Monday, March 7, 2011

ΟΡΘΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ


ΟΡΘΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==========


Πολύ ορθές οι επισημάνσεις του Αγίου Δημητριάδος αναφορικά με την υποχρέωση του κράτους να μισθοδοτεί τους κληρικούς. Η Πολιτεία πήρε το 95% της εκκλησιασιαστικής περιουσίας με την υποχρέωση να μισθοδοτεί τον κλήρο.


Εξίσου ορθές είναι οι επισημάνσεις του για το γεγονός ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία υπήρξε ανέκαθεν η φιλόστοργη Μητέρα του ευλογημένου μας έθνους το οποίο περιέθαλψε και θα συνεχίσει και στο μέλλον να μοιράζεται μαζί του και τις χαρές και τις δύκολες στιγμές.


Παράλληλα ο Σεβασμιότατος Δημητριάδος στηλίτευσε την εκκλησιομαχία ορισμένων, οι οποίοι προσπαθουν με κάθε τρόπο να πλαστογραφήσουν την Ιστορία μας, να στραπατσάρουν την Εκκλησία μας και να παραδώσουν το ευλογημένο μας Γένος λεία στα σαγόνια των ποικιλώνυμων εχθρών του.


Συγχαίρουμε θερμά και υικά το Σεβασμιότατο Δημητριάδος για τις ορθές θέσεις του και τον παρακαλούμε να αντιμετωπίσει με την υπόλοιπη Ιεραρχία πιο δυναμικά τους άθεους κρατούντες, οι οποίοι ούτε που κρύβουν την εκκλησιομαχία τους, την εχθρότητά τους προς το μάθημα των θρησκευτικών, την πρόθεσή τους να αναμορφώσουν το οικογενειακό δίκαιο σύμφωνα με αντιχριστιανικά πρότυπα, να ξεπουλήσουν τα εθνικά μας θέματα και να μας παραδώσουν στη Νέα Εποχή με το στραγγαλισμό της ελευθερίας μας με το ηλεκτρονικό φακέλλωμα και άλλους ανελεύθερους νόμους.


Ο Σεβασμιότατος Δημητριάδος γνωρίζει ότι έχουμε πολλά παράπονα μαζί του. Το χειρότερο από τα οποία είναι η υπογραφή του φρικτού κακόδοξου εκκλησιολογικού κειμένου του Πόρτο Αλέγκρε, αλλά και η “μεταπατερική” και “συναφειακή” θεολογία της Θεολογικής Ακαδημίας του Βόλου, οι Νεοβαρλααμικές ασχημίες και οι κάθε λογής νεωτερισμοί που προωθεί.


Ο Αγιος Θεός προίκισε με πολλά διοικητικά, οργανωτικά και άλλα χαρίσματα τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο. Εχει στόφα ηγέτη. Ξέρει να μιλήσει, ξέρει να οργανώσει, ξέρει να διοικήσει, ξέρει πώς να γεμίσει το χώρο όπου και αν εμφανίζεται.


Δεν πρέπει να αναρωτηθεί αν όλες αυτές τις δωρεές του Αγίου Θεού τις χαραμίζει σε λάθος στίβο αγώνων; Ορίστε που όταν θέλει μπορεί να μιλήσει με τρόπο που αναπαύει την ψυχή κάθε ορθόδοξου πιστού.


Παραθέτουμε στη συνέχεια απόσπασμα από την ομιλία του Σεβασμιότατου Δημητριάδος σε χειροτονία κληρικού που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πανω σχολίου.


*****


Η ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΚΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ


Του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου

=========

“Το γεγονός ότι το Κράτος ανέλαβε την μισθοδοσία του Κλήρου δεν είναι δωρεά, ούτε προσφορά. Είναι υποχρέωση που ανέλαβε και υπέγραψε, γιατί παρέλαβε να διαχειρισθεί το 95% της Εκκλησιαστικής περιουσίας. Αυτή είναι η αλήθεια. Το Κράτος πήρε σχεδόν όλη την περιουσία και, όπως επίσημα καταγράφεται, στην Εκκλησία έμεινε ελάχιστη. Κι όμως, το Κράτος τη διαχειρίζεται με τρόπο τέτοιο που οδήγησε σε τραγικά αποτελέσματα, να κινδυνεύει σήμερα η πορεία του τόπου και του λαού μας.


Εμείς διαχειριζόμαστε μόνο το 3%, τα υπόλοιπα είναι δεσμευμένα Με αυτά ούτε χρεοκοπήσαμε την Εκκλησία, ούτε δανειστήκαμε, ούτε θα δανειστούμε. Ο πλούτος μας είναι ο λαός μας και η χρηστή διαχείριση που σώζει τα πράγματα της Εκκλησίας. Και έτσι θα πορευθούμε. Μαζί θα αγωνιστούμε, με το λαό μας που συλλειτουργούμε, που μας εμπιστεύεται και τον εμπιστευόμαστε και έτσι θα αποδειχθεί, για άλλη μια φορά, ότι η Εκκλησία παραμένει μάνα αυτού του λαού. Μια μάνα που φύλαξε την γλώσσα, την ιστορία και την πίστη του 400 ολόκληρα χρόνια μέσα στη σκλαβιά και όσο κι αν θέλουν οι σύγχρονοι, που ξαναγράφουν δήθεν την ιστορία, να αμφισβητήσουν αυτή την προσφορά, αυτή είναι η μοναδική αλήθεια και ο λαός μας την γνωρίζει…»


ΠΗΓΗ:


Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”


No comments:

Post a Comment