Thursday, March 10, 2011

ΚΥΡΙΛΛΟΣ: "ΟΤΑΝ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ"


“Οταν η Εκκλησία μετατρέπεται σε πολιτική δύναμη χάνει την εμπιστοσύνη του λαού”, δήλωσε ο Πατριάρχης των Ρωσίας Κύριλλος.


Πολύ σωστά, Αγιότατε, αλλά χάνει προπαντός την ευλογία του Θεού.


Ερώτηση: Οταν η Εκκλησία μετατρέπεται σε βραχίονα της αίρεσης του εθνοφυλετισμού - εν προκειμένω του “Πανρωσισμού” - τι συμβαίνει άραγε;



ΚΥΡΙΛΛΟΣ: ΑΝ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ

ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ


Του Αιμίλιου Πολυγένη

===========


Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσίων κ. Κύριλλος, μιλώντας χθες στην τηλεοπτική του εκπομπή “Ο Λόγος του Ποιμένα”, μεταξύ άλλων τόνισε ότι η Εκκλησία δεν πρέπει να είναι μια πολιτική δύναμη, εκφράζοντας παράλληλα και την ελπίδα ότι δεν θα συμβεί.


Ο κ. Κύριλλος απαντώντας σε επιστολές των τηλεθεατών, τόνισε: “Η Εκκλησία δεν πρέπει να έχει πολιτική επιρροή στην Κυβέρνηση”.


“Αν η Εκκλησία μετατρέπεται σε πολιτική δύναμη, χάνει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας και του λαού”, πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Μόσχας.


Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, σε άλλο σημείο της εκπομπής ανέφερε, ότι “η Εκκλησία έχει μόνο ένα τρόπο να επηρεάσει την εξουσία, τους αδύναμους, τους πλούσιους, του φτωχούς και τους μορφωμένους – με το να κηρύττει τον ζωντανό λόγο του Θεού”.


Επίσης, δεν παρέλειψε να σημειώσει, ότι πολλοί είναι αυτοί που είναι στην εξουσία και πιστεύουν στον Θεό.


Ο Πατριάρχης Κύριλλος διευκρίνισε, ότι “η Εκκλησία δεν εκμεταλλεύεται την πνευματική επιρροή που έχει στους ανθρώπους της, συμπεριλαμβανομένων των δυνατών και αδυνάτων, για επιτύχει τους στόχους της”.


Κλείνοντας ο Πατριάρχης Κύριλλος τόνισε: “Σε όλη την ιστορία η Εκκλησία μας κατάφερε να αποφύγει του πειρασμούς, ας ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρει και τώρα”.



ΠΗΓΗ:


Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment