Wednesday, March 16, 2011

ΠΟΙΟΙ ΥΠΟΣΚΑΠΤΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ;


ΠΟΙΟΙ ΥΠΟΣΚΑΠΤΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚEΥΤΙΚΩΝ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Σωστές οι θέσεις της ΠΕΘ για το μάθημα των θρησκευτικών που εξέδωσε στα πορίσματα της ημερίδας που διοργάνωσε για την Κυριακή της Ορθοδοξίας. Αυτοί όμως που ναρκοθετούν τον ορθόδοξο και υποχρεωτικό χαρακτήρα του μαθήματος των θρησκευτικών έχουν όνομα. Αφού δεν τους κατονομάζουν οι αγαπητοί συνάδελφοι της ΠΕΘ θα μας επιτρέψουν να το κάνουμε εμείς.

Ο κ. Σταύρος Γιαγκάζογλου, Σύμβουλος του μαθήματος των Θρησκευτικών και οι συνεργάτες του στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ο σύνδεσμος θεολόγων ο “Καιρός” (οι γνωστοί και ως “καιροσκόποι”), το Θεολογικό τμήμα της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής τον κ. Πέτρο Βασιλειάδη, αλλά και ορισμένοι Καθηγητές της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, οι ιθύνοντες του περιοδικού “Σύναξη”, με πρώτο και χειρότερο τον Νεοβαρλααμίτη κ. Θανάση Παπαθανασίου, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος και η σφηκοφωλιά των “μεταπατερικών” και “συναφειακών” θεολόγων της Θεολογικής Ακαδημίας του Βόλου. Αυτοί είναι πρώτιστα οι κατεξοχήν υπεύθυνοι της ναρκοθέτησης του ορθόδοξου και ομολογιακού μαθήματος των θρησκευτικών.

"Last but not least" υπεύθυνος είναι ο διά τας αμαρτίας ημών Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος διόρισε τον κ. Γιαγκάζογλου - τον κακό δαίμονα του ορθόδοξου χαρακτήρα του μαθήματος των θρησκευτικών - Διευθυντή του περιοδικού “Θεολογία” του επίσημου περιοδικού της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Αν θέλουμε να αποσοβήσουμε τα επερχόμενα δεινά ας στοχεύσουμε πολύ συγκεκριμένα και επώνυμα τους ασχημονούντες. ΟΧΙ όπως έκανε η “Ομολογία πίστεως για τον Οικουμενισμό”: “Οποιοι και αν είναι, όσο ψηλά και αν ευρίσκονται” αλλά συγκεκριμένα και με ονόματα.

Το ίδιο πρέπει να γίνει με όσους προωθούν το χωρισμό Εκκλησίας και Πολιτείας και με όσους προσπαθούν να εξοβελίσουν την Ορθοδοξία από την παιδεία και να εξοστρακίσουν το μάθημα των θρησκευτικών.

Να καταγγελθούν επώνυμα και να υπάρξουν δυναμικές αντιδράσεις εναντίον τους. Να αποδοκιμαστούν ως ανάξιοι στους ναούς, όπως έγινε στον Αγιο Παντελεήμονα Αχαρνών - με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο - και να συναντούν την αποδοκιμασία μας, όπου και αν πηγαίνουν, όπως συνέβηκε με τον Μητροπολίτη Περγάμου Ιωάννη (Ζηζιούλα) στην Ημερίδα που διοργάνωσε η Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης.

Αν δεν είμαστε διατεθειμένοι να καταγγείλουμε επώνυμα, συγκεκριμένα και δυναμικά τους επίβουλους Νεο-Εικονομάχους και αν θα περιοριστούμε σε ανώνυμες καταγγελίες και άσφαιρα πυρά ας ετοιμαστούμε να μας επιβληθούν τα αντορθόδοξα σχέδια που ετοιμάζουν πυρετωδώς οι άθεοι σε πλήρη συνεργασία με τον “Γκορπατσώφ” της Εκκλησίας Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τους οπαδούς της “περεστρόικας” του κ. Γιαγκάζογλου.

Τα λοιπά εκ του πονηρού.

Παραθέτουμε στη συνέχεια τα πορίσματα της ΠΕΘ που μας έδωσαν την αφορμή για τις πιο πάνω σκέψεις.

*****

Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΠΙΒΟΥΛΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

Πορίσματα της ΠΕΘ
================

Το αντιχριστιανικό-αντορθόδοξο και ανθελληνικό πνεύμα της Πολιτείας αποτυπώνεται απροκάλυπτα στα Σχολικά βιβλία: Ιστορίας, Αρχαίων και Νέων Ελληνικών με κείμενα πού ακυρώνουν το σκοπό της παιδείας, με ιστορικές αναφορές και ιδεολογήματα, πού δεν συνάδουν με το ήθος της Παιδείας και την ιστορική αλήθεια, αυτέ με τις ελληνορθόδοξες αρχές του πολιτισμού μας.

