Sunday, March 13, 2011

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ: "ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΤΟΥΡΚΟΙ"















"Ούτε σε 100 χρόνια δεν θα γίνουν Ευρωπαίοι οι Τούρκοι", είπε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου.


Δηλαδή τι θα πει αυτό Μακαριότατε;


Οτι σε χίλια θα γίνουν;


Μήπως είστε υπερβολικά αισιόδοξος;



ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ:

"ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΤΟΥΡΚΟΙ”

==========


«Οι Τούρκοι απέδειξαν ότι παραμένουν Τούρκοι». Αυτό είπε – μεταξύ άλλων - σχολιάζοντας τις συλλήψεις των τεσσάρων Ευρωβουλευτών και του Επισκόπου Νεαπόλεως ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος.


Σημείωσε επίσης πως οι Τούρκοι δεν πρόκειται να γίνουν Ευρωπαίοι ούτε μετά από 100 χρόνια, τονίζοντας ότι η Εκκλησία της Κύπρου δεν θα αφήσει να περάσει απαρατήρητη η προκλητική ενέργεια του κατοχικού καθεστώτος και θα την καταγγείλει διεθνώς.


«Η Εκκλησία προσκάλεσε τους ευρωβουλευτές ακριβώς για να δουν την καταστροφή των μνημείων της πολιτιστικής κληρονομιάς στην κατεχόμενη Κύπρο. Οι κατοχικές αρχές, θέλησαν να δείξουν ότι έχουν κρατική υπόσταση, αλλά ψευδοκράτος είναι και ψευδοκράτος θα παραμείνει», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου και κάλεσε την Ευρώπη να το σκεφθεί «αν μπορούν να έχουν ευρωπαϊκή πορεία αυτοί οι άνθρωποι».


Να θυμίσουμε ότι οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν την ώρα που μπήκαν στο προαύλιο της εκκλησίας Αγίας Ζώνης στην Αμμόχωστο, στο πλαίσιο έρευνας για την καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου.



ΠΗΓΗ:


Αναγραφές


No comments:

Post a Comment