Wednesday, March 9, 2011

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΘΥΜΑ ΤΩΝ ΧΑΚΕΡΣ


ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΘΥΜΑ ΤΩΝ ΧΑΚΕΡΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

===========


Και του υπουργείο οικονομικών της Γαλλίας έπεσε τελικά θύμα της επίθεσης των χάκερς.


Και όμως! Υπάρχουν ακόμη συνάνθρωποί μας - και μάλιστα κληρικοί και θεολόγοι εγνωσμένου κύρους - που προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος από το ηλεκτρονικό φακέλλωμα. Δεν τρέχει τίποτα, ισχυρίζονται. Δεν πρέπει να ανησυχούμε!


Αλλιώς μας τα λένε όμως οι κυβερνήσεις όλων των προηγμένων τεχνολογικά χωρών του κόσμου. Αλλιώς τα διεθνή χρηματιστήρια. Αλλιώς οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ. Αλλιώς η αστυνομία της Γερμανίας. Αλλιώς οι επιχειρήσεις κολοσσοί. Αλλιώς οι πολίτες και η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρεττανίας.


Και όμως! Ορισμένοι εξακολουθούν να επιμένουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος και δεν πρέπει να ανησυχούμε!!!.


Διερωτώμαι ειλικρινά. Οσοι προβαίνουν σε αυτό τον εξωφρενικό ισχυρισμό πιστεύουν αυτό που λένε;


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για το πιο πάνω σχόλιο.


*****


ΓΑΛΛΙΑ: ΧΑΚΕΡΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

===========


Θύμα πρωτόγνωρης ηλεκτρονικής επίθεσης έπεσε το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών και Εθνικής Οικονομίας, με κύριο στόχο το τμήμα εσόδων και τα έγγραφα για την G20, κατά το διάστημα ανάμεσα στον Δεκέμβριο και το περασμένο Σαββατοκύριακο.


Επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα της ιστοσελίδας του περιοδικού Παρί-Ματς, ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών της Γαλλίας, Ντομινίκ Λαμιό, ανακοίνωσε ότι «ανάμεσα στον μήνα Δεκέμβριο και αυτό το Σαββατοκύριακο το υπουργείο Οικονομικών και Εθνικής Οικονομίας έπεσε θύμα μίας πρωτοφανούς ηλεκτρονικής επίθεσης που αφορούσε κατά κύριο λόγο τα έγγραφα σχετικά με τη G20, τα τελωνεία και τη φορολογία» και οδήγησαν το υπουργείο να «ενισχύσει ουσιαστικά τα συστήματα ασφαλείας του».


Την ηλεκτρονική επίθεση επιβεβαίωσε και ο υπουργός Προϋπολογισμού Φρανσουά Μπαρουάν, τονίζοντας πως το υπουργείο έχει «τα ίχνη» των δραστών, αλλά δεν θέλησε να τα κατονομάσει.

«Διαπιστώσαμε πως ένας συγκεκριμένος αριθμός από πληροφορίες δρομολογήθηκαν προς κινεζικούς ιστοτόπους. Όμως αυτό δεν λέει και πολλά πράγματα», τονίζει στο περιοδικό ανώτατος λειτουργός, που δεν θέλησε να κατονομασθεί.


Σύμφωνα με τον Πατρίκ Παγιού, διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας Πληροφορικών Συστημάτων (ANSSI) η επίθεση εστιαζόταν «στα έγγραφα που σχετίζονται με τη γαλλική προεδρία της Ομάδος G20 και τις διεθνείς οικονομικές υποθέσεις».

«Οι δράστες είναι επαγγελματίες οργανωμένοι και αποφασισμένοι. Πρόκειται για την πρώτη επίθεση κατά του γαλλικού κράτους με τέτοιο εύρος και τέτοιας κλίμακας», τονίζει ο Παγιού στο Παρί-Ματς.


Συνολικά, πάνω από 150 υπολογιστές του υπουργείου στο Μπερσί «παραβιάσθηκαν» και πολυάριθμα έγγραφα υπεκλάπησαν ηλεκτρονικά, τόνισε ο Λαμιό.

Το γαλλικό υπουργείο κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστου στην εισαγγελία των Παρισίων και στις γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών (DCRI).



ΠΗΓΗ:


Αμάν πια ρε,


www.ethnos.gr


No comments:

Post a Comment