Saturday, March 19, 2011

"ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ"


“ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ”


Ὠργίσθη δὲ (ὁ πρεσβύτερος ἀδελφός) καὶ οὐκ ἤθελεν εἰσελθεῖν.

Ὁ δὲ πατὴρ αὐτοῦ ἐξελθὼν παρεκάλει αὐτόν. 15.29 ὁ δὲ ἀποκριθεὶς εἶπεν τῷ πατρὶ αὐτοῦ͵ … ὅτε δὲ ὁ υἱός σου οὗτος ὁ καταφαγών σου τὸν βίον μετὰ πορνῶν ἦλθεν͵ ἔθυσας αὐτῷ τὸν σιτευτὸν μόσχον.

15.31 ὁ δὲ εἶπεν αὐτῷ͵ Τέκνον͵ σὺ πάντοτε μετ΄ ἐμοῦ εἶ͵ καὶ πάντα τὰ ἐμὰ σά ἐστιν· 15.32 εὐφρανθῆναι δὲ καὶ χαρῆναι ἔδει͵

ὅτι ὁ ἀδελφός σου οὗτος νεκρὸς ἦν καὶ ἔζησεν͵ καὶ ἀπολωλὼς καὶ εὑρέθη. ” (Λουκ ιε’ 28-32).



Του Θεολόγου κ. Ιωάννη Ρεντζίδη

==============


Δεν είναι ασήμαντο το γεγονός ότι μερικά Κράτη φεύγοντας από τις περιοχές πού κατέκτησαν άφησαν πίσω τους το μίσος και την καταστροφή.


Σύνθημά τους και γραμμή τους: “’Eμοῦ θανόντος γαῖα μειχθήτω πυρί· οὐδὲν μέλει μοι· τἀμὰ γὰρ καλῶς ἔχει” (Fragmenta iambica adespota).!


Δυστυχώς αυτό επεβλήθη από τους τελευταίους Κατακτητές της και στην μεγαλόνησο Κύπρο μας.


[Βλέπε και σχετικά άρθρα μας: “Δημοκρατία με ουσιώδη στοιχεία σατραπείας, δικτατορίας και ξενοδουλείας!” και “Ποτέ δεν έκαναν δημοψήφισμα” και “Όλες οι αντεθνικές αποφάσεις είναι καταργητέες” και “Δεν δεχόμεθα ως Ποδηγέτες αυτούς πού φεύγοντας άφησαν πίσω τους το κακό”].



Α΄ Εξεδιώχθησαν αλλά άφησαν πίσω τους το μίσος και την καταστροφή!!!


Δυστυχώς, κάποιοι Κατακτητές φεύγοντας από τις Ινδίες τις χώρισαν σε Ινδίες και Πακιστάν, ώστε να μισούνται και να πολεμούν μεταξύ τους. Τα ίδια έπραξαν και στην Ουγκάντα και τα παρόμοια στην Κύπρο, χωρίζοντάς την με αίμα στα δύο.

Φρόντισαν βέβαια πρώτα να δημιουργήσουν πολεμικές βάσεις τους, αλλά αρνούνται να καταβάλλουν το συμπεφωνημένο ενοίκιο! Επέτυχαν με Σατανικούς τρόπους να κάνουν τις δύο Κοινότητες να αλληλοσπαράσσονται και τον κατοχικό στρατό να απειλεί με νέες καταστροφές!

Μεθόδευσαν ώστε, η Λευκωσία να αποτελεί τη μοναδική παγκοσμίως χωρισμένη στα δύο Πρωτεύουσα. Κατάφεραν, με όργανα τους Τούρκους, να επιβάλλουν μέχρι σήμερα, στην θεωρουμένη πολιτισμένη Ευρωπαϊκή Ένωση να υπάρχει κατεχόμενο Κράτος.

Αυτοί οι ψευτοεγγυητές αγοράζουν εκτάσεις στα Κατεχόμενα. Χαίρονται βλέποντας πόλεις και χωριά ερειπωμένα. Αγάλλονται θωρώντας πανέμορφες Πολιτείες να παραμένουν ως φαντάσματα, όπως για παράδειγμα η Αμμόχωστος!

Βέβαια, άλλα τα χέρια πού εκτελούν και άλλα τα μυαλά πού σκοτεινά σχεδιάζουν!



Β΄ Παρεμπόδισαν την επιστροφή των Τουρκοκυπρίων!!!


