Thursday, March 17, 2011

Ο ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΡΟΤΡΥΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ



Ας σπεύσουμε όλοι να κάνουμε πράξη την παρότρυνση του ποιμενάρχη μας και να προσφέρουμε γενναιόδωρα στους δοκιμαζόμενους αδελφούς μας στην Ιαπωνία ένα ευγενή και αρχοντικό λαό που αξίζει τη βοήθεια και την αγάπη μας στη σκληρή δοκιμασία που τον έπληξε τις τραγικές συνέπειες της οποίας ακόμη δεν έχουμε αποκρυσταλλώσει στο εύρος.



Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΡΟΤΡΥΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ

ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ

============


Προς τους Σεβασμιωτάτους και Θεοφιλεστάτους Αρχιερείς, τους Ευλαβεστάτους Ιερείς και Διακόνους, τους Μοναχούς και Μοναχές, τους Προέδρους και Μέλη των Κοινοτικών Συμβουλίων, τα Ημερήσια και Απογευματινά Σχολεία, τις Φιλοπτώχους Αδελφότητες, την Νεολαία, τις Ελληνορθόδοξες Οργανώσεις και ολόκληρο το Χριστεπώνυμον πλήρωμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Αγαπητοί μου αδελφοί και αδελφές εν Χριστώ,

Η καρδιά μας είναι γεμάτη λύπη και συμπόνοια καθώς παρακολουθούμε τις εικόνες αποκαλύψεως της μαζικής καταστροφής και πόνου οι οποίες ακολούθησαν τον σεισμό και το τσουνάμι που έπληξε την Ιαπωνία την περασμένη Παρασκευή.

Προσπαθώντας να αντιμετωπίσουμε αυτή την ιστορικού μεγέθους τραγωδία, δεν μπορούμε να αρθρώσουμε λόγο βλέποντας την έκταση της καταστροφής και την δοκιμασία τόσων πολλών ανθρώπων.

Όμως, η πίστη μας στον ελεήμονα Θεό μας οδηγεί να κινηθούμε προς κάλυψη των ανθρωπίνων αναγκών προσευχόμενοι και ενεργώντας προς την κατεύθυνση της διατηρήσεως της ζωής και της προσφοράς ανακουφίσεως σε μία χρονική συγκυρία τεράστιας απώλειας.

Για τούς ανθρώπους τής Ιαπωνίας παρακαλώ το θεοσεβές ποίμνιο τής Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας τής Αμερικής πρωτίστως και κυρίως, να προσευχηθή.

Ας ενώσουμε τις προσευχές μας με τις προσευχές τόσων άλλων ανθρώπων ανά τον κόσμο ζητώντας από τον Θεό να τους δίδη παρηγοριά σ’ αυτές τις ώρες του πόνου.

Ας προσευχηθούμε να τους δοθή νέα πηγή δυνάμεως και ελπίδος, ώστε να αποκατασταθούν οι ζωές των και να μπορέσουν να επανενωθούν φίλοι και οικογένειες.

Προσευχόμεθα, επίσης, και για τον περιορισμό της τρομακτικής βλάβης η οποία δημιουργήθηκε από την δυσλειτουργία των πυρηνικών εργοστασίων της περιοχής.

Ιδιαιτέρως προσευχόμεθα για την αιωνία ανάπαυση των αμέτρητων θυμάτων της καταστροφής αυτής.

Η αποκατάσταση της ζωής και των κοινοτήτων θα απαιτήση την σύμπραξη ολόκληρης της παγκόσμιας κοινότητας.

Σας παροτρύνω να βοηθήσετε την οργάνωση Διεθνής Ορθόδοξος Χριστιανική Οργάνωση Φιλανθρωπίας (I.O.C.C., www.iocc.org) η άλλες τοπικές η εθνικές οργανώσεις όπως ο Ερυθρός Σταυρός, όπως τόσοι πολλοί από εσάς συνηθίζετε, ανταποκρινόμενοι σε ανάγκες ανά τον κόσμο.

Σας παρακαλώ να επιλέξετε τον οργανισμό της αρεσκείας σας για να προσφέρετε τη βοήθειά σας.

Δώσετε γενναιόδωρα με αγάπη, διότι μέσα απ’ αυτή την δωρεά έχουμε την δυνατότητα να προσφέρουμε μαρτυρία της αγάπης του Χριστού ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί.


Με πατρική αγάπη εν Αυτώ,

† ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος


ΠΗΓΗ:


Εκκλησιαστικό πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”

1 comment:

  1. Χαιρόμαστε που ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος παροτρύνει τους πιστούς να βοηθήσουν τους πληγέντας αδελφούς μας στην Ιαπωνία. Ευχόμαστε το παράδειγμά του να ακολουθήσουν και άλλοι ιεράρχες.

    ReplyDelete