Monday, March 21, 2011

ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ;


ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Κανείς δεν γνωρίζει αν ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος στοχεύει όντως να παραιτηθεί από τη θέση του διευθυντή των οικονομικων υπηρεσιών της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ευχής έργον είναι να απομακρυνθεί επειδή πρόκειται για κληρικό που δεν εμπνέει κανένα σεβασμό στο ποίμνιο της Εκκλησίας λόγω της νεωτεριστικής και εκκοσμικευμένης του στάσης γα πλείστα όσα θέματα.

Το πιο ουσιαστικό όμως δεν είναι να παραιτηθεί απλά από την ΕΚΥΟ (Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών) ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος αλλά να απαλλάξει την Εκκλησία από την παρουσία του με την παραίτησή του και από το θρόνο Ιωαννίνων.

Εκκοσμικευμένος μέχρις αηδίας, λάτρης του βλάσφημου Καζανταζάκη, μιλά για την τιμή για τα ιερά λείψανα των Αγίων της Εκκλησίας με τρόπο που θα τον ζήλευε ακόμη και ο Λούθηρος! Πρωτοστάτησε στην εκλογή του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου. Μόνιμος θιασώτης των παρασκηνίων. Στυλοβάτης του Σεραφειμικού και Ιερωνυμικού κατεστημένου. Με άλλα λόγια Σεβασμιότατος Ιωαννίνων είναι ότι χειρότερο μπορεί να έχει μια μητρόπολη ως ποιμενάρχη και η Ιεραρχία ως μέλος.

Αυτό είναι ξεκάθαρο και δεν χρειάζεται καμιά συζήτηση.

Αλλα πράγματα χρειάζεται να ξεκαθαρίσουν:

1.) Θέλει όντως να παραιτηθεί ο Ιωαννίνων ή υπέβαλε παραίτηση ως ύστατη προσπάθεια διατήρησης του ευνοούμενου του μανδαρίνου κ. Ζαμπέλη, ο οποίος είχε τόσο αποθρασυνθεί ώστε επέπληττε δημόσια ιεράρχες;
2.) Αν τελικά παραιτηθεί ο Ιωαννίνων υπάρχει κίνδυνος να πέσουμε από το τηγάνι στη φωτιά; Υπάρχει κίνδυνος να δούμε κανένα άλλο φυντάνι της Ιερωνυμικής αυλής τύπου Ζακύνθου Χρυσόστομου να καταλαμβάνει τη θέση;

Ευχόμαστε, εκ μέσης καρδίας, ο μεν Ιωαννίνων να παραιτηθεί από την ΕΚΥΟ και από τη Μητρόπολη Ιωαννίνων και στα νευραλγικά πόστα που κατέχει τώρα να εκλεγούν κληρικοί με φόβο Θεού.

Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για το πιο πάνω σχόλιο.

*****


ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ “ΒΟΜΒΑ” ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΥΟ

Του Νίκου Παπαχρήστου
===============
Την παραίτηση του από την θέση του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΚΥΟ υπέβαλε, σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα της Δευτέρας ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο κ. Θεόκλητος σε επιστολή του προς τον Αρχιεπίσκοπο και την ΔΙΣ – που χαρακτηρίζεται από συνοδικούς κύκλους «αιχμηρή» - παραθέτει τους λόγους και τα αίτια που τον οδήγησαν στην απόφασή του αυτή.

Η απόφαση του Μητροπολίτη Ιωαννίνων ακολουθεί – αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην επιστολή του δεν γίνεται καμία σχετική αναφορά – την απόφαση του Αρχιεπισκόπου και της ΔΙΣ να μην ζητήσει εκ νέου από ιδιωτική τράπεζα την απόσπαση του κ. Αντώνη Ζαμπέλη, Γεν. Διευθυντή της ΕΚΥΟ και στενού συνεργάτη του κ. Θεοκλήτου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η ΔΙΣ θα συνέλθει εκτάκτως στις 28 Μαρτίου προκειμένου να λάβει αποφάσεις σχετικά με την θέση του Γεν. Διευθυντή της ΕΚΥΟ. Το ερώτημα είναι αν τελικά αποφασίσει να διατηρήσει τον σημερινό διευθυντή αναλαμβάνοντας η ίδια τη δαπάνη μισθοδοσίας του ή αν προχωρήσει στο διορισμό άλλου προσώπου.

Όπως όλα δείχνουν στο επίκεντρο της έκτακτης συνεδρίασης της ΔΙΣ θα βρεθεί η επιστολή παραίτησης του Μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεοκλήτου.


ΠΗΓΗ:

Πυλώνας Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ

No comments:

Post a Comment