Όσον αφορά στα βιβλία των Θρησκευτικών επισημαίνεται ότι παρά την κατ' επίφαση επιστημοσύνη και την ικανοποιητική εκδοτική καλαισθησία, παρατηρείται αναντίρρητα ότι βρίθουν ποικίλων λαθών: ιστορικών ανακριβειών, θεολογικών και δογματικών σφαλμάτων, παραλείψεων ουσιωδών και προβολής επουσιωδών θεμάτων, και αντιπαιδαγωγικών και πρακτικών σφαλμάτων. Επί πλέον από τα βιβλία των Θρησκευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Απουσιάζει παντελώς το θαυμάσιο Εορτολόγιο της Εκκλησίας μας.
Τούτων ούτως εχόντων: καλείται η Πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να εποπτεύσει ακριβέστερα τα Σχολικά Βιβλία και τα Αναλυτικά Προγράμματα, να αποκλείσει τα οποία ιδεολογήματα και παρακμιακά στοιχεία, άκρως αντιπαιδαγωγικά, και να εμπνεύσει ορθή εθνική, κοινωνική και Ορθόδοξη χριστιανική παιδεία με γνώση και ήθος και επαγγελματική προετοιμασία και προοπτική.

Όσον άφορα το Μάθημα των Θρησκευτικών η Πανελλήνιος Ένωσις Θεολόγων επισημαίνει κατηγορηματικά τα έξης:

α) Ο χαρακτήρας και η υποχρεωτικότητα του ΜτΘ για τους Ορθοδόξους χριστιανούς μαθητές είναι αναμφισβήτητα κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα, τους σχετικούς Νόμους της Πολιτείας και τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Γνώσεως. Ο δε δογματικός χαρακτήρας του περιεχομένου προβλέπεται στον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας, Νόμος 590/77 ότι τον έλεγχο της δογματικής ακριβείας στα σχολικά βιβλία ασκεί η Εκκλησία της Ελλάδος.

Τονίζεται ότι οι υποστηρίζοντες περί του ΜτΘ τις «μοντέρνες»! απόψεις δεν αιτιολογούν τις τοιούτες απόψεις τους ούτε επιστημονικώς ούτε άλλως πως. Μάλιστα επισημαίνεται ότι χρησιμοποιούν επιχειρήματα απροκαλύπτως απατηλά, όπως ότι δήθεν οι ως άνω απόψεις τους αποτελούν εφαρμογή αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ τέτοια περίπτωση δεν υπάρχει. Επίσης χρησιμοποιούν το ψευδός ότι εις τα λοιπά Ευρωπαϊκά Κράτη δεν διδάσκεται το Μάθημα των Θρησκευτικών και ότι διδάσκεται ως Γενική Θρησκειολογία!

β) Οι θεολόγοι εκπαιδευτικοί-κληρικοί και λαϊκοί, ως συνειδητά μέλη της Εκκλησίας και κήρυκες του θείου λόγου της εν Χριστώ θείας Αποκαλύψεως δεν είναι δυνατόν να γίνουν επίορκοι και αντί του Ορθοδόξου Χριστιανικού Μαθήματος, όπως αυτό τουλάχιστον διδάσκεται από της ιδρύσεως του νεοελληνικού Κράτους μέχρι σήμερον, να προτείνουν αλλαγή του χαρακτήρα του σε θρησκειολογικό, πολιτιστικό, γνωστικό κλπ.

γ) Τυχόν αποκλίσεις από τον παραδοσιακό χαρακτήρα του ΜτΘ, από το δόγμα και την υπερφυή λατρεία οδηγούν αφέκτως στην αποβολή του από το σχολικό πρόγραμμα, και κατ' επέκταση στη συρρίκνωση των Θεολογικών Σχολών. Και τη θέση πού έχει το ΜτΘ στην νεολαία μας και στη κοινωνία γενικώτερα θα καταλάβει αναμφισβήτητα η σαηντελογία, η μυθοπλασία, και η μαύρη και λευκή μαγεία.

Άλλωστε η πολυπολιτισμικότητα είναι ένα αποτυχημένο πρότυπο και ήδη απορρίπτεται από τα Ευρωπαϊκά Κράτη. Σκοπός της Παιδείας πρέπει να είναι η καλλιέργεια της Εθνικής ταυτότητος των ελληνοπαίδων, της Ορθοδόξου χριστιανικής συνειδήσεως, καθώς και η ένταξη των μεταναστών στη Ελληνική, Ιστορία και κοινωνία.