Σ’ αυτό το σημείο υπενθυμίζουμε και ένα ακόμη έγκλημα των εν λόγω Κατακτητών:


Αποτελεί βεβαία πραγματικότητα ότι, οι λεγόμενοι “Τουρκοκύπριοι” είναι Έλληνες βιαίως εξισλαμισθέντες. Αυτό είναι ήδη αποδεδειγμένο και με σύγχρονες επιστημονικές έρευνες του DNA αυτών.

Κατά την διάρκεια της Αγγλοκρατίας (1878-1959 μ.Χ.) στην Κύπρο, (περί το 1900 μ.Χ.) οι εξισλαμισμένοι αυτοί Έλληνες, ακούγοντας την φωνή του Αίματος, θέλησαν να επανακάμψουν και να γίνουν πάλι Ορθόδοξοι. Ζήτησαν λοιπόν από τον τότε Αρχιεπίσκοπο της Κύπρου να ευλογήσει την επιστροφή τους στην Πίστη και στο Γένος. Δυστυχώς όμως, φαίνεται, οι τότε καταστροφικοί Κατακτητές παρενέβησαν και δολίως πίεσαν τον Αρχιεπίσκοπο να αρνηθεί να αποδεχθεί την επιστροφή τους.

Το πονηρό επιχείρημα πού προέβαλαν, αλεπούδες όντες, ήτο: -“Πως θα δεχθείτε τους εξωμότες; Άλλοι για την πίστη και την Πατρίδα σας θυσιάσθησαν! Αυτοί πήγαν με τον αντίπαλο! Δεν πρέπει με κανένα τρόπο να γίνει αποδεκτή η επιστροφή τους!”.

Δυστυχώς, κατ’ αυτόν τον τρόπο, τότε εμείς χάσαμε μια πραγματική ευκαιρία επιστροφής των τέκνων μας, των “Ασώτων”, πού επιθυμούσαν διακαώς να επιστρέψουν στην Πατρικό Οικία της Ρωμιοσύνης!


Δεν έχουμε τίποτε άλλο να σημειώσουμε, παρά να μνημονεύσουμε τα περίφημα αθάνατα εκείνα λόγια του Κυρίου μας, τα λεχθέντα πρός τον αλήστου μνήμης εγκληματία, τον Ηρώδη:

“Πορευθέντες εἴπατε τῇ ἀλώπεκι ταύτῃ·

ἰδοὺ ἐκβάλλω δαιμόνια καὶ ἰάσεις επιτελώ σήμερον καὶ αὔριον͵ καὶ τῇ τρίτῃ τελειοῦμαι·” (Λουκ. ιγ’ 32).



Γ΄ Κοινή Πατρίδα “Πλανήτης Γη” με αγάπη, αλλά, χωρίς εγκλήματα


Όλες τις προηγούμενες σκέψεις καταγράφουμε με εμπάθεια, ή μίσος. Αλλά μόνον ως χρέος προς την Αλήθεια και προς τις μυριάδες αθώα θύματα των συνανθρώπων μας! Νιώθουμε βαθειά την Χριστιανική συγχωρητικότητα και αγάπη, μα μιλάμε προς αφυπνισμό και διόρθωσή τους.

Είναι προφανές πώς, η φωνή της αληθείας και του δικαίου πρέπει να κατατίθεται με σεβασμό προς τους ανθρώπους, αλλά όχι με έγκριση προς τα διάφορα μεγάλα αμαρτήματα και τα υπέρογκα εγκλήματα. Αυτά πρέπει να καταδικάζονται. Πρέπει να αφανίζονται. Πρέπει να ξεριζώνονται από το έδαφος, της κοινής Πατρίδος πού ονομάζεται Πλανήτης Γη!


Δεν μπορεί να υπάρχει “Κοινή Πατρίδα Οικουμένη”, χωρίς εξαφάνιση των αδικιών και των εγκλημάτων. Μόνο με αυτή την προϋπόθεση το φως της Αγάπης και της Ειρήνης θα καταλάμπει τις καρδιές όλων των αδελφών ανθρώπων συμπάσης της Υφηλίου.


Είναι πασιφανές πώς δεν θα υπάρξει ποτέ όμορφη “Κοινή Πατρίδα Γη”, χωρίς να ζουν εν αγαλλιάσει οι κατά τόπους “Όμορφες Ελεύθερες Πατρίδες” απάντων των Λαών και των Φυλών.


Φυσικά εν ευφροσύνη και η δική μας περίλαμπρη Ελληνορθόδοξη Πατρίδα, η Ελλάδα, η “Διαμαντόπετρα στης Γής το Δακτυλίδι”!




No comments:

Post a Comment