικούς ουρανούς.


Η μαζική είσοδος λαθρομεταναστών (στη συντριπτική τους πλειοψηφία Μουσουλμάνων) στην Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο παίρνει διαστάσεις επιδημίας.


Το χειρότερο! Ο κ. Παπανδρέου θεωρεί επιθυμητή τη μαζική παροχή ιθαγένειας στους μετανάστες χωρίς να πληρούν τα αναγκαία κριτήρια διότι έτσι διευρύνει την εκλογική βάση του κόμματός του.


Συμμορίες αδίστακτων εμπόρων ναρκωτικών και εμπόρων ανθρωπίνων οργάνων Κοσσοβάρων (Ουτσεκάδων) διέρχονται ανενόχλητοι τα Ελληνικά σύνορα ενώ η αστυνομία ανακαλύπτει καθημερινά καταφύγια και βαρύ οπλισμό.


Η Ελληνική ύπαιθρος ιδιαίτερα η παραμεθόριος έχει ερημώσει. Η ολιγοτεκνία τείνει να εξαφανίσει το Γένος μας. Οι εκτρώσεις ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες κάθε χρόνο. Η οικονομική δυσπραγία έχει παραλύσει τα πάντα.


Και εμείς; Παρακολουθούμε αμήχανοι τις εξελίξεις.


Παραθέτουμε στη συνέχεια δύο κείμενα που μας έδωσαν την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


ΠΑΚΙΣΤΑΝ: ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΠΥΡΑ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

===========


Νεκρός από τα πυρά δύο αγνώστων έπεσε σήμερα το πρωί στο Ισλαμαμπάντ ο Σαχμπάζ Μπατί, υπουργός για τις Θρησκευτικές Μειονότητες.


Ο Σαχμπάζ Μπάτι ήταν ο μόνος χριστιανός στην κυβέρνηση του Πακιστάν.


Λίγη ώρα μετά την επίθεση την ευθύνη για τη δολοφονία ανέλαβαν οι Πακιστανοί Ταλιμπάν. Εκπρόσωπός τους δήλωσε ότι ο υπουργός Θρησκευτικών Μειονοτήτων ήταν βλάσφημος.


Τον Ιανουάριο ο Μπατί είχε δηλώσει στο BBC ότι αδιαφορεί για τις απειλές κατά της ζωής του, από ομάδες ισλαμιστών, έπειτα και από τις δηλώσεις για αλλαγή του νόμου περί Βλασφήμιας, σύμφωνα με τον οποίο ο οποιοσδήποτε κριθεί ότι προσβάλει το Ισλάμ μπορεί να καταδικασθεί σε θάνατο.


Σημειώνεται ότι στις 4 Ιανουαρίου, ο κυβερνήτης της επαρχίας Πουντζάπ Σαλμάν Τασίρ, ο οποίος είχε αντιταχθεί στο νόμο περί Βλασφήμιας δολοφονήθηκε από έναν από τους σωματοφυλακές του.


Ο Σάχμπαζ Μπατί είχε ζητήσει από τον πρόεδρο Ασίφ αλ Ζαρντάρι την απονομή χάριτος προς την Αζία Μπίμπι, τη 45χρονη χριστιανή και μητέρα τεσσάρων παιδιών που καταδικάσθηκε σε θάνατο για βλασφημία κατά του Ισλάμ.



ΠΗΓΗ:


Αμάν πια ρε,


www.enet.gr


*****


Χ. ΚΛΙΝΤΟΝ: ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΣΤΟΧΟ

ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

===========


Στόχο φανατικών ομάδων αποτελούν οι Χριστιανοί και άλλες μειονοτικές θρησκευτικές ομάδες της Μέσης Ανατολής και χρήζουν ειδικής προστασίας, όταν εγκαταλείπουν τις εστίες τους για να διαφύγουν από την καταπίεση, προειδοποιεί η Υπουργός Εξωτερικών των Η.Π.Α. κ. Χ. Κλίντον.


Η Αμερικανίδα Υπουργός δεν ανέφερε τον ακριβή αριθμό των ανθρώπων που αποτελούν στόχο επιθέσεων, διώξεων και διακρίσεων, αλλά τόνισε ότι ολόκληρες πληθυσμιακές ομάδες με διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις, και ιδιαιτέρως οι Χριστιανοί, βιώνουν όλο και περισσότερες διώξεις σε αρκετές χώρες της Μέσης Ανατολής. Σε σχετική τοποθέτησή της προς Αμερικανούς βουλευτές, η κ. Κλίντον ανέφερε ότι οι επιθέσεις αυτές εναντίον των Χριστιανών και άλλων μειονοτικών θρησκευτικών ομάδων παρουσιάζουν αύξηση από τη Βόρεια Αφρική έως τη Νότια Ασία.


Οι επιθέσεις είναι γενικά άσχετες με την παρούσα πολιτική αναταραχή στην περιοχή, και η Αμερικανίδα Υπουργός υπογραμμίζει πως οι διώξεις, τις οποίες υφίστανται οι Χριστιανοί δεν τυγχάνουν της προσοχής, που θα έπρεπε.


Η κ. Κλίντον τόνισε επίσης πως οι Η.Π.Α. πρέπει να κάνουν περισσότερα για να προστατέψουν τα δικαιώματα των θρησκευτικών μειονοτήτων και να καταστήσουν υπόλογες τις κυβερνήσεις, που ευθύνονται για τις παραβιάσεις και καταπατήσεις των δικαιωμάτων αυτών, σύμφωνα με το Ασσοσιέντιτ Πρές και άλλα διεθνή πρακτορεία.



ΠΗΓΗ:


Πυλώνας Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ



No comments:

Post a Comment