Είναι γνωστό ότι στις πρώην Κομμουνιστικές χώρες, μετά από δεκαετίες αθεϊστικών κηρυγμάτων επανέρχονται τα Ορθόδοξα θρησκευτικά. Εμείς τώρα θα αποφασίσουμε να τα καταργήσουμε;

δ) Επειδή με τους παραδοσιακούς πολεμίους του ΜτΘ αυτή τη φορά συμπορεύονται, όλως περιέργως και ακατανοήτως, κάποιοι ιερωμένοι και μικροομάδες λαϊκών θεολόγων, και κάποιοι επιστήμονες με την πρόταση τους περί θρησκειολογικού, πολυπολιτισμικού, γνωστικού μαθήματος «για όλα τα παιδιά» επιβάλλεται επειγόντως η Εκκλησία να λάβει την πρωτοβουλία αφ΄ ενός να ενημερώσει ορθώς το Υπουργείο Παιδείας περί του πρακτέου, και ίσως, κατά την Κυριακή ρήση: «απόδοτε τα Καίσαρος Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ» (Μάρκ. 12, 17|), και άφ' ετέρου να καλέσει τον θεολογικό κόσμο εις ενότητα Πίστεως, ώστε κατά την πνευματική κρίση και αποστασία της εποχής μας από την εν Χριστώ Αλήθεια, να διατρανώσουμε και πάλι το μήνυμα της Κυριακής της Ορθοδοξίας...«αύτη η πίστις την οικουμένην εστήριξεν».

ΠΗΓΗ:

Ζωηφόρος

1 comment:

  1. Συγνώμη,αλλά η Π.Ε.Θ.σαν να αρχίζει να μετονομάζεται Πανελλήνια Ένωση Θολολόγων;Καλά τόσο καιρό φωνάζουν οι απλοί μας παραδοσιακοί θεολόγοι, για τον ύποπτο ρόλο, του Ιερόδουλου(ούπς γλώσεψα την μπέρδα μου,ΑνΑξιο Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, Αθηνών τάχα μου), Γιαγκάζογλου,Διαβολοπούλου,Διαβολοφιλοπούλου και Μπιλντεργκπούλου και c.i.a.και οι αγαπητοί μας οργανωμένοι θεολόγοι "κτυπούν παλαμάκια"στον ρυθμό του Γιαγκάζογλου;Όπως υπάρχουν παραδοσιακοί πολέμιοι εναντίον του ΜτΘ και δή υψηλά ιστάμενοι κληρικοί(ο κόσμος το έχει τύμπανον και σεις κρυφό καμάρι) και λαϊκοί,δεν έπιβάλετε ΚΑΤΑ ΜΕΤΩΠΩΝ πολεμική εναντίον τους;Λέτε στην ποιό πάνω παράγραφο:"(β)Οι θεολόγοι εκπαιδευτικοί-κληρικοί και λαϊκοί, ως συνειδητά μέλη της Εκκλησίας και κήρυκες του θείου λόγου της εν Χριστώ θείας Αποκαλύψεως δεν είναι δυνατόν να γίνουν επίορκοι και αντί του Ορθοδόξου Χριστιανικού Μαθήματος..."!Καλά μας λέτε τα αυτονόητα;Αυτό έλειπε οι κύρηκες του θείου λόγου να γίνουν επίορκοι!Μα έλα που δεν ζούμε σε αγγελική πολιτεία αλλά σε ΑΚΕΛική!Οι επίορκοι πάντα υπήρχαν,υπάρχουν και θα υπάρχουν. Το θέμα είναι βασικά οι υπόλοιποι "κήρυκες του θείου λόγου" να διακατέχονται απο Πνεύμα ευθές και να λένε τα πράγματα με το όνομά τους όπως τα αναφαίρει ο ποιό πάνω αρθρογράφος μας!Τόσο δύσκολο ειναι να υποστηρίξουμε ,χωρίς πολλά λόγια και εξαγγελίες,το ΜτΘ;Ακόμα λίγο αγαπητοί μου κύριοι και κυρίες της ΠΕΘ θα βγάλετε και σχεδιάγραμμα σχέδιο δράσεως αντιμετώπισης του θέματος έτσι όπως πάτε!Συμφωνώ απόλυτα με τις θέσεις του κ.Τελεβάντου και συμφωνώ και υπογράφω το λεχθέν του"να υπάρξουν δυναμικές αντιδράσεις εναντίον τους."Και να αρχίσει η ΠΕΘ να αποκτήσει Προδρομικό λόγο στα γεγονότα των καιρών μας αν δεν το πράξουν οι "κήρυκες του θείου λόγου"ποιοί θα το πράξουν;Τα ΕΔΟΝόπουλα μήπως ή τα Λυκόπουλα των μασονοπροσκόπων;

    ReplyDelete